Categorie: ‘Groeten uit Oegstgeest

Unieke Archeologische vondst openbaar gemaakt

Schermafbeelding 2014-07-01 om 16.37.20

 

Leiden/Zuid-Holland – Om schatgravers geen kans te geven komt de Universiteit van Leiden vandaag pas naar buiten met een unieke archeologische vondst die zij in Oegstgeest heeft opgegraven. Het is een zilveren schaal met versiering van bladgoud en ingelegd met halfedelstenen.

Jasper de Bruin is als archeoloog verbonden aan de Universiteit van Leiden en vertelt uitgebreid over deze kostbare schat die een nieuw inzicht geeft in de culturele – maar ook het economische leven in de 7e eeuw van ons land.

De vondst kent zijn gelijke niet in Noordwest Europa, laat staan in Nederland. De vondst zal het beeld van de vroege historie van Nederland ingrijpend veranderen en leiden tot de herwaardering van een belangrijke periode in de nationale en Europese geschiedenis. De schaal is permanent in bruikleen gegeven aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Groeten uit Oegstgeest aan: Jan Hommen


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

Oegstgeest – Twintig jaar nadat ING ontstond uit een fusie tussen de NMB Postbank Groep en Nationale Nederlanden, is ING Bank weer helemaal terug bij af. ING Groep wordt weer gesplitst in een verzekeringsbedrijf en een bankbedrijf. De sterk verkleinde ING Groep zal in het voorjaar van 2012 gevestigd worden in het voormalige hoofdkantoor van de NMB Bank in Amsterdam Zuidoost.
‘Het nieuwe ING is eigenzinnig, denkt goed na en heeft oog voor mensen. Die boodschap straalt het nieuwe hoofdkantoor ook uit.’ Dat zegt oud-bankman en publicist Hans Ludo van Mierlo in zijn Groeten uit Oegstgeest aan Jan Hommen’op DailyChannelTV. “Het sprookje over de financiële Assepoester uit Nederland die een internationale financiële reus werd en toen faalde, is daarmee gelukkig nog niet uit’. Van Mierlo prijst de moed van de toen 66-jarige Jan Hommen om de leiding van het wankelende ING concern op zich te nemen in de chaotische periode in 2008. ‘Je hebt al een hoge koninklijke onderscheiding anders zou je die daarvoor alleen al verdiend hebben’.‘Vóór de oprichting van ING Groep heette het doel van de fusie klanten beter te kunnen bedienen. Al tijdens het fusieproces veranderde de toon, omdat de aandeelhouders een maximaal rendement eisten. ‘De bestuurders in de ING Groep spraken meer over hun aandeel dan over financiële producten.’

Geplaatst op 2011.11.28 in Groeten uit Oegstgeest

Groeten uit Oegstgeest aan: Dirk Scheringa


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

Dirk Scheringa heeft persoonlijk het initiatief genomen om de schuldregistratie bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel uit te breiden. Hij zorgde er voor dat daar nu ook alle betaalachterstanden bij energiebedrijven, woningbouwcoroporaties, postorderbedwijven en de sociale dienst geregistreerd worden. Dat helpt voorkomen dat kwetsbare klanten steeds verder in de financiele problemen komen. Dat zegt oud-bankman en auteur Hans Ludo van Mierlo in zijn ‘Groeten uit Oegstgeest aan Dirk Scheringa” op Daily ChannelTV.

Van Mierlo is kritisch over de terugkeer van Scheringa in de financiele dienstverlening, maar verzet zich tegen de een zijdige kritiek die vaak op Scheringa wordt geuit. ‘Er wordt gezegd dat de andere banken zich ergerden aan de onprofessionele werkwijze van DSB Bank. Wat niet iedereen weet is dat verschillende grote banken bij je aan de deur hebben gestaan om je bank over te mogen nemen. Er wordt gezegd, dat klanten door jouw agressieve verkoopmethoden in problemen kwamen. Wat niet iedereen weet is dat andere banken procentsgewijs meer te stellen hadden met hun klanten en vaker tegen hun klanten procedeerden dan jij. Er is je verweten, dat jij mensen verleidde te gaan lenen, overbodige producten verkocht en je klanten slecht informeerde. Dat onderscheidt jou niet van andere bankiers en verzekeraars, die nog miljarden aan schadevergoedingen moeten betalen aan miljoenen klanten.’

Dirk Scheringa startte maandag 3 oktober met zijn nieuwe onderneming DS Factoring. Van Mierlo: “Ik vraag me bezorgd af, waarom je nou juist je revanche zoekt in de financiële wereld. Je zegt dat je mkb-bedrijven en de economie wilt helpen in deze moeilijke tijden. Dat klinkt wel erg altruïstisch en alsof je opeens het licht hebt gezien. Maar misschien is dat ook.”

Geplaatst op 2011.10.02 in Groeten uit Oegstgeest

Groeten uit Oegstgeest aan: Jan Maarten Slagter


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

OEGSTGEEST – De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) moet duidelijk maken waar ze echt voor staat. Vertegenwoordigt de organisatie eenzijdig de belangen van geldschieters of staat ze aan de kant van de mensen, die een duurzame economie willen bouwen? Dat zegt oud-bankman en publicist Hans Ludo van Mierlo in zijn column ‘de groeten uit Oegstgeest’ op www.dailychanneltv.nl tegen VEB-directeur Jan Maarten Slagter.
Volgens Van Mierlo zijn op de beurs de laatste jaren meer speculanten actief geweest dan betrokken aandeelhouders. ’Speculanten zijn geen aandeelhouders. Ze moeten het niet hebben van dividend, maar van koerswinst en van vaak gemanipuleerde koersbewegingen,’ stelt van Mierlo. Echte aandeelhouders zijn volgens hem hard nodig voor de economie. Ze financieren economische activiteit en de oplossing van de technische en maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen. ‘Hun risicobereidheid kan met hun betrokkenheid een stabiele basis leggen onder onze bedrijven.’ Hij is ontstemd over het verzet van de VEB tegen een extra dividend voor trouwe aandeelhouders. Voor effectenbezitters is er definitief een andere tijd aangebroken, stelt Van Mierlo. ‘De aandelenkoersen zullen nooit meer zo oplopen als de afgelopen decennia. Er staat geen technologische doorbraak voor de deur, zoals de ICT-revolutie, die de efficiency en daarmee de bedrijfswinsten opstuwde. Er staan geen hordes gretige spaarders meer klaar om ook in aandelen te stappen. Traditionele aandeelhouders aarzelen om ooit nog weer eens in te stappen.’

Geplaatst op 2011.09.01 in Groeten uit Oegstgeest

Groeten uit Oegstgeest aan: Mark Rutte


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

OEGSTGEEST – Minister-president Mark Rutte zal woensdag a.s. zijn excuses aanbieden aan de Tweede Kamer. Hij heeft na de Europese top in Brussel eind juli over de Griekse schulden een te zonnige voorstelling gegeven over de financiële steun die Nederland de Grieken zal geven. `Positiviteit is een goede eigenschap, maar mag niet overgaan in ontkennen van de feiten’, houdt oud-bankman en publicist Hans Ludo van Mierlo Rutte voor in zijn column ‘Groeten uit Oegstgeest aan Mark Rutte’. Hij roept de minister-president op zijn permanente optimisme te combineren met realisme en zo bij het volk steun te zoeken voor de grote economische problemen die de komende jaren op ons af komen

Geplaatst op 2011.08.15 in Groeten uit Oegstgeest

Groeten uit Oegstgeest aan: Nout Wellink


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

OEGSTGEEST – Nout Wellink, de oud-president van De Nederlandsche Bank die eind juni afscheid nam, zal in de geschiedenisboekjes altijd de man blijven onder wiens toezicht veel Nederlandse de banken ontspoorden. Dat zegt oud-bankman en publicist Hans Ludo van Mierlo in zijn jongste column ‘Groeten uit Oegstgeest’ op DailyChannelTV.com ´Wellink had op de valreep van zijn carrière nog de man kunnen worden die het nieuwe bankieren een gezicht gaf. Hij heeft die kans bewust niet aangegrepen. Dat is jammer. Ook voor hemzelf´.

Geplaatst op 2011.07.01 in Groeten uit Oegstgeest