Categorie: ‘Wetenschap

Deze uitvinding verandert de wereld / This invention changes the world

Holland– The combination of Hydrogen and Ultra Pure Water will make pollution on earth part of the past. This clean energy source will be stored in a mud-like substance with which we will fill up our tanks. And the emission? It is zilch, zero, nada!

Eight years ago, inventor Gerard Lugtigheid experienced the ‘Aha-erlebnis’ of his life. After organizing all his patents in America, Russia, Japan, China and Europe it is time to reveal this brainchild on DailyChannelTV to the public. Lugtigheid tells in this broadcast how he found his concept and how hard it is to get his idea accepted by the public and (oil) companies. TNO in Delft has already vouched for his finding. In half a year the first 110 Kilowatt engine on mud-like substance will run, and DailyChannelTV will be the first to witness the phenomenon.

Voorschoten – Door gebruik te maken van een combinatie Waterstof  en Utra Pure Water zal de milieuvervuiling op onze aarde verleden tijd zijn. Deze schone energiebron wordt opgeslagen in een modderachtige substantie die “getankt” wordt. En de schadelijke uitstoot? Die is nul!

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Acht jaar geleden beleefde uitvinder Gerard Lugtigheid met zijn ontdekking de Aha-erlebnis van zijn leven. Nadat alle patenten en octrooien in Amerika, Rusland, Japan, China, en Europa geregeld te krijgen, is het nu tijd om met deze vinding op DailyChannelTV naar buiten te treden.

In het programma vertelt Lugtigheid hoe hij op het idee kwam en welke moeilijke weg het is om zijn uitvinding door het publiek en de (olie)maatschappijen geaccepteerd te krijgen. TNO in Delft heeft zijn vinding inmiddels gevalideerd. Over een half jaar loopt de eerste 110 Kilowatt machine op deze moddersubstantie, DailyChannelTV zal daar als eerste bij zijn.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2023.04.11 in Auto's & Oldtimers, DailyScience, Maatschappij, Wetenschap

Laatste blik in atoombunker Zoeterwoude

Presentatie: Jos van der Poel

Zoeterwoude – In 1966 werd aan de Stadhouderslaan in Zoeterwoude voor 400.000 euro een atoombunker gebouwd. Ongebruikt en zesenveertig jaar later is deze in originele staat verkerende bunker voor eeuwig afgesloten en wordt binnenkort gesloopt. a patient with strongyloidiasis is being treated with stromectol
“Er hing een sfeer van geheimzinnigheid rondom het terrein, als je er niet werkte was je er beslist niet welkom, er werd ook wacht bij gelopen.” zegt Jos van der Poel. Hij is actief als voorzitter van stichting Oud Zoeterwoude. ivermectina 6 mg dosis perros In deze unieke documentaire neemt hij de kijkers voor het laatst 6 meter onder de grond mee in de bunker waar hij de nog alle werkzame bijzonderheden van dit overblijfsel van de koude oorlog laat zien. Ook krijgt de kijker een impressie in welke paniek de bunker bereikt moest worden tijdens een atoombomaanval. Met dank aan Stichting Oud Zoeterwoude en Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg.

Als eerste het nieuwste onderwerp op DailyChannelTV bekijken? ivermectin dosage fro mange Mail aanmelden naar: info@dailychanneltv.com
Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2022.02.18 in DailyLeiden, Streekproducten.tv, Wetenschap

Meisje met de parel heeft geen parel, wel wimpers

HDC Bladen 26 februari 2018

Den Haag – Miljoenen mensen bekeken Vermeer’s schilderij “Het meisje met de parel” maar zagen het niet: de “Parel” kan helemaal geen parel zijn geweest. De bekende wetenschapper Vincent Icke laat in deze aflevering zien hoe hij tot deze opzienbarende conclusie is gekomen. Moeten de kunstgeschiedenis boeken herschreven worden? Internationaal onderzoek met beeld-en spantechnieken, digitale microscopie en verfmonsters heeft onlangs aangetoond dat de ontbrekende wimpers er toch zijn: kleine haartjes rond beide ogen. Vermeer gebruikte onder andere ultramarijn als verfingredient. Deze stof was afkomstig uit het huidige Afghanistan en was duurder dan goud.

Het Mauritshuis komt met de volgende informatieve reactie op de wetenschappelijke ontdekking van astrofysicus Vincent Icke: Het artikel van Vincent Icke bevestigt wat we hier in het Mauritshuis al langer dachten en schreven over Vermeers Meisje met de parel. Sterker nog, het is één van de leuke weetjes over dit schilderij. Net als dat het ooit in 1881 voor fl. 2,30 op een veiling verworven werd door de vorige eigenaar. Op het bijschrift bordje van het schilderij wordt de onwaarschijnlijke afmeting van de parel ook benoemd. Vincent Icke komt tot dezelfde conclusie, maar via een heel ander inzicht en onderzoek. Het Mauritshuis heeft met veel interesse kennis genomen van zijn bevindingen. Het toont aan wat zeventiende-eeuwse schilderijen zo interessant maakt om naar te kijken: niets is wat het lijkt.
Over het sieraad in het oor van Vermeers meisje schreef het Mauritshuis al eerder dat het geen echte parel is. Want net als de tulband is ook de “parel” geen alledaagse kledingdracht bij in de zeventiende-eeuwse Hollandse meisjes. Quentin Buvelot (hoofdconservator Mauritshuis) beschreef samen met collega-conservator Ariane van Suchtelen het schilderij in de catalogus bij een tentoonstelling van hoogtepunten uit het Mauritshuis in Bologna, eerder dit jaar. Zij schreven toen: “Tot de meest in het oog springende onderdelen van Vermeers schilderij behoren het hoofddeksel van het meisje en de parel in haar oor. Het hoofddeksel bestaat uit een gele doek, waarover een blauwe doek langs haar voorhoofd is geknoopt. Het geelgroene jasje is zo los geschilderd, dat het niet eenvoudig is vast te stellen van welke stof het is gemaakt. Waarschijnlijk gaat het om een wollen stof. Dit kledingstuk is vaak beschouwd als onderdeel van de exotische kostumering van het meisje, maar het gaat hier juist wel om een eigentijds jasje. De laag ingezette mouw met de kleine plooitjes zijn namelijk kenmerkend voor de mode van de jaren zestig van de zeventiende eeuw, toen dit schilderij ontstond. De parel in het oor van het meisje is opvallend groot. Waar tegenwoordig de meeste parels uit kwekerijen afkomstig zijn, waren ze in de zeventiende eeuw afkomstig uit de natuur. Parels worden gevormd in oesterachtige zeemossels. Grote parels waren zeldzaam en kwamen terecht bij de rijkste mensen op aarde. Er waren in de zeventiende eeuw voor veel minder geld ook van glas vervaardigde parels in omloop, vaak afkomstig uit Venetië. Men gebruikte dan glas dat werd gevernist om het een matte glans te geven. Misschien dat het meisje is voorzien van een dergelijke ambachtelijk vervaardigde ‘parel’.” Overigens dateert de titel van het schilderij al van vele jaren voor het verschijnen van Tracy’s Chevaliers bekende boek over het schilderij—uit een inventarisatie van oude titels bleek dat er door de jaren heen uiteenlopende titels zijn gebruikt. In wat mogelijk de oudste beschrijving is, in een boedelinventaris van Vermeers bezittingen uit 1676, wordt het doek samen met een ander schilderij als ‘Twee tronijen geschilderd op sijn Turx’ beschreven. Vaste titels voor schilderijen bestaan eigenlijk niet, het betreft veelal moderne naamgevingen. Dit schilderij heeft lange tijd ook “Meisje met de tulband” geheten, en “Meisjeskopje”, totdat in 1995 in de catalogus bij de Vermeer-tentoonstelling de keuze viel op “Meisje met de parel”, een titel die daarvoor overigens ook al werd gebruikt.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Youp van ’t Hek weer uit het ziekenhuis en treedt weer op

Youp bedankt zijn fans

Namens Youp hartelijk dank voor de aardige wensen.Youp is bij zijn eigen arts geweest en alles is weer in orde.
As woensdag gaat Youp weer spelen. كيفية الحصول على المال في الألعاب
Met vriendelijke groet,

Hans Floberg

Amsterdam – Drie jaar cel krijgt oplichter de “K” die geld voor onderzoek naar kinderkanker in eigen zak stopte. Youp van ’t Hek windt zich er over op hoe iemand zoiets kan doen.



Geplaatst op 2019.11.03 in Maatschappij, Misdaad, Wetenschap

Onderzoek oorlogsmisdaden begaan in Nederlands-Indië gestart

De claims dat Indonesische mannen door Nederlandse militairen zouden zijn geëxecuteerd wordt nu officieel onderzocht. Deskundige Robert Cribb is door de rechtbank van Den Haag benoemd om onafhankelijk naar de geclaimde oorlogsmisdaden te kijken. Hij is het onderzoek begonnen in het Indonesische Zuid-Sulawesi en bezoekt onder andere erebegraafplaatsen en veteranenorganisaties.

LEIDEN – Het al meermalen herdrukte boek “Soldaat in Indonesië” van Gert Oostindie heeft veel stof doen opwaaien. Aan de hand van vele honderden al eerder gepubliceerde “ego” documenten toont hij wat er echt gebeurde in het ver weg gelegen Nederlands-Indië. Conclusie: het Nederlandse leger pleegde structureel oorlogsmisdaden in onze voormalige kolonie. Van hogerhand werd er onvoldoende tegen opgetreden. Een schokkend verhaal.

Soldaat J. Groen schrijft een brief naar huis. Groen was ingedeeld bij de 43e Genie Veldcompagnie. www.indiegangers.nl

Soldaat J. Groen schrijft een brief naar huis. Groen was ingedeeld bij de 43e Genie Veldcompagnie.  Zie ook www.indiegangers.nl

De Telegraaf 17 december 2015

De Telegraaf 17 december 2015

 

 

 

Egodocumenten zijn dagboeken, memoires en brieven naar huis geschreven door Nederlandse soldaten. Het onderzoek betrof zo’n 1400 veteranen, velen komen in het boek aan het woord. Oostindie vraagt veteranen en hun familie om foto’s en verhalen beschikbaar aan hem te stellen voor verder onderzoek

 

 

Reactie Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) Koenders: verleden in Indonesië onder ogen zien

‘In onze relatie met Indonesië staat de toekomst centraal. Maar we kunnen niet vooruit kijken zonder ook ons verleden onder ogen te zien.’ Dat zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) donderdag in het Erasmus Huis in Jakarta, waar hij een grote groep jongeren toesprak. ‘We moeten de moed hebben om terug te blikken.’
Volgens Koenders is dat niet altijd makkelijk. ‘Na de uitroeping van de Onafhankelijkheid kwam een lang, moeizaam en pijnlijk proces op gang, met veel menselijk leed en verliezen. Dit zijn zwarte pagina’s in onze geschiedenis.’

De minister refereerde in de toespraak aan de excuses die Nederland in 2005 maakte voor het geweld na het uitroepen van de Onafhankelijkheid. Koenders sloot zich aan bij die spijtbetuiging over de pijnlijke en gewelddadige wijze waarop de wegen van Indonesië en Nederland zich destijds hebben gescheiden.

De minister riep ook op om met open vizier en onbevooroordeeld naar het verleden te kijken. ‘We moeten het verleden bespreken en onderzoeken, opdat we niet vergeten’, zei Koenders. ‘Daar hoort ook bij dat we bereid moeten zijn de hand in eigen boezem te steken en te erkennen dat er fouten gemaakt zijn en vreselijke dingen gebeurd zijn. We moeten eerlijk durven zijn over de donkere kanten van de geschiedenis.’

Volgens Koenders blijven Nederland en Indonesië nauw met elkaar verbonden, ondanks de gebeurtenissen uit het verleden. ‘Onze gedeelde geschiedenis biedt een basis voor een gedeelde toekomst,’ zei hij in het Erasmus Huis, waar veel studenten, jonge politici, en ondernemers aanwezig waren.

‘Juist in Indonesië, waar 40 procent van de bevolking jonger dan 24 is, heeft de jeugd de toekomst. We moeten ons allebei richten op steeds nauwere samenwerking.’ De komende jaren zullen Nederland en Indonesië vooral op het vlak van handel, cultuur en onderwijs nauw samen optrekken.

Eerder op de dag sprak Koenders met zijn Indonesische ambtgenoot Retno Marsudi. Dat ging ook over mensenrechten, een belangrijk onderwerp in de dialoog met Indonesië. ‘We zien veel vooruitgang, maar er blijven ook punten van zorg’, aldus Koenders, die onder meer de bescherming van homorechten en religieuze minderheden ter sprake bracht, net als de situatie op Papua.

‘Het is belangrijk dat er aandacht is voor preventie van geweld en dat er begrip is voor de culturele context van de Papua’s’, stelt Koenders. Nederland ondersteunt daarom programma’s in Papua en de Molukken om de relatie tussen de lokale bevolking en de politie te verbeteren.

Koenders heeft verder aangegeven dat Nederland tegenstander is van de doodstraf. ‘We verschillen hierover fundamenteel van mening. Daarom moeten we met elkaar in gesprek blijven’, vindt hij.

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2019.04.16 in DailyBooks, DailyDenHaag, Kunst & Cultuur, Wetenschap

Maarten van Rossem in gesprek met Annegreet van Bergen, auteur “Gouden Jaren”

Schermafbeelding 2017-02-07 om 18.37.42

Den Haag – In de moderne winkel van de Haagse boekhandel Van Stockum had Maarten van Rossem gesprekken met diverse auteurs. Eén daarvan was econoom en auteur Annegreet van Bergen die het boek “Gouden Jaren” Schreef.

Naar aanleiding van Gouden Jaren vertelt Maarten van Rossem zijn levensverhaal: “Geboren in oktober 1943 ben ik gebombardeerd, mijn oud

ers moesten vluchten, ik heb bloembollen gegeten. Maar daarna is het alleen maar opwaarts gegaan. usp ivermectina Bij ons begon de welvaart met een koffergrammofoon, een TrioTrack. kilox ivermectina dosis En nu? We zijn zeikerds en zeurders geworden. ivermectina creme preo portugal

“Ons inkomen is na de 2e wereldoorlog verviervoudigd. In de jaren 50 ging haast niemand op vakantie. Je deelde met de buren de stofzuiger. Nu is er tijd en geld om twee keer per jaar op vakantie te gaan, wintersport, stedentrips of uit eten” aldus Annegreet.

Schermafbeelding 2017-02-07 om 18.36.11

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2017.02.09 in DailyBooks, Kunst & Cultuur, Wetenschap