Groeten uit Oegstgeest aan: Dirk Scheringa


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

Dirk Scheringa heeft persoonlijk het initiatief genomen om de schuldregistratie bij het Bureau Kredietregistratie in Tiel uit te breiden. Hij zorgde er voor dat daar nu ook alle betaalachterstanden bij energiebedrijven, woningbouwcoroporaties, postorderbedwijven en de sociale dienst geregistreerd worden. Dat helpt voorkomen dat kwetsbare klanten steeds verder in de financiele problemen komen. Dat zegt oud-bankman en auteur Hans Ludo van Mierlo in zijn ‘Groeten uit Oegstgeest aan Dirk Scheringa” op Daily ChannelTV.

Van Mierlo is kritisch over de terugkeer van Scheringa in de financiele dienstverlening, maar verzet zich tegen de een zijdige kritiek die vaak op Scheringa wordt geuit. ‘Er wordt gezegd dat de andere banken zich ergerden aan de onprofessionele werkwijze van DSB Bank. Wat niet iedereen weet is dat verschillende grote banken bij je aan de deur hebben gestaan om je bank over te mogen nemen. Er wordt gezegd, dat klanten door jouw agressieve verkoopmethoden in problemen kwamen. Wat niet iedereen weet is dat andere banken procentsgewijs meer te stellen hadden met hun klanten en vaker tegen hun klanten procedeerden dan jij. Er is je verweten, dat jij mensen verleidde te gaan lenen, overbodige producten verkocht en je klanten slecht informeerde. Dat onderscheidt jou niet van andere bankiers en verzekeraars, die nog miljarden aan schadevergoedingen moeten betalen aan miljoenen klanten.’

Dirk Scheringa startte maandag 3 oktober met zijn nieuwe onderneming DS Factoring. Van Mierlo: “Ik vraag me bezorgd af, waarom je nou juist je revanche zoekt in de financiële wereld. Je zegt dat je mkb-bedrijven en de economie wilt helpen in deze moeilijke tijden. Dat klinkt wel erg altruïstisch en alsof je opeens het licht hebt gezien. Maar misschien is dat ook.”

Geplaatst op 2011.10.02 in Groeten uit Oegstgeest