Categorie: ‘DailyCars

Bloemencorso 2017 DailyChannelTV

Corso eendenNoordwijk – “Bloemen verbinden mensen, bloemen verbinden dorpen” aldus de burgemeester van Noordwijk Jan Rijpstra. Dit jaar was het thema Dutch Design, dus Mondriaan en Rietveld waren populair. كيفية الرهان على كرة القدم Maar ook de beroemde badeend van Florentijn Hofman werd in bloemen nagebouwd. العاب عمل في الشركة In deze aflevering achterhaalt Evert Kupers de geschiedenis van het bloemencorso.

Schermafbeelding 2017-04-28 om 12.18.00Ook is er aandacht voor de mooiste file van Nederland, waarbij vele oude en eveneens mooie nieuwe auto’s waren te bewonderen. لعبة الخيل عبر الانترنت

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Voormalig topman Saab door Zweedse justitie vervolgd


Victor Muller tijdens Saab bijeenkomst in Valkenburg in 2011

Laatste nieuws:

Victor Muller, voormalig Saab-topman (zie ons verslag Saab bijeenkomst) wordt in Zweden vervolgd vanwege belastingfraude. De Zweden tillen zwaar aan dit soort vergrijpen en passen celstraffen toe van minimaal een half jaar en maximaal vier jaar. Ondanks alle ontkenningen van Muller zou hij volgens de Zweedse autoriteiten 3,5 miljoen euro hebben weggesluisd zonde de fiscus daarvan op de hoogte te stellen. Via een Cypriotisch bedrijf, gelieerd aan de van miljoenenfraude verdachte Rus Vladimir Antonov, zouden Muller en vier medeverdachten het geld hebben verdonkermaand.

Eerder in het nieuws:Autofabrikant en voormalig eigenaar van Saab Victor Muller heeft geen succes gehad met zijn miljardenclaim tegen General Motors. GM zou de verkoop van Saab aan een Chinees bedrijf hebben geblokkeerd. GM zegt haar intellectuele eigendom heeft willen te beschermen. De federale rechtbank in Amerika heeft de zaak geseponeerd omdat het eenduidig, duidelijk en absoluut was dat General Motors het recht had om de verkoop goed- of af te keuren.

De Nederlandse justitie heeft op verzoek van de Zweedse autoriteiten vorige week met niet minder dan 30 functionarissen een inval ibij autoproducent Spyker in Zeewolde gedaan. Documenten zijn meegenomen.

Dit zegt Victor Muller, ceo van de Nederlandse fabrikant van sportauto’s Spyker. In Zweden is het een doodzonde als je de belasting probeert te ontwijken of niet te betalen. Muller zou de Zweedse belastinmgdienst ernstig hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf in 2010 en 2011. De CEO betaalde over zijn consultancyfee van 690.000 euro geen sociale premies en belasting. Het geld werd aan een van zijn bedrijven op de Nederlandse Antillen betaald. In november 2012 werd hij door de Zweedse belasingdienst gedwongen om 236.000 euro belasting te betalen over zijn consultancy vergoedingen. Muller: “Het meest verontrustende is dat de rechtbank hierover nog geen uitspraak heeft gedaan”

Op 16 januari 2011 meldden wij: Het bod dat het Chinese concern Youngman enkele dagen geleden heeft gedaan op Saab is afgewezen.Dat meldt Saabsunited op de website. Volgens het Zweedse radiostation P4West hebben de curatoren zodanige eisen gesteld dat de verkoop van Saab als geheel niet mogelijk is. Een van de eisen is dat General Motors de deal moet goedkeuren en de kans daarop is erg klein. Het bod van Youngman hield onder meer het behoud van ruim 1.000 van de bijna 4.000 arbeidsplaatsen in. Intussen is op just-auto het bericht verschenen dat de Turks/Nederlandse investeerder Brightwell Holdings verwacht dat de productie vrijwel direct kan worden hervat als het bod dat ze uit willen brengen wordt geaccepteerd. Bron: autoblad Carros. Er kan nu geboden worden op de allerlaatste nieuw geproduceerde Saabs: http://de.bca-europe.com/SearchVehicle?saleId=9ce177e0-2e32-41fe-828a-65886a69c6e8&SaleCal=true&SaleCalST=9d36871c63144bb7bffdeef01d74db8d

Muller Saab wordValkenburg – Voormalig CEO van Saab, Victor Muller vertelde DailyChannelTV dat hij op dit moment meer dan drie kandidaten heeft “met diepe zakken” die het failliete bedrijf Saab in z’n geheel willen laten voortbestaan. Het Chinese Youngman heeft inmiddels officieel een bod gedaan op het failliete Saab. Er is echter helemaal geen sprake meer van een geheel. De curator verkoopt op dit moment de fabrieksonderdelen voor een schijntje: hij moet er blijkbaar zo snel mogelijk van af. Er is weinig kans dat de auto-activiteiten van Saab nog ooit onder die naam worden voorgezet. General Motors laat de Zweedse autobouwer doodbloeden door hun licenties voor de nieuwe Phoenix aan geen enkele koper over te dragen. Zelfs de naam Saab is niet zomaar overdraagbaar. Na het faillissement is de merknaam teruggegaan naar Defensie- en Veiligheidstak van Saab AB en de naar vrachtautofabrikant Scania, want deze bezitten de merkrechten. Victor Muller houdt vol dat er geen sprake is van een D-day zodat de onderhandelingen volgens hem nog steeds door kunnen gaan. In Nederland verzamelden zich op vliegveld Valkenburg zo’n 4.500 trouwe Saabrijders en Saabbezitters. In 42 landen zijn inmiddels 110 Saab evenementen georganiseerd. Volgens de organisatie Outside-Saab is het bedrijf weliswaar dood, het collectief van Saab-eigenaren en de Saab-erfenis zijn nog steeds springlevend. Speciaal voor de gelegenheid kwam Victor Muller overgevlogen om zijn steun te betuigen en het laatste nieuws te brengen aan de trouwe Saabfans. Te zien in deze aflevering zijn ook enkele unieke exemplaren van het legendarische merk Saab.

Geplaatst op 2016.01.20 in DailyCars, DailyEconomics, DailyFinancials

E-call verplicht in nieuwe auto’s per oktober 2015

 

Presentatie: Wim van de Camp

112 plaatjeStraatsburg – Na tien jaar praten heeft het Europees Parlement besloten dat nieuwe auto’s vanaf oktober 2015 voorzien moeten zijn van een E-call. Dat is een apparaatje dat na een ongeluk zelf ambulance, brandweer en politie belt.
Volgens Europarlementariër Wim van de Camp gaat dit apparaatje vele levens redden in Europa. “Elk jaar sterven 28.000 mensen in het verkeer in Europa. En zelfs 1,5 miljoen Europeanen raken hier gewond door een verkeersongeluk. Slachtoffers krijgen eerder hulp, wat levens zal redden.” Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Van de Camp vind verwijten hierover onzinnige bangmakerij. “Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevens- bescherming.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.02.27 in Auto's & Oldtimers, DailyCars, DailyEurope.tv

Belasting voor Oldtimers op losse schroeven

 

Presentatie:  Wouter van Embden
informatie achter gehouden aan de 2e Kamer...

informatie achter gehouden aan de 2e Kamer…

Zeist – Stichting autobelangen voert namens oldtimerbezitters en liefhebbers actie tegen het opheffen van de vrijstelling van wegenbelasting voor voor oldtimers. In tegenstelling tot wat iedereen denkt moet de belastingmaatregel nog door Tweede en Eerste Kamer heen en staat er nog niets vast.
Het is de derde aanpassing in vier jaar tijd die oldtimers treft. Wouter Embden van autobelangen.nl: ” Berijders en de branche hebben nu eindelijk recht op rust. De overheid moet zich betrouwbaar opstellen. De rechtspositie van grote aantallen mensen wordt aangetast. De Maatregel heeft niet alleen betrekking op toekomstige oldtimerbezitters, maar ook bestaande bezitters worden direct belast met nieuwe belastingen. Dit treft meer dan 200.000 oldtimers. Individuele gevallen kunnen zeer zwaar geraakt worden, waarbij het geen uitzondering is dat men per maand meer dan € 300 aan wegenbelasting moet gaan betalen, voor één of meerdere voertuigen waar vrijwel geen kilometers mee worden gemaakt. Deze lastenverzwaring is disproportioneel. Ook rijden oldtimers verwaarloosbaar weinig. De kilometers gemaakt door oldtimers, maken nog geen 1% uit van het totaal aantal kilometers per jaar gereden door personenauto’s”
Om de maatregel er doorheen te krijgen heeft Staatsecretaris Weekers volgens autobelangen informatie achter gehouden en heeft het ministerie van Financiën niet alleen de 2e Kamer, maar ook de ANWB, KNAC, FEHAC, FOCWA, BOVAC en de RAI gemanipuleerd. “Er werd hen een rad voor ogen gedraaid. Wellicht leeft het ministerie in de veronderstelling dat zij de wetten in Nederland maken. Inmiddels heeft autobelangen.nl het ministerie in gebreke gesteld om dat deze weigert antwoord te geven op onze vragen. Ons team heeft een dossier opgesteld van inmiddels 40 pagina’s. Dit zullen wij op 8 oktober aan de Tweede Kamer aanbieden. Wij zullen doorgaan met deze actie totdat er een eerlijke regeling ligt, waar aanzielijke tijd van afgebleven wordt, zodat de klassiekerliefhebber en bedrijven in de oldtimerbranche eindelijk weer weten waar zij aan toe zijn” aldus Wouter van Embden. In het programma vertelt hij uitgebreid over de actie van autobelangen.nl De actie zelf kan worden ondersteund door naar www.vrijstellingoldtimer.nl te gaan.

 

Interview:  Wouter van Embden

 

Den Haag – Ook volgens Kamerlid Pieter Omtzigt is het nog helemaal niet zeker dat er een kamermeerderheid voor de nieuwe oldtimer belastingen kiest. Volgens hem zit er een systeem in dat het ministerie van Financien geen berekeningen kan laten zien en dat ook deze keer het alleen maar geld gaat kosten. “Elke berekende belastingmaatregel op autogebied kost achteraf geld” zo constateert hij. Zo zegt Financien dat er bij de grens niet goedkoper in Duitsland getankt word. Echter, Omtzigt woont daar zelf en ziet meer dan 100 miljoen euro’s verloren gaan naar het buitenland. Ook de subsidie voor elektrische auto’s was verkeerd berekend. “Ik ben allang niet meer geschokt. Op kamervragen hebben ze geantwoord dat ze helemaal geen berekening hebben gemaakt van de gevolgen van onze dure benzine in de grensstreek. En toch zou het nul gevolgen hebben”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.09.30 in Auto's & Oldtimers, DailyCars

Exclusief: bezoek aan De Katterugclub tijdens oldtimer Volvo sleuteldag

 

Verslag: Roel Zaadnoordijk
Ieder clubl;id krijgt les in techniek

Ieder clublid krijgt les in techniek

Alphen aan de Rijn – Sinds er motorrijtuigenbelasting geheven gaat worden voor auto’s jonger dan 40 jaar is er weer veel belangstelling voor de èchte Oldtimer. In Nederland is er de Katterugclub, exclusief opgericht voor de eerste Volvo modellen Katterug en de besteluitvoering, de Duett.
DailyChannelTV ging op bezoek tijdens een sleuteldag van deze in 1981 opgerichte oldtimerclub.

We zien hoe de leden, ook vrouwen, de verdwenen vakkennis aan elkaar doorgeven om hun Volvo up to date te houden. Wie het programma bekijkt weet na afloop hoe bepaalde onderhoudswerkzaamheden gedaan moeten worden. Aan bod komen: ontsteking- en kleppen afstellen, raamreparatie, versnellingsbak onderhoud en verlichting. Ook wordt de truuk uitgelegd hoe je met een vrijwel lege accu toch nog kunt starten.
We zien hoe clublid John erachter komt dat een kleine reparatie een hele grote wordt zodra hij zijn Katterug op de brug heeft staan en er tijdens het sleutelen een belangrijke bout afbreekt. Er blijkt veel meer aan de hand…
Voor de minder technische kijkers laat een clublid het mooie interieur zien van zijn prachtig gerestaureerde Volvo Katterug, oftewel de PV 544, hier rechts afgebeeld.

De Volvo Duett

De Volvo Duett

 

De Volvo Katterug

De Volvo Katterug

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2013.09.16 in Auto's & Oldtimers, DailyCars

Protest tegen verplichte APK keuring voor motoren: 10.000 likes in 5 dagen

 

Presentatie:  Wim van de Camp (CDA)

Straatsburg – De Europese Unie heeft besloten dat motoren voortaan APK-gekeurd moeten worden.
“Onterecht en onnodig”, oordeelt Europarlementariër voor het CDA, Wim van de Camp en zijn collega Corien Wortmann. Van de Camp, zelf motorrijder, zegt dat het besluit over de APK nog niet definitief is: “We hebben deze slag verloren maar nog niet de oorlog.”
Er komen nog onderhandelingen tussen het Europarlement en de gezamenlijke EU-landen. Daarbij zit ook Nederland aan tafel, in dit geval minister Schultz van Haegen.
“Ik hoop en verwacht dat de Nederlandse regering daar vol op de rem gaat staan. Bent u het eens met mijn protest, stuur dan een mail naar redactie@dailychanneltv.com. We zullen uw stem meenemen in de komende discussie.” aldus Wim van de Camp.

Geachte redactie,
Naar aanleiding van het filmpje van Wim van de Camp inzake zijn protest tegen de verplichte APK keuring voor motoren willen wij u graag op de hoogte stellen van onze petitie die wij zijn gestart in de vorm van een Facebook pagina.
De pagina had binnen 5 dagen 10.000 (!) likes en wij nodigen u graag uit de pagina te bekijken.
Wim van de Camp rijdt zelf ook motor en weet dat APK niet echt bijdraagt aan de verkeersveiligeheid

Wim van de Camp rijdt zelf ook motor en weet dat APK niet echt bijdraagt aan de verkeersveiligheid

Voor alle protest teksten en afzenders gaat u naar de speciale tab DailyEurope.TV op onze site.

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.09.03 in DailyCars, Maatschappij, Politiek