Categorie: ‘DailyScience

Deze uitvinding verandert de wereld / This invention changes the world

Holland– The combination of Hydrogen and Ultra Pure Water will make pollution on earth part of the past. This clean energy source will be stored in a mud-like substance with which we will fill up our tanks. And the emission? It is zilch, zero, nada!

Eight years ago, inventor Gerard Lugtigheid experienced the ‘Aha-erlebnis’ of his life. After organizing all his patents in America, Russia, Japan, China and Europe it is time to reveal this brainchild on DailyChannelTV to the public. Lugtigheid tells in this broadcast how he found his concept and how hard it is to get his idea accepted by the public and (oil) companies. TNO in Delft has already vouched for his finding. In half a year the first 110 Kilowatt engine on mud-like substance will run, and DailyChannelTV will be the first to witness the phenomenon.

Voorschoten – Door gebruik te maken van een combinatie Waterstof  en Utra Pure Water zal de milieuvervuiling op onze aarde verleden tijd zijn. Deze schone energiebron wordt opgeslagen in een modderachtige substantie die “getankt” wordt. En de schadelijke uitstoot? Die is nul!

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Acht jaar geleden beleefde uitvinder Gerard Lugtigheid met zijn ontdekking de Aha-erlebnis van zijn leven. Nadat alle patenten en octrooien in Amerika, Rusland, Japan, China, en Europa geregeld te krijgen, is het nu tijd om met deze vinding op DailyChannelTV naar buiten te treden.

In het programma vertelt Lugtigheid hoe hij op het idee kwam en welke moeilijke weg het is om zijn uitvinding door het publiek en de (olie)maatschappijen geaccepteerd te krijgen. TNO in Delft heeft zijn vinding inmiddels gevalideerd. Over een half jaar loopt de eerste 110 Kilowatt machine op deze moddersubstantie, DailyChannelTV zal daar als eerste bij zijn.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2023.04.11 in Auto's & Oldtimers, DailyScience, Maatschappij, Wetenschap

Meisje met de parel heeft geen parel, wel wimpers

HDC Bladen 26 februari 2018

Den Haag – Miljoenen mensen bekeken Vermeer’s schilderij “Het meisje met de parel” maar zagen het niet: de “Parel” kan helemaal geen parel zijn geweest. De bekende wetenschapper Vincent Icke laat in deze aflevering zien hoe hij tot deze opzienbarende conclusie is gekomen. Moeten de kunstgeschiedenis boeken herschreven worden? Internationaal onderzoek met beeld-en spantechnieken, digitale microscopie en verfmonsters heeft onlangs aangetoond dat de ontbrekende wimpers er toch zijn: kleine haartjes rond beide ogen. Vermeer gebruikte onder andere ultramarijn als verfingredient. Deze stof was afkomstig uit het huidige Afghanistan en was duurder dan goud.

Het Mauritshuis komt met de volgende informatieve reactie op de wetenschappelijke ontdekking van astrofysicus Vincent Icke: Het artikel van Vincent Icke bevestigt wat we hier in het Mauritshuis al langer dachten en schreven over Vermeers Meisje met de parel. Sterker nog, het is één van de leuke weetjes over dit schilderij. Net als dat het ooit in 1881 voor fl. 2,30 op een veiling verworven werd door de vorige eigenaar. Op het bijschrift bordje van het schilderij wordt de onwaarschijnlijke afmeting van de parel ook benoemd. Vincent Icke komt tot dezelfde conclusie, maar via een heel ander inzicht en onderzoek. Het Mauritshuis heeft met veel interesse kennis genomen van zijn bevindingen. Het toont aan wat zeventiende-eeuwse schilderijen zo interessant maakt om naar te kijken: niets is wat het lijkt.
Over het sieraad in het oor van Vermeers meisje schreef het Mauritshuis al eerder dat het geen echte parel is. Want net als de tulband is ook de “parel” geen alledaagse kledingdracht bij in de zeventiende-eeuwse Hollandse meisjes. Quentin Buvelot (hoofdconservator Mauritshuis) beschreef samen met collega-conservator Ariane van Suchtelen het schilderij in de catalogus bij een tentoonstelling van hoogtepunten uit het Mauritshuis in Bologna, eerder dit jaar. Zij schreven toen: “Tot de meest in het oog springende onderdelen van Vermeers schilderij behoren het hoofddeksel van het meisje en de parel in haar oor. Het hoofddeksel bestaat uit een gele doek, waarover een blauwe doek langs haar voorhoofd is geknoopt. Het geelgroene jasje is zo los geschilderd, dat het niet eenvoudig is vast te stellen van welke stof het is gemaakt. Waarschijnlijk gaat het om een wollen stof. Dit kledingstuk is vaak beschouwd als onderdeel van de exotische kostumering van het meisje, maar het gaat hier juist wel om een eigentijds jasje. De laag ingezette mouw met de kleine plooitjes zijn namelijk kenmerkend voor de mode van de jaren zestig van de zeventiende eeuw, toen dit schilderij ontstond. De parel in het oor van het meisje is opvallend groot. Waar tegenwoordig de meeste parels uit kwekerijen afkomstig zijn, waren ze in de zeventiende eeuw afkomstig uit de natuur. Parels worden gevormd in oesterachtige zeemossels. Grote parels waren zeldzaam en kwamen terecht bij de rijkste mensen op aarde. Er waren in de zeventiende eeuw voor veel minder geld ook van glas vervaardigde parels in omloop, vaak afkomstig uit Venetië. Men gebruikte dan glas dat werd gevernist om het een matte glans te geven. Misschien dat het meisje is voorzien van een dergelijke ambachtelijk vervaardigde ‘parel’.” Overigens dateert de titel van het schilderij al van vele jaren voor het verschijnen van Tracy’s Chevaliers bekende boek over het schilderij—uit een inventarisatie van oude titels bleek dat er door de jaren heen uiteenlopende titels zijn gebruikt. In wat mogelijk de oudste beschrijving is, in een boedelinventaris van Vermeers bezittingen uit 1676, wordt het doek samen met een ander schilderij als ‘Twee tronijen geschilderd op sijn Turx’ beschreven. Vaste titels voor schilderijen bestaan eigenlijk niet, het betreft veelal moderne naamgevingen. Dit schilderij heeft lange tijd ook “Meisje met de tulband” geheten, en “Meisjeskopje”, totdat in 1995 in de catalogus bij de Vermeer-tentoonstelling de keuze viel op “Meisje met de parel”, een titel die daarvoor overigens ook al werd gebruikt.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Met 100 km p/u van de Euromast plus de historie van de unieke bouw ervan

Waarom heet de Rotterdamse Euromast geen Eurotoren? Verslaggever Roel Zaadnoordijk ging op onderzoek uit, kwam met het antwoord en sprong en passant van deze Euromast af. online nyerőgépes játékok ingyen

Het Kraaienest van de Euromast
Het Kraaienest van de Euromast

In deze aflevering de geschiedenis van de Euromast en hoe deze werd gebouwd, met historische beelden uit het Nationaal Archief.

Geplaatst op 2016.06.09 in DailyNederland, DailyScience, Wetenschap

Nationale oproep foto’s Albert Einstein

icke0065sm

Vincent Icke

Leiden – Museum Boerhaave komt 18 september 2015 met de tentoonstelling “Einstein & Friends”. Directeur Dirk van Delft doet een Nationale oproep op mensen die mogelijkerwijs privé foto’s van Albert Einstein hebben.De tentoonstelling wordt geopend door de beroemde wetenschappers Vincent Icke. Robbert Dijkgraaf geeft lezingen in november.
De natuurkundige Albert Einstein kwam regelmatig in Leiden waar hij niet alleen colleges gaf, maar waar hij ook kwam voor zijn sociale contacten: Einstein hield van Leiden en was een regelmatige verschijning in deze stad. “Daar moeten wel foto’s van zijn gemaakt, ook had je toen nog geen IPhone” aldus Van Delft. “Neem een duik in de fotodozen van uw ouders of grootouders, op zoek naar dat kiekje waar Einstein op staat.” De gevonden foto’s komen in het Leidsch Dagblad te staan en krijgen een plek in de tentoonstelling in Museum Boerhaave.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

 

Winnaars Willie Wortel Wedstrijd

Verslag Willie Wortel Wedstrijd Finale 2015

Leiden – De Lantaarnsensor en de Douchetimer zijn twee van de uitvindingen die in de prijzen zijn gevallen tijdens de Willie Wortel wedstrijd. Kijk het verslag van de spannende finale van 15 april 2015 gehouden in museum Boerhaave in Leiden.De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinderswedstrijd voor leerlingen uit de 1e en 2e klas van het Voortgezet Onderwijs in Leiden en omgeving en wordt jaarlijks georganiseerd door Technolab Leiden. De wedstrijd begon al in oktober, toen meer dan 800 jonge uitvinders in teams van 2 tot 5 leerlingen een uitvinding deden. hierna ontving Technolab maar liefst 161 inschrijfformulieren. De Technolab jury had er een hele klus aan om uit al deze inzendingen de beste uitvindingen te selecteren voor de halve finale. Uiteindelijk mochten 40 teams door naar de volgende ronde: zij maakten hiervoor een minifilmpje waarin ze betoogden waarom hun uitvinding beslist op de markt moet komen. Toen volgde er weer een moeilijke keuze: uit de filmpjes koos de Technolab jury 12 uitvindingen. Deze teams mochten door naar de finale.

Een van de winnende uitvindingen: de lampendetector

Eén van de winnende uitvindingen: de lampendetector

Tijdens de koppelbijeenkomst maakten de finalisten kennis met hun professional: het bedrijf dat hen gaat helpen om een prototype te bouwen van hun uitvinding. Ondertussen volgden de leerlingen ook nog een ondernemersworkshop en presentatieworkshop zodat zij goed beslagen ten ijs komen tijdens de finale op 15 april. Dan presenteren alle teams hun uitvinding aan een vakkundige jury, bestaande uit:
Anne Marieke Schwencke, onderzoeker energie en klimaat
Edwin Jonker, ondernemer
Judith van Dommelen, techniekdocent Pabo, Hogeschool Leiden
Mark van Rooyen, Pretec Precisietechniek, professional WWW 2014
Max Heim, winnaar WWW 2014

Na de bekendmaking van de winnaars van de WWW Kanjer, de Willie, het Lampje en de Publieksprijs zijn alle prototypes nog tot eind april te zien in de tentoonstelling in Museum Boerhaave: Lange St. Agnietenstraat 10, 2312 WC Leiden.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

 

Geplaatst op 2015.04.25 in DailyLeiden, DailyScience, Wetenschap

Vincent Icke overhandigt DVD Box “Alles voor één meisje”

 

Leiden – Afgelopen week overhandigde Vincent Icke zijn nieuwe DVD-box met 12 hoorcolleges over hoe het Heelal de mens voortbracht. Hij overhandigde de box aan drs Willem te Beest, vice voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden en aan Prof.dr. Geert de Snoo, decaan Universiteit Leiden.

Beide heren geven in deze video aan welke toegevoegde waarde dit unieke hoorcollege heeft voor de Universiteit en de wetenschap in het algemeen. Vincent Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, beeldend kunstenaar en publicist.
De box is te bestellen bij: clemmens@xs4all.nl, tel 0715137697 of 0622970602

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

DVD Bos AV1MWat is er nodig om een mens te maken? Een uitdijend heelal. Gebouwd uit deeltjes,
ruimte en tijd en hun subtiele mechanismen. Een honderdmiljardste van een
seconde na het begin van ruimte en tijd ontstond waterstof, maar pas na een half
miljard jaar klonterde die samen om sterren te vormen. Daaruit kwam sterrenstof:
koolstof, stikstof en alle andere elementen waardoor wij leven. Bijna vijf miljard
jaar later was de mense voldoende ver geëvolueerd om een paar van die kosmische
mechanismen te doorgronden. En zie: alle eigenschappen van deeltjes-ruimte-tijd,
en al hun wonderlijke wisselwerkingen, blijken nodig te zijn voor ons leven.
Dus komen verdere vragen op: wat weten we nog niet? Is er leven buiten de Aarde
en hoe zou dat er uit kunnen zien?