Geheime tape Willem Holleder en Peter R. de Vries kwam vanuit kantoor advocaat Stijn Franken

College gegeven door Stijn Franken

Vanuit het kantoor van advocaat Stijn Franken sprak Peter R. de Vries een uur lang met Willem Holleder die toestemming gaf het gesprek op te nemen. Het gebruik van een advocatenlijn voor het doorgeven van boodschappen aan een derde wordt beschouwd als een doodzionde. Toch nam Franken het risico. Wie meer wil weten over deze eigenzinnige advocaat die Lucia de B. kreeg vrijgesproken, kijkt mee naar het college dat hij gaf op de Universiteit van Leiden.

Eerder stond Franken ook al in het nieuws:

Vught – Volgens het Openbaar Ministerie heeft advocaat Stijn Franken geheime brieven aan Holleeder de Extra Beveiligde Inrichting in Vught binnengesmokkeld. Eerder al spraken de zussen Astrid en Sonja Holleeder in hun verklaringen aan de politie over advocaat Franken als doorgeefluik naar hun broer.

Franken en het Openbaar Ministerie willen niet reageren op dit nieuws. Wel eist de hoofdofficier van justitie in Amsterdam opheldering van de Orde van Advocaten, zo is dit in de Telegraaf te lezen.

Volgens de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten is het een oude kwestie en betreft het een liefdesbriefje van een op Holleeder verliefde vrouw. Het OM was toen woedend op Franken omdat hij in strijd met de gevangenisregels en met zijn eigen beroepsgroep heeft gehandeld. Franken is toen niet tuchtrechtelijk gestraft voor de brief.

De gevonden brieven kwamen bij toeval boven water tijdens een routineonderzoek in Holleeder zijn cel. Dit onderzoek ging over de pogingen van Holleeder om zijn twee zussen en journalist Peter R. playamo kaszinó online de Vries te laten ombrengen. Justitie vermoedde al dat de crimineel sinds 2014 contact had met de buitenwereld.

Wie meer wil weten over Stijn Franken kijkt mee naar het college dat hij gaf op de Universiteit van Leiden.

Eerder in het nieuws:

12 mei 2016: Advokaat Stijn Franken stopt met verdediging van Willem Holleeder

Amsterdam – De twee zussen van Willem Holleder, Sonja en Astrid, hebben evenals zijn ex Sandra den Hartog, bij de Orde van Advocaten met succes een klacht ingediend tegen Stijn Franken wegens belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog tot het moment dat ze tegen Willem Holleder getuigde.

Na dringend advies van de deken van de Orde van Advocaten stopt advocaat Stijn Franken met de verdediging van top crimineel Willem Holleder.

Den Haag/Schiphol – De petitie tegen de vervroegde vrijlating van Volkert van der G. wordt door staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ‘uiterst serieus’ genomen. Op vragen van DailyChannelTV gaf strafrecht advocaat Mr. Franken aan dat de petitie tegen de vervroegde vrijlating van Volkert van der G. niet rechtsgeldig is. Zie de video in de 19e minuut. Hij blijkt het gelijk aan zijn kant te hebben.

Mordenate Publiek

De rechtenstudenten luisteren aanlachtig naar Stijn Franken

Over de van meineed beschuldigde ex-rechter Hans Westenberg in de zaak van Chipsol doet Franken later nog uitspraken. Inmiddels heeft de Hoge Raad Chipsol in het gelijk gesteld in een ruzie met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) Het bedrijf van de familie Poot komt nu met een schadeclaim van miljoenen.
In de video komen diverse actuele onderwerpen aan bod, zoals de veroordeling van Lucia de Berk. Volgens Mr. Stijn Franken heeft de rechtbanktekening van Lucia bijna meer betekenis gehad voor haar levenslange veroordeling, dan haar hele dossier van 400 ordners bij elkaar. “Zij werd daarin afgebeeld als een heks: kromme neus, piekhaar, krom vrouwtje. gaminator ingyen játékok Ik bedoel, alleen de bezem ontbrak nog.”

Amsterdam/Leiden –De beeldvorming in de media speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke strafmaat van zijn bekende cliënten zoals Holleder, Lucia de Berk en Volkert van der G. Het was een van de onderwerpen die de strafrecht advocaat uit de doeken deed. Hij hield afgelopen week een lezing bij de Leidse Universiteit. Deze was georganiseerd door het Mordenate College. Franken: “U kent de Puttense moorzaak wel. Die mensen zijn alleen maar vrijgesproken omdat Peter. R. de Vries daar geloof ik 40 uitzendingen daaraan heeft gewijd. De Hoge Raad dacht, nu hebben we genoeg van Peter R. de Vries, nu gaan we herzien”

//

Geplaatst op 2019.01.08 in Misdaad