Groeten uit Oegstgeest aan: Jan Hommen


Presentatie: Hans Ludo van Mierlo

Oegstgeest – Twintig jaar nadat ING ontstond uit een fusie tussen de NMB Postbank Groep en Nationale Nederlanden, is ING Bank weer helemaal terug bij af. ING Groep wordt weer gesplitst in een verzekeringsbedrijf en een bankbedrijf. De sterk verkleinde ING Groep zal in het voorjaar van 2012 gevestigd worden in het voormalige hoofdkantoor van de NMB Bank in Amsterdam Zuidoost.
‘Het nieuwe ING is eigenzinnig, denkt goed na en heeft oog voor mensen. Die boodschap straalt het nieuwe hoofdkantoor ook uit.’ Dat zegt oud-bankman en publicist Hans Ludo van Mierlo in zijn Groeten uit Oegstgeest aan Jan Hommen’op DailyChannelTV. “Het sprookje over de financiële Assepoester uit Nederland die een internationale financiële reus werd en toen faalde, is daarmee gelukkig nog niet uit’. Van Mierlo prijst de moed van de toen 66-jarige Jan Hommen om de leiding van het wankelende ING concern op zich te nemen in de chaotische periode in 2008. ‘Je hebt al een hoge koninklijke onderscheiding anders zou je die daarvoor alleen al verdiend hebben’.‘Vóór de oprichting van ING Groep heette het doel van de fusie klanten beter te kunnen bedienen. Al tijdens het fusieproces veranderde de toon, omdat de aandeelhouders een maximaal rendement eisten. ‘De bestuurders in de ING Groep spraken meer over hun aandeel dan over financiële producten.’

Geplaatst op 2011.11.28 in Groeten uit Oegstgeest