Categorie: ‘DailyMusic.TV

Maurice Hermans wekelijks bij DailyChannelTV en de Nationale Ziekenomroep. Vivian Boelen helpt Maurice verdwenen helm Toon Hermans terug te vinden

Eemnes – Maurice Hermans, zoon van Toon Hermans, gaat wekelijks een gedicht voordragen of verhaal vertellen bij DailyChannelTV en op de Nationale Ziekenomroep. Dit kondigt Vivian Boelen vandaag aan in deze nieuwe aflevering. Tijdens een tentoonstelling is de Noormannenhelm van Toon Hermans zoek geraakt of gestolen.
Vivian Boelen, rtv presentator en groot fan van zowel Toon als Maurice, doet nu een oproep aan de kijkers deze helm te vinden en terug te brengen. De emotionele waarde is voor Maurice Hermans erg groot: “Ik wil hem graag terug, het is toch een deel van mijn leven met Toon geweest”.
Op de expositie Toon Thuis in Sittard (v.h. V&D gebouw op de Markt was er vanaf 26 augustus t/m 31 december 2016) zijn alle rekwisieten van Toon Hermans Onemanshows terug te zien, behalve dit voor Maurice zo dierbaar hoofddeksel.

img128foto Toon theater met Maurice en trom

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2023.04.11 in Boeken, DailyMusic.TV, DailyNederland, Kunst & Cultuur

The making of: Het Weihnachts(kerst) oratorium

SPECIAAL FEESTDAGEN PROGRAMMA!

Overal in Nederland zijn rond de kerstdagen diverse uitvoeringen van het zogeheten Weihnachtsoratorium. Een Oratorium is een opera zonder toneelspel en zonder decors. Roel Zaadnoordijk wilde weten wat er bij zo’n uitvoering allemaal komt kijken. Zo is de werking van een origineel kistorgel te zien en zo wordt het klavecimbel gestemd op een wijze die we tegenwoordig nauwelijks meer gebruiken. Te zien is hoe solozangers zich kwetsbaar opstellen tijdens een masterclass om tot het hoogste artistieke niveau te komen. كيف احصل على المال Ook de stemming van de instrumenten uit Bach zijn tijd wordt met die van instrumenten van tegenwoordig vergeleken. En welke muzikale keuzes maakt de dirigent eigenlijk? لعبة الحظ الحقيقية Het is allemaal te zien en te beluisteren in het programma dat u nu wordt aangeboden. لعبه الذئب Fijne feestdagen namens de redactie van DailyChannelTV.com

Geplaatst op 2019.12.20 in DailyMusic.TV

Het kistorgel van de Mattheus Passion

HAARLEM – In Nederland is de mattheus passion momenteel niet meer weg te denken. In de periode voor Pasen, wordt Bach zijn compositie op veel plaatsen opgevoerd voor uitverkochte zalen. لعبة على الانترنت

Een van de herkenbare instrumenten die tijdens deze concerten wordt gebruikt is het kistorgel, ook wel het positief genoemd. لعبة كازينو Het is een klein pijporgel dat de vorm heeft van een kist en staat tussen de orkestleden. Zodoende heeft de organist optimaal contact met dirigent en de andere musici, anders dan wanneer de organist ver weg zit op een balkon aan de andere kant van het podium. كيفية الرهان على كرة القدم Het voordeel van een kistorgel is dat het relatief gemakkelijk is te transporteren. We laten u zien hoe zo’n ambachtelijk gemaakt orgel werkt en in elkaar steekt. Wij wensen u prettig Pasen!

In Nederland is de mattheus passion momenteel niet meer weg te denken. In de periode voor Pasen, wordt Bach zijn   compositie op veel plaatsen opgevoerd voor uitverkochte zalen.

In Nederland is de mattheus passion momenteel niet meer weg te denken. In de periode voor Pasen, wordt Bach zijn compositie op veel plaatsen opgevoerd voor uitverkochte zalen.

Klop 25-10-11 008 bew.

Een kistorgel gemaakt door de firma Klop uit Nederland

kaartje bach

Geplaatst op 2016.03.26 in DailyMusic.TV, Kunst & Cultuur, Wetenschap

THEO (The Hague Ethospheric Orchestra) met als gastsolist: Tom Beek

Live optreden THEO met gastsolist Tom Beek

THEO staat voor The Hague Ethospheric Orchestra en werd opgericht door de twee Slowaakse leden van het orkest, Vanoucek en Herák die beiden ook aan het Koninklijk Conservatorium hebben gestudeerd. Zij vormen ook de kern van het kwartet AsGuests. De leider is Vanoucek die ook tekent voor de arrangementen. Er worden eigen stukken gespeeld, maar ook die van gastmusici. Het orkest nodigt namelijk elke keer gasten uit, zoals in het verleden Yuri Honing, Eric Vloeimans, Anton Goudsmit, Norma Winstone, Alex Sipiagin, Harry Sokal, Jesse van Ruller, Michiel Borstlap en John Ruocco.

Deze keer is Tom Beek, de van oorsprong Leidse saxofonist, te gast, die overigens al eerder met het orkest speelde. Beek staat bekend om zijn stevige toon en zijn uitstekende harmonische beheersing van de postmodale jazz. Hij heeft vooral met zijn eigen bands en CD’s een mooie reputatie opgebouwd. Het orkest, nu in een deels vernieuwde bezetting, speelt ontegenzeggelijk moderne jazz, maar wel met veel invloeden uit de pop, rock en klassiek. Inspiratiebron vormen ook muziektradities uit minder voor de hand liggende windstreken, niet in de laatste plaats de herkomstlanden van de musici. ‘Ethospheric’ verwijst dan ook naar dit grensoverschrijdende aspect van de muziek. Wat de achtergrond ook is, deze staat altijd in dienst van het improviseren en interactie. ingyen kocsmai nyerőgépes játékok

Tom Beek

Tom Beek

Onlangs kwam de eerste CD, ‘Earthing’ (Laika Records), uit. Daarop staat dit orkest in een iets uitgebreidere bezetting met gastmuici Michael Moore en Oene van Geel. Op de Slowaakse website skjazz. fogadóiroda korlátozás sk oogsste het album alvast de volle vijf sterren.

Artiesten:
Michal Vanoucek keyboard / Miro Herak vibraphone / Anka Koziel voice / Marian Masik trombone / Mark Alban Lotz flute / Casper van Wijk tenor sax / Raja Hadjieva trumpet / Christof May bass clarinet / Rafael Morales bas / Yunga Sun drums

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

//

Geplaatst op 2013.11.11 in DailyLeiden, DailyMusic.TV