Categorie: ‘DailyEconomics

Wildgroei regelgeving Milieuzones: aanvechten milieuboete vaak lonend

De ANWB legt uit hoe het met de wildgroei van milieuzones staat

HDC Bladen 7 juni 2018

Den Haag – Telegraaf-columnist Rob Hoogland spande in januari dit jaar een rechtszaak aan tegen de Utrechtse invoering van weer een nieuwe Milieuzone. Hij verloor. Hoe is de situatie nu? De wildgroei aan Milieuzones met verschillende regels loopt uit de hand. De ANWB maakt zich zorgen over de lappendeken die ontstaat als elke stad een eigen regeling invoert. Daardoor ontstaat onduidelijkheid en vaak ook oneerlijkheid voor eigenaren van een voertuig. De ANWB doet daarom een dringend beroep op lokale en nationale politici om hier werk van te maken.

“Met een dieselauto ouder dan 2001 ben je in Utrecht niet meer welkom. Die regel is al in 2015 ingevoerd, maar nog elke maand krijgen honderden mensen een boete, vaak zonder dat ze zich bewust zijn van een fout. Kennelijk is de milieuzone voor veel Nederlanders niet duidelijk. ” Dit zegt Sebastiaan van der Veer (Senior Adviseur Public Affairs van de ANWB). “Hoewel de ANWB de ambitie voor schonere lucht steunt, kleven er grote bezwaren aan de manier waarop de steden op dit moment de milieuzones inrichten.” Gevolg is een lappendeken aan verschillende regels. Hierdoor heb je als automobilist geen idee of jij met jouw auto nou wel of niet een stad mag inrijden.” Sebastiaan geeft ook een tip: “Houd dus ook rekening met het kopen van een nieuwe of tweedehandsauto. Als je veel in grote steden rijdt, let dan vooral goed op bij het kopen van een tweedehands dieselauto, want dat zou wel eens lastig kunnen worden komende jaren.” Aan bod komen: Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen, Parijs en Antwerpen.

 

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2020.01.10 in Auto's & Oldtimers, DailyEconomics, Maatschappij, Politiek

Voormalig topman Saab door Zweedse justitie vervolgd


Victor Muller tijdens Saab bijeenkomst in Valkenburg in 2011

Laatste nieuws:

Victor Muller, voormalig Saab-topman (zie ons verslag Saab bijeenkomst) wordt in Zweden vervolgd vanwege belastingfraude. De Zweden tillen zwaar aan dit soort vergrijpen en passen celstraffen toe van minimaal een half jaar en maximaal vier jaar. Ondanks alle ontkenningen van Muller zou hij volgens de Zweedse autoriteiten 3,5 miljoen euro hebben weggesluisd zonde de fiscus daarvan op de hoogte te stellen. Via een Cypriotisch bedrijf, gelieerd aan de van miljoenenfraude verdachte Rus Vladimir Antonov, zouden Muller en vier medeverdachten het geld hebben verdonkermaand.

Eerder in het nieuws:Autofabrikant en voormalig eigenaar van Saab Victor Muller heeft geen succes gehad met zijn miljardenclaim tegen General Motors. GM zou de verkoop van Saab aan een Chinees bedrijf hebben geblokkeerd. GM zegt haar intellectuele eigendom heeft willen te beschermen. De federale rechtbank in Amerika heeft de zaak geseponeerd omdat het eenduidig, duidelijk en absoluut was dat General Motors het recht had om de verkoop goed- of af te keuren.

De Nederlandse justitie heeft op verzoek van de Zweedse autoriteiten vorige week met niet minder dan 30 functionarissen een inval ibij autoproducent Spyker in Zeewolde gedaan. Documenten zijn meegenomen.

Dit zegt Victor Muller, ceo van de Nederlandse fabrikant van sportauto’s Spyker. In Zweden is het een doodzonde als je de belasting probeert te ontwijken of niet te betalen. Muller zou de Zweedse belastinmgdienst ernstig hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf in 2010 en 2011. De CEO betaalde over zijn consultancyfee van 690.000 euro geen sociale premies en belasting. Het geld werd aan een van zijn bedrijven op de Nederlandse Antillen betaald. In november 2012 werd hij door de Zweedse belasingdienst gedwongen om 236.000 euro belasting te betalen over zijn consultancy vergoedingen. Muller: “Het meest verontrustende is dat de rechtbank hierover nog geen uitspraak heeft gedaan”

Op 16 januari 2011 meldden wij: Het bod dat het Chinese concern Youngman enkele dagen geleden heeft gedaan op Saab is afgewezen.Dat meldt Saabsunited op de website. Volgens het Zweedse radiostation P4West hebben de curatoren zodanige eisen gesteld dat de verkoop van Saab als geheel niet mogelijk is. Een van de eisen is dat General Motors de deal moet goedkeuren en de kans daarop is erg klein. Het bod van Youngman hield onder meer het behoud van ruim 1.000 van de bijna 4.000 arbeidsplaatsen in. Intussen is op just-auto het bericht verschenen dat de Turks/Nederlandse investeerder Brightwell Holdings verwacht dat de productie vrijwel direct kan worden hervat als het bod dat ze uit willen brengen wordt geaccepteerd. Bron: autoblad Carros. Er kan nu geboden worden op de allerlaatste nieuw geproduceerde Saabs: http://de.bca-europe.com/SearchVehicle?saleId=9ce177e0-2e32-41fe-828a-65886a69c6e8&SaleCal=true&SaleCalST=9d36871c63144bb7bffdeef01d74db8d

Muller Saab wordValkenburg – Voormalig CEO van Saab, Victor Muller vertelde DailyChannelTV dat hij op dit moment meer dan drie kandidaten heeft “met diepe zakken” die het failliete bedrijf Saab in z’n geheel willen laten voortbestaan. Het Chinese Youngman heeft inmiddels officieel een bod gedaan op het failliete Saab. Er is echter helemaal geen sprake meer van een geheel. De curator verkoopt op dit moment de fabrieksonderdelen voor een schijntje: hij moet er blijkbaar zo snel mogelijk van af. Er is weinig kans dat de auto-activiteiten van Saab nog ooit onder die naam worden voorgezet. General Motors laat de Zweedse autobouwer doodbloeden door hun licenties voor de nieuwe Phoenix aan geen enkele koper over te dragen. Zelfs de naam Saab is niet zomaar overdraagbaar. Na het faillissement is de merknaam teruggegaan naar Defensie- en Veiligheidstak van Saab AB en de naar vrachtautofabrikant Scania, want deze bezitten de merkrechten. Victor Muller houdt vol dat er geen sprake is van een D-day zodat de onderhandelingen volgens hem nog steeds door kunnen gaan. In Nederland verzamelden zich op vliegveld Valkenburg zo’n 4.500 trouwe Saabrijders en Saabbezitters. In 42 landen zijn inmiddels 110 Saab evenementen georganiseerd. Volgens de organisatie Outside-Saab is het bedrijf weliswaar dood, het collectief van Saab-eigenaren en de Saab-erfenis zijn nog steeds springlevend. Speciaal voor de gelegenheid kwam Victor Muller overgevlogen om zijn steun te betuigen en het laatste nieuws te brengen aan de trouwe Saabfans. Te zien in deze aflevering zijn ook enkele unieke exemplaren van het legendarische merk Saab.

Geplaatst op 2016.01.20 in DailyCars, DailyEconomics, DailyFinancials

Voedselproductie niet in handen laten vallen van grootkapitaal

Brussel –Het Europees parlementslid Annie Schreijer-Pierik vreest dat kapitaalkrachtige partijen de voedselproductie in handen krijgen en die – net als olie – in oorlogen gebruikt zal worden om de macht naar zich toe te trekken.

Volgens onderzoek van de Dutch Dairymen Board (DDB) rekent de Nederlandse melkveehouderij de eigen arbeid niet en teert al jaren in op het eigen vermogen zonder een pensioenreservering te regelen.  Door de te lage opbrengstprijzen heeft 37% van de Nederlandse melkveebedrijven hun deuren inmiddels al gesloten.  Op dit moment krijgt de melkveehouder in Nederland 34 cent per liter melk terwijl de productiekosten 45 cent zijn. In de winkel ligt de melk voor meer dan het dubbele bedrag te koop. Zij wil weten wat er vanuit Europa aan gedaan kan worden. “Het gaat er om dat voedsel en voedselproductie in handen blijft van onze familiebedrijven en niet in handen komt van macht en kapitaal” aldus de Europarlementariër die hierover vragen heeft gesteld aan de Europese commissie.Schermafbeelding 2014-06-26 om 11.09.45

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Lakeman eist ontslag commissarissen SNS Reaal

 

Presentatie: Pieter Lakeman

Logo_SNS_REAALDe Meern – Pieter Lakeman, voorzitter van Sobi, vind dat zonder de lakse houding van de Raad van Commissarissen van de SNS bank, de Nationalisatie van deze bank helemaal niet nodig was geweest.
Vandaag maakte SNS Reaal de jaarcijfersbekend over 2013, het jaar waarin de overheid de bank-verzekeraar met 3,7 miljard euro redde. Het bankonderdeel van SNS Reaal maakte afgelopen jaar 190 miljoen euro winst. Het totale verlies van 1,95 miljard euro in 2013 komt vooral door de verliezen bij Property Finance. Dit vastgoedonderdeel, nu Propertize geheten, verloor 1,5 miljard. De Nederlandse overheid probeert in de komende tien jaar zo veel mogelijk van het vastgoed te verkopen.

In een brandbrief aan minister Dijsselbloem van financiën eist Lakeman dat twee commissarissen bij SNS Reaal direct hun biezen moeten pakken. Het zijn Schiphol directeur Jos Nijhuis en voormalig ING directeur Ludo Wijngaarden. “Ook bij DSB bank hebben commissarissen aan de ondergang bijgedragen. Daar waren Ed Nijpels (voormalig fractieleider VVD) en Robin Linschoten (kroonlid bij de SER) de belangrijkste schuldigen.”
Volgens Lakeman is het houden van toezicht niet technisch, maar psychologisch een zware klus. In deze aflevering legt hij uit hoe commissarissen elkaar kort houden door het kuddedieren gedrag. Hij pleit voor beperking van het aantal commissarissen per vennootschap tot drie. “Met drie personen voelt iedereen zich nog persoonlijk verantwoordelijk. In grotere gezelschappen verdwijnt dat gevoel.”

Het gewraakte boek

Het gewraakte boek

Woensdag 12 februari 2014 vond een kort geding plaats waarin geëist werd dat De val van SNS Reaal uit de handel wordt genomen. Op 26 februari beslist de rechter of het boek verkocht mag blijven worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.02.10 in DailyDenHaag, DailyEconomics, DailyFinancials

Ruzie Brussel benadeelt Nederlandse Vissers

 

Presentatie: Lambert van Nistelrooij

13-11-20 Cdp Cohesion Policy-9Brussel – De EU-landen ruziën nog steeds over de juridische basis van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Daardoor blijven de beloofde vergunningen voor Nederlandse vissers voor pulsvisserij in een la liggen. Dankzij de pulstechniek hoeven vissers geen zware netten over de zeebodem te slepen en sparen hiermee tevens de helft van hun dure diesel uit. Veel noodlijdende vissers in onder andere Stellendam, Den Helder en Texel hebben die besparing dringend nodig.
Europarlementariër Lambert van Nistelrooij vind het een schandalige zaak; “Je zou denken dat Brussel de deuren openzwaait voor deze nieuwe techniek. Maar nee. De Europese Unie heeft extra vergunningen juist enkele maanden uitgesteld. Het leidt tot grote financiële problemen bij sommige vissers en dat mogen we niet laten gebeuren.”
In het programma vertelt Van Nistelrooij welke voordelen de pulstechniek heeft en waarom het belangrijk is dat de vergunningen er voor Nederlandse vissers snel moet komen.
“Onze Nederlandse visserij is in Europa juist een toonbeeld van innovatie en efficiëntie. Andere landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan onze moderne vissers en hun schepen.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.01.10 in DailyEconomics, DailyEurope.tv, Politiek

500 banen weg bij Sanoma, ruim 500 banen weg bij Wegener/MGL

 

c
Presentatie: Jos Timmers

NVJ geschokt over aantal ontslagen Sanoma

Bij de Nederlandse tak van het Finse mediaconcern Sanoma worden 500 medewerkers ontslagen. Er zijn nu 1.600 mensen in dienst.
Dat is vanmorgen bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Hoofddorp. Yvonne Dankfort, NVJ-secretaris Tijdschriften, is ondanks de eerdere geruchten geschrokken van het nieuws. “Natuurlijk hebben we dit zien aankomen maar dat er zo diep zou worden gesneden had ik echt niet verwacht. Het gaat om 500 fte, 32 titels verdwijnen of worden verkocht en daar bovenop gaat het om 2.000 freelancers die voor Sanoma werken. Ook voor hen en voor de freelancersmarkt in het algemeen zal de sanering grote gevolgen hebben. Ik loop al een tijd mee, maar zoiets drastisch heb ik nog nooit meegemaakt.”
De medewerkers werden vanaf 7.45 uur ingelicht over de toekomst van Sanoma. Na de informatiesessie, die tot half negen duurde, zijn er per afdeling gesprekken of zijn informatiebijeenkomsten per aandachtsgebied georganiseerd. Yvonne Dankfort is vandaag in Hoofddorp om te overleggen met kaderleden van de NVJ. Ze adviseert medewerkers zoveel mogelijk informatie in te winnen en vragen te stellen over hun eigen positie en toekomst. “Ik zou hen ook adviseren om deze vragen naar ons te mailen (vereniging@nvj.nl) zodat wij de vragen kunnen meenemen in onze gesprekken met Sanoma.” Dankfort heeft aanstaande maandag overleg met Gieta Veersma, HR-directeur van Sanoma.
Het proces dat nu wordt ingezet zal zes tot twaalf maanden duren. Een nieuw sociaal plan per 1 januari 2014 wordt in overleg met de vakbonden afgesproken. Dankfort hoopt dat Sanoma het huidige sociaal plan handhaaft. Zij wil inzetten op het centraal zetten van werk naar werk.

De NVJ heeft vanochtend haar leden die in dienst zijn bij Sanoma en de freelancers op de hoogte gebracht van het slechte nieuws en staat hen bij met persoonlijk advies en juridische bijstand.(bron: NVJ)

23 mei: Op de redacties van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant zijn 40 van de 200 redacteuren ontslagen

15 mei 2013: Uitgever Wegener en Media Groep Limburg (MGL) moeten opnieuw in de kosten snijden. Daardoor verdwijnen er voor 2015 weer banen bij de dagbladen. Op basis van bronnen rond beide bedrijven meldt Dagblad de Limburger dat één vijfde van het personeelsbestand wordt geschrapt, wat neerkomt op 525 tot 545 arbeidsplaatsen. Er verdwijnen 125 arbeidsplaatsen op de redacties van de kranten; voorts staan 100 arbeidsplaatsen bij operations op de tocht en 60 tot 70 bij de vier drukkerijen, waarvan er mogelijk twee gesloten zullen worden.

De reorganisatie is nodig vanwege de sterk gedaalde advertentie-inkomsten en teruglopende oplagen. Het management is dinsdag in Apeldoorn over de plannen geïnformeerd door Susan Duinhoven, sinds half mei bestuursvoorzitter van Wegener. Het personeel van beide uitgeverijen is woensdag op de hoogte gebracht, zo meldt De Stentor. Volgens Duinhoven moet de flexibiliteit en efficiency van de organisatie verbeteren. De omzet moet stijgen en de kosten moeten omlaag. Op Twitter zegt eindredacteur bij De Gelderlander Margriet Verschoor dat het zou gaan om de ‘grootste bezuinigingsoperatie uit de geschiedenis van Wegener’. In februari vorig jaar maakte moederbedrijf Mecom al bekend tot 2014 een grote bezuinigingsoperatie door te voeren waarbij bij Wegener en MGL, allebei eigendom van Mecom, tien procent van de arbeidsplaatsen zou verdwijnen. Mecom gaf toen aan ongeveer 50 miljoen euro te willen bezuinigen. Eind juli moeten de nieuwe plannen concreet zijn ingevuld waarna de centrale ondernemingsraad advies moet uitbrengen.
Bron: Villa Media
Den Haag – Jos Timmers legt uit uit wat de gevolgen zullen zijn van het verdwijnen van persbureau Geassocieerde Persdiensten, de GPD, waar hij hoofdredacteur was. Timmers vergelijkt de schade van het verdwijnen van de GPD met een veenbrand: “Een brand die je lange tijd niet ziet en waarvan de gevolgen pas merkbaar zijn als de schade is aangericht. Die schade bestaat op de eerste plaats uit de vernietiging van in vele tientallen jaren opgebouwde kennis van het nieuws, de achtergronden en journalistieke ervaring.”
Zesenzeventig jaar geleden, besloot een aantal van die regionale dagbladen onder het motto ‘zoodat niet bij de grote dagbladen wordt achtergelopen’ te gaan samenwerken op het terrein van landelijke en internationale berichtgeving. Timmers: “Uit dat initiatief is een volwassen en professionele journalistieke organisatie, de GPD, ontstaan, die de aangesloten regionale dagbladen decennialang heeft voorzien van een ongekend rijke berichtgeving. En nu, anno 2013, bestaat die GPD opeens niet meer. Vermalen in het geweld dat de grote dagbladuitgevers inzetten en waarmee ze in een tijd van sterk teruglopende inkomsten en verlies aan abonnees en advertenties de eigen posities zoveel mogelijk denken te versterken. Het was uitgeverij Wegener, die de lont in het kruitvat stak. Het is Wegener dat tamelijk schaamteloos het model van de GPD kopieert. En de overige concerns konden of wilden daar niets tegenover stellen.” Bij de GPD werkten 45 journalisten in vaste dienst en tientallen freelance medewerkers, van wie meer dan de helft nu echt zonder werk zit. De schade bestaat ook uit het feit dat het gezamenlijk front van de regionale dagbladen is verbroken. Jos Timmers werd per 1 maart de nieuwe hoofredacteur van nationaal persbureau NOVUM.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com/td>

Geplaatst op 2013.10.31 in DailyAmsterdam, DailyDenHaag, DailyEconomics, Maatschappij