DailyEurope.tv

 

<
Presentatie: Wim van de Camp vanuit Straatsburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

42.827 handtekeningen door ANWB directeur Frits van Bruggen overhandigd

42.827 handtekeningen door ANWB directeur Frits van Bruggen overhandigd

 

Straatsburg – Het Duitse plan voor een wegenvignet is discriminerend. Het is ontoelaatbaar dat alleen Duitsers de kosten vergoed krijgen, vindt Wim van de Camp. Het CDA-Europarlementslid is coördinator verkeersbeleid binnen de EVP, de grootste fractie in het Europarlement.

Wim van de Camp kreeg dinsdag 42.827 handtekeningen tegen de Duitse tolplannen. Hij kreeg deze uit handen van hoofddirecteur Frits van Bruggen van de ANWB, die de handtekeningenactie had georganiseerd.

“Een wegenvignet invoeren mag in Europa. Maar discrimineren mag absoluut niet”, zegt Van de Camp. “Het kan niet, mag niet en zal niet gebeuren dat alleen Nederlanders en andere niet-Duitsers voor de kosten opdraaien.”
Wim van de Camp beschouwt de vele handtekeningen als een extra argument om krachtig te protesteren bij de Europese Commissie. die moet toetsen of het plan aan de eu-regels voldoet. zoals het er nu ligt, is het vrijwel zeker niet in orde. zo nodig kan Duitsland voor het eu hof van justitie worden gesleept.
Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Presentatie: Jeroen Lenaers

Brussel/Straatsburg – Een generatie van jongeren die willen en kunnen werken, mag niet verloren gaan. Dat dreigt wel te gebeuren. Nederlandse jongeren kampen met een werkloosheid van 11 procent, in Europa is het gemiddelde zelfs ruim 22 procent. Het CDA in het Europees Parlement stemde donderdag in met een resolutie die het belang benadrukte om alle jongeren te laten leren, werken of stage lopen.

Jeroen Lenaers, Europarlementslid voor CDA: “De jeugd heeft de toekomst: Een spreekwoord dat helaas geen vanzelfsprekendheid meer is, gezien de schrikbarend hoge werkloosheid onder jongeren in Europa.”

Lenaers pleitte in zijn maidenspeech voor duurzame hervormingen: “De strijd tegen jeugdwerkloosheid is een strijd die op de eerste plaats in de lidstaten zelf gestreden moet worden. De nadruk moet niet liggen op het uitdelen van grote eenmalige projectsubsidies vanuit Europa, maar op duurzame hervormingen in de landen zelf. Hervormingen van de economie en de arbeidsmarkt, hervormingen op het terrein van het onderwijs, zodat opleidingen en scholing beter aansluiten op de wensen vanuit de arbeidsmarkt.”

Tot slot verdienen hervormingen voor het midden- en kleinbedrijf extra aandacht, zodat ondernemers de kans en het vertrouwen krijgen om te ondernemen. “Dit moet zeker gelden voor jonge ondernemers en starters. Alleen op die manier kunnen we de werkgelegenheid voor jongeren duurzaam verbeteren.” Lidstaten kunnen op dit gebied veel van elkaar leren, en de EU moet daar een sturende en begeleidende rol in spelen, met adequate financiële middelen.

In het bijzonder vraagt Lenaers aandacht voor een vergeten categorie. “Eén van de meest kwetsbare groepen binnen de jonge werklozen zijn de jonge dakloze werklozen. De huidige Europese instrumenten lijken niet aan te sluiten op de uitdagingen waarmee deze groep te maken heeft.” Hij vroeg aan de Commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken wat er samen gedaan kan worden om ook deze groep een toekomst in Europa te geven.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Presentatie: Wim van de Camp

Straatsburg – Na tien jaar praten heeft het Europees Parlement besloten dat nieuwe auto’s vanaf oktober 2015 voorzien moeten zijn van een E-call. Dat is een apparaatje dat na een ongeluk zelf ambulance, brandweer en politie belt.
Volgens Europarlementariër Wim van de Camp gaat dit apparaatje vele levens redden in Europa. “Elk jaar sterven 28.000 mensen in het verkeer in Europa. En zelfs 1,5 miljoen Europeanen raken hier gewond door een verkeersongeluk. Slachtoffers krijgen eerder hulp, wat levens zal redden.” Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Van de Camp vind verwijten hierover onzinnige bangmakerij. “Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevensbescherming.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Presentatie:  Lambert van Nistelrooij (CDA Europees Parlement)

Straatsburg – Geluidschermen aan Poolse snelwegen waarlangs alleen koeien grazen, Italiaanse havens waar geen boot komt of nutteloze rotondes. Voorbeelden van Europees weggegooid belastinggeld. Lambert van Nistelrooij onderhandelde de afgelopen maand met als resultaat dat er voortaan meer subsidie naar onderzoek, innovatie en opleidingen gaat in plaats van nutteloze projecten. “Het EU geld ligt op de plank voor vernieuwende projecten. Een voorbeeld is de regio Midden-Brabant die zich specialiseert in helicoptertechniek. De EU uitgaven moeten en kunnen anders” Van Nistelrooij heeft kritiek op de dramatisch slechte onderhandelaar Mark Rutte. “Hij heeft veel te weinig geld voor Nederland binnengesleept.”

U kunt op deze uitzending reageren. Mail naar redactie@dailychanneltv.com
Uw reacties gaan naar het Europees Parlement.

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Presentatie:  Wim van de Camp (CDA)

Straatsburg – De Europese Unie heeft besloten dat motoren voortaan APK-gekeurd moeten worden.
“Onterecht en onnodig”, oordeelt Europarlementariër voor het CDA, Wim van de Camp en zijn collega Corien Wortmann. Van de Camp, zelf motorrijder, zegt dat het besluit over de APK nog niet definitief is: “We hebben deze slag verloren maar nog niet de oorlog.”
Er komen nog onderhandelingen tussen het Europarlement en de gezamenlijke EU-landen. Daarbij zit ook Nederland aan tafel, in dit geval minister Schultz van Haegen.
“Ik hoop en verwacht dat de Nederlandse regering daar vol op de rem gaat staan. Bent u het eens met mijn protest, stuur dan een mail naar redactie@dailychanneltv.com. We zullen uw stem meenemen in de komende discussie.” aldus Wim van de Camp.

Geachte redactie,
Naar aanleiding van het filmpje van Wim van de Camp inzake zijn protest tegen de verplichte APK keuring voor motoren willen wij
u graag op de hoogte stellen van onze petitie die wij zijn gestart in de vorm van een Facebook pagina.
De pagina had binnen 5 dagen 10.000 (!) likes en wij nodigen u graag uit de pagina te bekijken.
Wim van de Camp rijdt zelf ook motor en weet dat APK niet echt bijdraagt aan de verkeersveiligeheid

Wim van de Camp rijdt zelf ook motor en weet dat APK niet echt bijdraagt aan de verkeersveiligeheid

Hallo, Ik kreeg het filmpje via een link te zien op youtube, en wil dan ook mijn stem uitbrengen! Ik ben TEGEN de APK voor motoren! Zoals u al aangeeft in het filmpje is het te gek voor woorden om een apk in te voeren, terwijl het percentage ongevallen door technisch mankement al zo nihil is, dat die echt onnodig is. Er zijn grenzen wat betreft de kosten voor de verkeersveiligheid, en op deze manier lijkt het er niet echt op dat wij in een democratie leven. De overheid lijkt immers toch wel alles door te drukken.. Ikzelf heb laatst mijn motorrijbewijs A1 gehaald, voor de 125cc, 11kw. Dat is ook al iets wat nergens op slaat (je volgt immers niet voor niets een aparte rijopleiding voor de motor, en we hadden de 25kw al. Bovendien is het toch ook geheel scheef dat er mensen straks vanaf hun 20e meteen A2 rijbewijs mogen halen, en dat zij op een zwaardere motor mogen rijden dan ik met minder ervaring, ik en dat ik mijn 2 jaar nog even uit moet zitten?? Nouja, met de 11kw zal mij niks overkomen. Hooguit een aanrijding op de snelweg vanaf de achterkant omdat ik geen 130-140 reedt), maargoed, ik wou toch wel heel graag motorrijden!  Ik hoop dat u met uw partij een hoop duidelijk kan maken aan de rest van de kamerleden en dat zij hun obsessie voor geld binnenharken niet alles moeten laten overheersen. Er valt genoeg binnen te halen bij de moordenaars/criminelen die je wel wat harder kan aanpakken en daar veel geld vandaan kunt halen. Ik hoop dat jullie wat kunnen bereiken met deze actie, en de rest van de kamerleden en de Europese Unie kan overtuigen dat dit werkelijk onzin is.. Ik steun jullie graag! Groetjes Alex Klaver
Ik ben het helemaal eens met het CDA protest tegen de verplichte APK keuring voor motoren.!! Peter van Dijk Bergschenhoek Marleen de Ruyter

Beste heer/dame, Als ik het goed had begrepen kon hier een protest mail naar toe tegen de APK op motoren. Ik heb hiervoor de meest duidelijke reden waarom dat geldklopperij is. Ik ben zelf automonteur geweest en ken dus de controle punten. Hun gaan dus geld rekenen op: banden profiel, verlichting, dikte remmen en eventuele speling?! Dit zijn punten die iedere motorrijder zelf al heel goed bij houd. En speling voel je meteen en wil je echt niet mee doorrijden (uit ervaring). En mochten ze de decibellen van sommige motoren daarmee bedoelen, dat is geen apk eis en dan zou toch echt de politie harder op moeten treden. Met vriendelijke groet, Arjan Oosthoek

Bij deze mijn stem tegen dit onzinbeleid. Mvg, Tomash F. Groen

Ik ben tegen. Belachelijk dat een hobby belast wordt door de regering met een apk keuring, wordt dat straks ook voor de fietsen en scootmobielen gedaan?????

Hoeveel willen ze nog plukken van deze kale kip?

We betalen meer dan genoeg voor die regering’s  pakken met die grote gaten in hun handen. Bah laat af van deze hobby die op die manier onbetaalbaar gaat worden. Sonja van Daatselaar. Budeldorplein Nederland.

Ik ben tegen de APK-keuring voor motoren!!!!!! Wim Beursgens

Afvoeren dat idee! Heeft enkel zin om belastingen en keuringstations te spijzen. Mvg, John De Coen Essen (BE)

ik stem TEGEN motor apk! Guus Paris Ik geef hierbij mijn stem, dat ik tegen de APK keuring van motoren ben.

Zoals de Heer Kamp dit heeft  verteld in zijn video presentatie is elke motor bezitter of bezitster zeer bewust van de mechanische veiligheid die wij moeten hebben om fijn motor te kunnen rijden. Een APK keuring is mijn inziens dus overbodig en riekt meer naar uitbuiting. Wat komt hierna, APK voor scooters , fietsen, driewielers ? Tegen  de APK keuring dus !!! Ferry Swensen

Beste mensen, Wat een onzin. Wij zijn tegen verplichte APK voor motoren.

Pure geldklopperij! Roel en Marianne Kuper van Ewsumlaan 6 9301 AT Roden

Ik ben tegen de APK voor motoren Met vriendelijke groet, Paul Hom Sterrenbergweg 35 3769 BS Soesterberg

Ik denk dat het hele APK gebeuren voor motorfietsen een groot drama zal worden. Er is in Nederland al niet voldoende capaciteit om onderhoud en reparaties uit te laten voeren binnen het seizoen. Laat staan dat alle motoren ook nog eens gekeurd moeten worden. Wie gaat dat doen? En wanneer? Of is dit een verkapte vorm van werkverschaffing (verlaging werkloosheid)? En als het aantal krachten vlak voor het seizoen kan worden uitgebreid, wat gaan de werkgevers dan met deze mensen doen in de wintermaanden? Verder is voor veel mensen het in goede staat houden van hun stalen ros, een hobby, of zelfs noodzakelijkheid i.v.m. financien. Velen zullen de motor weg moeten doen als er extra kosten bij komen. Met vriendelijke groet, John Swint

Ik ben tegen de APK voor motoren. M.V.G. Cathelijne van Mierlo

IK stem tegen APK ! gr kay van damme

Geachte redactie, Ik ben tegen APK voor motoren. IK heb er drie en ik rijdt ongeveer 6000 kilometer per jaar. Ik heb altijd mijn leren pak aan, goede handschoenen en een goede helm. Natuurlijk zorg ik er ook voor dat mijn motor altijd in top conditie is. Ik ben dus niet bang dat één van mijn motoren niet door de keuring komt. Maar betalen voor iets onzinnigs is onzinnig. Daarnaast hoor ik dat het ook nog bij een speciaal keuringsstation moet. Weer minder bezoek aan bestaande motormiddenstand die het al moeilijk genoeg heeft. Dan nog die belachelijke nieuwe regels met het 3 fasen rijbewijs.  Er wordt een prachtige hobby kapot gemaakt. Stop met geldkloperij. Start met nee zeggen tegen APK voor motoren. Met vriendelijke groet, Arjen Woensdregt

Bij deze verklaar ik falikant tegen een APK voor motoren te zijn. Dit is een zeer grote verspilling van tijd, energie en vooral veel geld. Hoogachtend, Frank Zijlstra.

Geachte redactie, Ik ben tegen APK voor motoren. IK heb er drie en ik rijdt ongeveer 6000 kilometer per jaar. Ik heb altijd mijn leren pak aan, goede handschoenen en een goede helm. Natuurlijk zorg ik er ook voor dat mijn motor altijd in top conditie is. Ik ben dus niet bang dat één van mijn motoren niet door de keuring komt. Maar betalen voor iets onzinnigs is onzinnig. Daarnaast hoor ik dat het ook nog bij een speciaal keuringsstation moet. Weer minder bezoek aan bestaande motormiddenstand die het al moeilijk genoeg heeft. Dan nog die belachelijke nieuwe regels met het 3 fasen rijbewijs.

Er wordt een prachtige hobby kapot gemaakt. Stop met geldkloperij. Start met nee zeggen tegen APK voor motoren. Met vriendelijke groet, Arjen Woensdregt

Bij deze verklaar ik falikant tegen een APK voor motoren te zijn. Dit is een zeer grote verspilling van tijd, energie en vooral veel geld. Hoogachtend, Frank Zijlstra.

Ronduit tegen! Derwa Emile Lint B-2547 Mvg, Miel

Goedendag. Ik heb uw filmpje op Youtube bekeken. Mijn stem tegen de invoering van APK voor motoren heeft u. Ik ben unaniem tegen.  Ik wens u verder veel succes in uw campagne en ons gezamelijke strijd. Met vriendelijke groet, Yassine.

Beste redactie, Ik ben tegen de APK keuring voor de motor. Ik onderhoud mijn motor heel goed, want het is je leven in de waagschaal leggen als je dit niet doet op een motor. De motor APK is dus echt een melkkoe en draagt niet bij aan de verkeersveiligheid. Vriendelijke groet, Cécile Collast. Via deze e-mail wil ik tegen de invoering van APK voor motoren stemmen. Getekend, Jeroen Koster

Hallo, Nog ter aanvulling van mijn vorige mail. Laten ze dan ook de rest van de regels recht trekken. Verkeersregels, apk aanhangwagens, carvans, import export, bpm boetes. Want ja als de eu toch 1 wil zijn doe dan alles. Dan gaan de rest van de landen ook in protest. Want niemand wil zulke hoge boetes als Nederland, en Nederland wil niet met de caravan 120, bpm afschaffen. En alle eu, Oostblok landen kunnen wel ophouden. Dus een dikke Nee,  Met vriendelijke groeten, Feiko Marinus Te Oudega

Hierbij sluit ik mij aan bij het protest tegen de APK voor motorfietsen. Motorrijders hebben teveel op het spel staan om zonder remmen op pad te gaan. Bovendien valt 80% van de problemen aan een motorfiets meteen op, geen mens zal het in zn hoofd halen om met een sloot olie op de koppen de snelweg op te draaien. Het is ze weer puur om het geld te doen, dat staat vast! Hoogachtend, M. Koeman

De Europese Unie heeft besloten dat motoren voortaan APK-gekeurd moeten worden.
“Onterecht en onnodig”, oordeelt Europarlementariër voor het CDA, Wim van de Camp en Jeroen van Wijk! Jeroen van Wijk Antiloopstraat 31 4817LA Breda 06-48800204

ik ben het helemaal mee eens geen APK voor motoren ,er rijden meer auto,s in de rondte dan motors dus niet doen en de meeste motorrijders rijden niet heel het jaar mvg Bert

Geachte redactie , Hierbij laat ik weten dat mijn stem ook tegen is en dat ik het ook erg vind dat ze apk willen invoeren, het percentage die niet goed zijn motor onderhoud  ligt super laag ten opzichte van auto bedoel je hebt 2 wielen en 1 leven Mvg joey vinke

Geachte redactie, Bij deze wil ik u laten weten 100% tegen een apk voor motorfietsen te zijn. Met vriendelijke groet, Gert-Jan van Meegdenburg bsn 112180243 Purmerend.

Geachte lezer, Bij deze stemmen wij tegen de verplichte APK voor motoren daar het geen toegevoegde waarde heeft wat betreft (verkeer’s) veiligheid. Het dient enkel om ons het geld uit de beurs te trekken. Met vriendelijke groet, Ruud & Karin van Dalen.

Beste. Graag wil ik u laten weten dat ik tegen deze onzin ben!! Ik ben tegen verplichte Apk motorfietsen!!! Met vriendelijke groet, Michel Verreijt.

Ik ben zwaar tegen,ze proberen overal centen uit te slaan de nood is hoog,maar motorrijders hebben de spullen voor 99 procent in orde dus een plukse maatregel!!! Eddy

ik ben tegen de motor APK . zinloos en geld verslindend. Gerard Wester

geachte heer/mevrouw, op youtube zag ik het filmpje over de motor apk, bij deze wil ik u laten weten dat ik het eens ben met dhr van de Camp. met vriendelijke groet,
Annemieke vredegoor Goedemidddag, Hierbij mijn stem tegen de APK voor motoren. Met vriendelijke groet, Kundert de Waal

Ik steun dit protest……m.v.g Don

Ook ben tegen APK voor motoren Roy de Wit

Ik ben TEGEN de motor APK.  Mensen weten donders goed dat hun fiets op orde moet zijn.  Jaap Willemsen

Wederom heeft men een kip gevonden die men kaal kan gaan plukken. Motorrijders onderhouden hun machines over het algemeen erg goed. Het is geen auto waar men “veilig” in zit als er iets mee gebeurd. Motor stuk betekend veelal ook berijder “stuk”. Daarom kom je ze ook nauwelijks tegen, motoren die slecht onderhouden zijn.

APK keuring voor motoren is ronduit belachelijk!! Met vriendelijke groet, Glenn Förster

100% tegen APK voor motoren. Onterecht extra kosten. Ik zou graag cijfers willen zien van de persoon die denkt dat ongevallen met motoren gevolg zijn van gebrekkig onderhoud! Met vriendelijke groet, Wouter Visser, Brielle

Ook ik ben tegen de apk voor motorfietsen! Groet, Maurice Kersseboom, Barendrecht

Hallo, Ik ben tegen de bemoeienis van de EU in zake verplichten keuringen en wetten op nationaal niveau. Ik ben een lief hebber van motoren en rijd zelf 24 jaar. In deze 24 jaar is mijn ervaring dat de motorrijder zijn/haar motor goed onderhoud, omdat hij/zij altijd moet denken aan de veiligheid. Ik stem dus tegen. Met vriendelijke groet,

Roy van Weert

Ik stem tegen de APK voor motoren. De gemiddelde motor ziet er naar 5 jaar beter uit dan de gemiddelde auto na 1 week uit de showroom. (ook qua onderhoud). GR. Bram Haan

Ben tegen de APK op motor fietsen! Edwin Huijsers Rotterdam

Bij deze mijn stem tegen dit onzinbeleid.  Mvg, Tomash F. Groen

Ik ben het helemaal eens met het CDA protest tegen de verplichte APK keuring voor motoren.!! Peter van Dijk Bergschenhoek

Geachte heer/mevrouw, Ik ben het met het CDA eens dat een APK keuring onzinnig is en ben hier ook tegen. Mijn stem hebben jullie Met vriendelijke groet Geert-Jan Struijk

Bij deze steun ik petitie tegen verplichte APK voor motoren F. P. A. Staring

Tegen APK voor motoren Autobedrijf Norbert Driessen B.V. Sterrebaan 18 3542 DK   UTRECHT

Zijn ze nu helemaal besodemieterd. Een echte motorrijder zoals ik heeft zijn motor in topconditie omdat je onderweg geen problemen met je bike wil. Ik ben hier dus echt tegen. Egbert de Jonge Bovenweg 50 9649 CE Muntendam

Ik ondersteun het protest volledig!!! Met vriendelijke groet, Cor van Dooren

Mijn stem tegen de APK voor motoren ! Niels Groen, Amsterdam Ik ben tegen! Kees Pos

Hallo, Ik ben het met jullie eens,geen verplichte keuring voor motoren. Dit is onnodig aangezien motorrijders hun motoren goed onderhouden ivm met hun eigen veiligheid! Vriendelijke groet Gerry

Hallo, Ik ben tegen een verplichte APK voor motorfietsen. Met vriendelijke groeten, Bertus Visch

Ik betaal al  voor 3 motoren waarvan er 1  totaal uit elkaar ligt en de overige  2  op dit moment  niet rijden.We zijn zomerrijders en dus betaal je ene heel jaar belasting  verzekering enz  en je rijdt  als t kan slechts een paar maanden, dus

IK BEN TEGEN  MOTOREN APK m v g  M Boomsma emmeloord

Ik wil hier bij mijn stem indienen tegen een APK voor motorfietsen door de EU in Brussel. Mike van der PLoeg Tongeren, België

Beste lezer(es), Ik ben het met Wim van de Camp eens dat een APK voor motoren geen goed idee is! Motoren worden doorgaans goed  onderhouden, het is/wordt vooral een extra financiele last voor de motorrijders. Met vriendelijke groet, Jos Pelser

geen apk motoren grote onzin!!!!! Mostrucker

Ik ben het meer dan eens met het protest van Wim van de Camp. Buiten het feit dat we onnodig op kosten worden gejaagd door naar mijn mening de auto lobby, vindt ik het nogal wereldvreemd dat ik een 9 jaar oude, dagelijks gebruikte, in technisch 100% en in showroom staat verkerende motor moet laten keuren. Ik ben toch niet zo gek dat ik mijn veiligheid in gevaar ga brengen? Zet hem op Wim, mijn stem heb je. Met vriendelijke groet, Marinus Veltman.

Beste redactie, Ik zeg nee tegen de APK op motorfietsen. Vr Gr.

geachte heer/ mevrouw, ik rijd zelf ook motor. en ben ook zeer TEGEN de invoering van de verplichte apk voor motoren. als mijn motor niet goed is ga ik er uiteraard de weg niet mee op tot het gerepareerd is. met vriendeljike groet, M. D. Meijer

Zeer tegen de motor apk  Weer de zoveelste melkkoe  Met vriendelijke groet, Leon Vermeulen

Ik steun de petitie om de invoering van de APK per land te regelen en hier geen verplichting van te maken opgelegd door Brussel. Het is een slecht idee voor motorrijders en voor de houdbaarheid van de EU. Maarten van Dooren Tel. 040 – 206 52 30 Mob. 06 – 515 07 528 Kroonakker 76a 5595 HD  Leende

L.s., Middels deze mail steun ik Wim van de Camp in zijn opvatting dat de invoering van een APK voor motoren een zinloze geldklopperij is. die de verkeersveiligheid niet dient. Met vriendelijke groet, Rob Wensveen.

Ik steun volledig het protest tegen deze waanzinnige geldverspilling. Men kan beter dit geld investeren in sensibilisering en in landen zoals België, Frankrijk, enz in het aanleggen van deftige wegen. Orca

Bij deze wil ik mijn steun betuigen. Geen apk voor motoren!  Met vriendelijke groet, V. Tomasini

Ik ven hier fel op tegen Ik rijd alleen met mooi weer

Een klein ritje en een keer per jaar naar de Ardennen.

Ik doe al het onderhoud zelf Zelfs preventief mijn kabels na bij jaar vervangen. Omdat ik er niet aan moet denken dat ik met pech kom te staan. Een APK voor motoren zou voor mij maar ook voor mijn motorvrienden onnodige extra kosten zijn wat dus weggegooid geld is Ik hoop dat mijn protest stem telt! Mvg Arie kroes.

Tegen een apk motorfiets! Mvg Rs van kempen

Geachte redactie, Hiermee wil ik te kennen geven het eens te zijn met uw standpunten. Mocht er de discussie komen; wat nou als de motorrijder in een Eu-land wil rijden waar APK wel verplicht is, dat deze dat alleen kan mits deze dan wel gekeurd is. Dus de mogelijkheid tot keuren moet er wel zijn, maar de verplichting voor een APK-keuring m.b.t. motoren en caravans in Nederland vind ik niet op zijn plaats. Zelf ben ik ondernemer en heb daarmee een behoorlijke kijk in onze maatschappij, waar naar mijn gevoel de recessie nog lang niet teneinde is. Het slechtste wat de overheid nu kan doen is de consument op nog hogere kosten jagen dan er nu al zijn. Merkbaar is vooral dat vrijwel al mijn klanten c.q. collega ondernemers, weinig vertrouwen meer hebben in de veranderingen van de economie, zeker in positieve zin, of terwijl het zal nu toch echt eens tijd moeten gaan worden dat de Nederlanders weer positief kunnen gaan denken, dit gegeven zal dan ook een kleine stap zijn in de goede richting. Vriendelijke groet, Jonnie Hölzken

Hallo, ook ik ben tegen de “mogelijke” invoering van de APK voor Motoren. Vriendelijke groet, Wim Spies Houten

Ik ben het eens met het protest van Wim van de Camp, zijn protest is ook mijn protest! Ray Teeld

Langs deze weg betuig ik mijn steun tegen de doorvoering van apk voor motoren. Hogelijk levert het genoeg stemmen op om deze onzinnige en onnodige kostenpost tegen te gaan Met vriendelijke groet Jeroen Vogel

Beste, Uiteraard ben ik tegen een APK. De argumenten voor een APK bestaan niet en voorstanders baseren zich slechts op angsten en (re)sentiment. De motorrijders hebben in het algemeen op geheel zelfstandige wijze een cultuur geschapen waarin veiligheid hoger staat dan wat de EU zich zou kunnen wensen. Het is alsof een Nederlandicus verplicht een leesvaardigheidtoets moet doen onder de drogreden: ” het is in ieders belang dat we regelmatig controleren dat iedereen veilig met elkaar kan communiceren”. combineer dat met de dubbele belangen van de industrie en commentaren zoals van de Britse afvaardiging over “voertuigen des doods” Het gebrek aan lef om een risico te laten bestaat, juist omdat de motorrijder het prima zelf regelt. Ik kan mijn walging nauwelijks inhouden…Wat ik graag zou weten is wat de mogelijkheden allemaal zijn om in verzet te komen, ook naar het europese hof. ea hangt af van de status van wat de EU wil maar goed. Ik hoop van u te horen Vriendelijke groeten, Bram van Workum

Ik protesteer tegen een verplichting van een APK keuring voor motoren! Paul vd Valk.

Hallo, Ik ben tegen de Europese keuze om verplicht APK voor motoren te laten plaatsvinden. Adri Deemter

Stop deze onzin !!! Het is weer een door Europa opgelegde maatregel dit geen burger wil. Motorrijden is onderhand de melkkoe geworden vd maatschappij.

Het gaat alleen om geld niet om veiligheid. Stop dit en blijf baas in eigen land.

Stop ook het jaknikken van Rutte die zal wel weer instemmen om het liefste jongetje van de klas te blijven. Marc van der Sterren Budel

Dag, Een technisch mankement aan een motor is bijna nooit de oorzaak van een ongeval, en daarom is een APK voor motorfietsen totale onzin. Een APK jaagt wel mensen op kosten, zeker de motorrijder die meerdere motoren heeft, en dat zijn er nogal wat. Ik begrijp echt niet waarom een APK voor motorfietsen uberhaupt op de agenda staat. Wie bedenkt zoiets? Nuttiger zou zijn om automobilisten verplicht een training te geven voor het spotten van motorrijders. Een groot deel van de ongelukken met motoren kan voorkomen worden als automobilisten ons zien, en ons niet systematisch totaal over het hoofd zien. dagdag Christine Karman, Amsterdam

Goedendag, ook ik ben zeer tegen een motorapk! Met vriendelijke groet, Remko

Hallo,

Persoonlijk ben ik het totaal niet eens met de apk keuring voor de motor.
95% van de motor rijders zorgen er wel voor dat de motor waar ze op zitten veilig is want je bent tenslotte zelf de kreukelzone op de motor. Het zijn die kleine onnozele dingen die je dan weer onnodig op de kosten jagen en het een stuk minder leuk maken om een motor te hebben naast de auto om af en toe een ritje te maken.

Ik stem tegen Succes! Groet Roel van der Meer

Ben het helemaal eens met het protest van Wim van de Camp!Nu maar hopen dat er geen APK

komt voor motoren!, Bram Derks

LS,

Ik rij sinds 25-30 jaar weer op een motor. Een Honda uit 1984.
Ik doe dit omdat ik het leuk vind (dus met mooi weer).
Ik weet wat een motorongeluk is door de fout van andere (auto)bestuurders.
Ik weet dus ook dat mijn motor in orde is en moet zijn.
APK is hier NIET het middel voor, dit is uitsluitend geldklopperij.
APK voor motorfiets is zinloos, motorrijders weten dat hun motor veilig moet zijn.
Met vriendelijke groet,
Huib Stoof, Sassenheim NL

Een ferme nee! Met vriendelijke groet, Robert van Leeuwen

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.09.05