Categorie: ‘Auto’s & Oldtimers

Deze uitvinding verandert de wereld / This invention changes the world

Holland– The combination of Hydrogen and Ultra Pure Water will make pollution on earth part of the past. This clean energy source will be stored in a mud-like substance with which we will fill up our tanks. And the emission? It is zilch, zero, nada!

Eight years ago, inventor Gerard Lugtigheid experienced the ‘Aha-erlebnis’ of his life. After organizing all his patents in America, Russia, Japan, China and Europe it is time to reveal this brainchild on DailyChannelTV to the public. Lugtigheid tells in this broadcast how he found his concept and how hard it is to get his idea accepted by the public and (oil) companies. TNO in Delft has already vouched for his finding. In half a year the first 110 Kilowatt engine on mud-like substance will run, and DailyChannelTV will be the first to witness the phenomenon.

Voorschoten – Door gebruik te maken van een combinatie Waterstof  en Utra Pure Water zal de milieuvervuiling op onze aarde verleden tijd zijn. Deze schone energiebron wordt opgeslagen in een modderachtige substantie die “getankt” wordt. En de schadelijke uitstoot? Die is nul!

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Acht jaar geleden beleefde uitvinder Gerard Lugtigheid met zijn ontdekking de Aha-erlebnis van zijn leven. Nadat alle patenten en octrooien in Amerika, Rusland, Japan, China, en Europa geregeld te krijgen, is het nu tijd om met deze vinding op DailyChannelTV naar buiten te treden.

In het programma vertelt Lugtigheid hoe hij op het idee kwam en welke moeilijke weg het is om zijn uitvinding door het publiek en de (olie)maatschappijen geaccepteerd te krijgen. TNO in Delft heeft zijn vinding inmiddels gevalideerd. Over een half jaar loopt de eerste 110 Kilowatt machine op deze moddersubstantie, DailyChannelTV zal daar als eerste bij zijn.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2023.04.11 in Auto's & Oldtimers, DailyScience, Maatschappij, Wetenschap

Wildgroei regelgeving Milieuzones: aanvechten milieuboete vaak lonend

De ANWB legt uit hoe het met de wildgroei van milieuzones staat

HDC Bladen 7 juni 2018

Den Haag – Telegraaf-columnist Rob Hoogland spande in januari dit jaar een rechtszaak aan tegen de Utrechtse invoering van weer een nieuwe Milieuzone. Hij verloor. Hoe is de situatie nu? De wildgroei aan Milieuzones met verschillende regels loopt uit de hand. De ANWB maakt zich zorgen over de lappendeken die ontstaat als elke stad een eigen regeling invoert. Daardoor ontstaat onduidelijkheid en vaak ook oneerlijkheid voor eigenaren van een voertuig. De ANWB doet daarom een dringend beroep op lokale en nationale politici om hier werk van te maken.

“Met een dieselauto ouder dan 2001 ben je in Utrecht niet meer welkom. Die regel is al in 2015 ingevoerd, maar nog elke maand krijgen honderden mensen een boete, vaak zonder dat ze zich bewust zijn van een fout. Kennelijk is de milieuzone voor veel Nederlanders niet duidelijk. ” Dit zegt Sebastiaan van der Veer (Senior Adviseur Public Affairs van de ANWB). “Hoewel de ANWB de ambitie voor schonere lucht steunt, kleven er grote bezwaren aan de manier waarop de steden op dit moment de milieuzones inrichten.” Gevolg is een lappendeken aan verschillende regels. Hierdoor heb je als automobilist geen idee of jij met jouw auto nou wel of niet een stad mag inrijden.” Sebastiaan geeft ook een tip: “Houd dus ook rekening met het kopen van een nieuwe of tweedehandsauto. Als je veel in grote steden rijdt, let dan vooral goed op bij het kopen van een tweedehands dieselauto, want dat zou wel eens lastig kunnen worden komende jaren.” Aan bod komen: Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen, Parijs en Antwerpen.

 

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2020.01.10 in Auto's & Oldtimers, DailyEconomics, Maatschappij, Politiek

Bloemencorso 2017 DailyChannelTV

Corso eendenNoordwijk – “Bloemen verbinden mensen, bloemen verbinden dorpen” aldus de burgemeester van Noordwijk Jan Rijpstra. Dit jaar was het thema Dutch Design, dus Mondriaan en Rietveld waren populair. كيفية الرهان على كرة القدم Maar ook de beroemde badeend van Florentijn Hofman werd in bloemen nagebouwd. العاب عمل في الشركة In deze aflevering achterhaalt Evert Kupers de geschiedenis van het bloemencorso.

Schermafbeelding 2017-04-28 om 12.18.00Ook is er aandacht voor de mooiste file van Nederland, waarbij vele oude en eveneens mooie nieuwe auto’s waren te bewonderen. لعبة الخيل عبر الانترنت

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Europese APK-plicht motoren, caravans en aanhangwagens van de baan

 

Presentatie: Wim van de Camp
Eigen veiligheid gewaarborgd

Eigen veiligheid gewaarborgd

Brussel/Straatsburg – Goed nieuws voor Nederland vanuit het Europees Parlement: de bezitters van een motor, caravan of aanhangers hoeven niet elk jaar naar de garage voor een APK-keuring.
“We moesten daarvoor heel wat gesprekken voeren om een deel van de 766 huidige Europarlementsleden te overtuigen.” aldus Europarlementariër Wim van de Camp.
“Motorrijders poetsen en sleutelen heel wat vrije uurtjes aan hun motor. Ik en een half miljoen andere motorrijders in Nederland weten hoe kwetsbaar we zijn op de motor. Voor caravans en aanhangers geldt hetzelfde: de meeste ongelukken gebeuren door verkeerde belading, zelden omdat er zomaar een onderdeel kapot gaat.” Motorbezitters in Europa hadden minstens 1,2 miljard euro per jaar moeten afrekenen voor de keuringen. Van de Camp waarschuwt echter: “We hebben weliswaar een Europese APK-plicht voorkomen, maar de nationale regering kan nog altijd eigen maatregelen nemen.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.03.21 in Auto's & Oldtimers, Buitenland, DailyEurope.tv

E-call verplicht in nieuwe auto’s per oktober 2015

 

Presentatie: Wim van de Camp

112 plaatjeStraatsburg – Na tien jaar praten heeft het Europees Parlement besloten dat nieuwe auto’s vanaf oktober 2015 voorzien moeten zijn van een E-call. Dat is een apparaatje dat na een ongeluk zelf ambulance, brandweer en politie belt.
Volgens Europarlementariër Wim van de Camp gaat dit apparaatje vele levens redden in Europa. “Elk jaar sterven 28.000 mensen in het verkeer in Europa. En zelfs 1,5 miljoen Europeanen raken hier gewond door een verkeersongeluk. Slachtoffers krijgen eerder hulp, wat levens zal redden.” Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Van de Camp vind verwijten hierover onzinnige bangmakerij. “Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevens- bescherming.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.02.27 in Auto's & Oldtimers, DailyCars, DailyEurope.tv

Belasting voor Oldtimers op losse schroeven

 

Presentatie:  Wouter van Embden
informatie achter gehouden aan de 2e Kamer...

informatie achter gehouden aan de 2e Kamer…

Zeist – Stichting autobelangen voert namens oldtimerbezitters en liefhebbers actie tegen het opheffen van de vrijstelling van wegenbelasting voor voor oldtimers. In tegenstelling tot wat iedereen denkt moet de belastingmaatregel nog door Tweede en Eerste Kamer heen en staat er nog niets vast.
Het is de derde aanpassing in vier jaar tijd die oldtimers treft. Wouter Embden van autobelangen.nl: ” Berijders en de branche hebben nu eindelijk recht op rust. De overheid moet zich betrouwbaar opstellen. De rechtspositie van grote aantallen mensen wordt aangetast. De Maatregel heeft niet alleen betrekking op toekomstige oldtimerbezitters, maar ook bestaande bezitters worden direct belast met nieuwe belastingen. Dit treft meer dan 200.000 oldtimers. Individuele gevallen kunnen zeer zwaar geraakt worden, waarbij het geen uitzondering is dat men per maand meer dan € 300 aan wegenbelasting moet gaan betalen, voor één of meerdere voertuigen waar vrijwel geen kilometers mee worden gemaakt. Deze lastenverzwaring is disproportioneel. Ook rijden oldtimers verwaarloosbaar weinig. De kilometers gemaakt door oldtimers, maken nog geen 1% uit van het totaal aantal kilometers per jaar gereden door personenauto’s”
Om de maatregel er doorheen te krijgen heeft Staatsecretaris Weekers volgens autobelangen informatie achter gehouden en heeft het ministerie van Financiën niet alleen de 2e Kamer, maar ook de ANWB, KNAC, FEHAC, FOCWA, BOVAC en de RAI gemanipuleerd. “Er werd hen een rad voor ogen gedraaid. Wellicht leeft het ministerie in de veronderstelling dat zij de wetten in Nederland maken. Inmiddels heeft autobelangen.nl het ministerie in gebreke gesteld om dat deze weigert antwoord te geven op onze vragen. Ons team heeft een dossier opgesteld van inmiddels 40 pagina’s. Dit zullen wij op 8 oktober aan de Tweede Kamer aanbieden. Wij zullen doorgaan met deze actie totdat er een eerlijke regeling ligt, waar aanzielijke tijd van afgebleven wordt, zodat de klassiekerliefhebber en bedrijven in de oldtimerbranche eindelijk weer weten waar zij aan toe zijn” aldus Wouter van Embden. In het programma vertelt hij uitgebreid over de actie van autobelangen.nl De actie zelf kan worden ondersteund door naar www.vrijstellingoldtimer.nl te gaan.

 

Interview:  Wouter van Embden

 

Den Haag – Ook volgens Kamerlid Pieter Omtzigt is het nog helemaal niet zeker dat er een kamermeerderheid voor de nieuwe oldtimer belastingen kiest. Volgens hem zit er een systeem in dat het ministerie van Financien geen berekeningen kan laten zien en dat ook deze keer het alleen maar geld gaat kosten. “Elke berekende belastingmaatregel op autogebied kost achteraf geld” zo constateert hij. Zo zegt Financien dat er bij de grens niet goedkoper in Duitsland getankt word. Echter, Omtzigt woont daar zelf en ziet meer dan 100 miljoen euro’s verloren gaan naar het buitenland. Ook de subsidie voor elektrische auto’s was verkeerd berekend. “Ik ben allang niet meer geschokt. Op kamervragen hebben ze geantwoord dat ze helemaal geen berekening hebben gemaakt van de gevolgen van onze dure benzine in de grensstreek. En toch zou het nul gevolgen hebben”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.09.30 in Auto's & Oldtimers, DailyCars