Hoewerkthet.tv

Altijd al willen weten hoe je zelf iets kunt repareren of restaureren? Deze rubriek gaat van start met vakmensen die hun vakkennis met je willen delen en je laten zien hoe een apparaat, muziekuitvoering, auto, stamcel of meubel in elkaar zit of gerepareerd kan worden. Heb je een idee of vraag over een bepaald probleem of reparatie wat je niet kunt oplossen? Stuur je vraag naar: redactie@dailychanneltv.com en wij gaan er mee aan de slag!

HOE WORDEN STAMCELLEN GEMAAKT?

Presentatie: Christine Mummery

 

DailyChannelTV maakte opnames in het laboratorium van het LUMC in Leiden. De beelden laten zien hoe er van huidcellen stamcellen worden gemaakt.

Met commentaar van professor dr. Christine Mummery

 

 

 

 

HOE WERKT DE VOORBEREIDING VAN EEN ORATORIUM?

Presentatie: Roel Zaadnoordijk

Afb oratoriumOveral in Nederland zijn rond de kerstdagen diverse uitvoeringen van het zogeheten Weihnachtsoratorium. Een Oratorium is een opera zonder toneelspel en zonder decors. Roel Zaadnoordijk wilde weten wat er bij zo’n uitvoering allemaal komt kijken. Zo is de werking van een origineel kistorgel te zien en zo wordt het klavecimbel gestemd op een wijze die we tegenwoordig nauwelijks meer gebruiken. Te zien is hoe solozangers zich kwetsbaar opstellen tijdens een masterclass om tot het hoogste artistieke niveau te komen. Ook de stemming van de instrumenten uit Bach zijn tijd wordt met die van instrumenten van tegenwoordig vergeleken. En welke muzikale keuzes maakt de dirigent eigenlijk? Het is allemaal te zien en te beluisteren in het programma dat u nu wordt aangeboden.

HOE MAAK JE EEN NIEUW HEMELTJE IN EEN VOLVO 544 (KATTERUG)?

Presentatie: Piet Vermeulen

Bijna niemand weet hoe je in een Volvo 544 (Katterug genaamd) een hemeltje kunt vervangen. Piet Vermeulen vertelt en laat uitgebreid zien hoe je deze klus tot een mooi einde kunt brengen.

Piet Vermeulen het het uit

Piet Vermeulen legt het uit

 

HOE STEL DE DE KLEPPEN VAN EEN (VOLVO) MOTOR AF?

Presentatie: Piet Vermeulen

Hoe stel je de kleppen van een (Volvo) motor? Piet Vermeulen vertelt en laat uitgebreid zien hoe je deze klus tot een mooi einde kunt brengen.

Piet Vermeulen laat zien hoe je kleppen stelt

Piet Vermeulen laat zien hoe je kleppen stelt

 

HOE WERKT EEN SLINGERUURWERK?

Presentatie: Vincent Icke

De beroemde hoogleraar Theoretische Sterrenkunde aan de Universiteit van Leiden laat de werking zien van het slingeruurwerk in de Hooglandse Kerk in Leiden.

Geplaatst op 2013.08.22