Winner BBC Speaking contest 2013 Frederike Brockhoven

 

Presentatie:  Frederike Brockhoven
Frederike Brockhoven tijdens haar winnende presentatie

Frederike Brockhoven tijdens haar winnende presentatie

Zeist – Frederike Brockhoven mag zich winnaar noemen van de BBC and ESU Public Speaking Award 2013. Deze prestigieuze wedstrijd voor scholieren, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. De finale vond plaats op het Mediapark in Hilversum.
Het onderwerp dat Frederike van het Christelijk Lyceum in Zeist had gekozen was verplichte orgaandonatie. “Op dit moment wachten zo’n 10.000 Engelsen op een orgaantransplantatie. En er zijn zeker niet genoeg donoren, dus 3 mensen sterven wachtend elke dag. Duitsland heeft een opt-in systeem van je vrijwillig aanmelden als donor, Oostenrijk veronderstelde toestemming (opt-out). Één van de landen heeft een toestemmingspercentage van 12%, de ander van 99.9%, raad nu eens welk percentage bij welk land hoort. 12% bij Duitsland, en 99.9% bij veronderstelde toestemming in Oostenrijk.” aldus een deel van Frederike haar betoog. Haar volledige verhaal staat nu on line op ons TVkanaal. Ruim 75 scholen uit alle provinciën van Nederland hadden ingeschreven voor deze competitie.

 

Geplaatst op 2013.10.13 in Buitenland, Maatschappij