Belasting voor Oldtimers op losse schroeven

 

Presentatie:  Wouter van Embden
informatie achter gehouden aan de 2e Kamer...

informatie achter gehouden aan de 2e Kamer…

Zeist – Stichting autobelangen voert namens oldtimerbezitters en liefhebbers actie tegen het opheffen van de vrijstelling van wegenbelasting voor voor oldtimers. In tegenstelling tot wat iedereen denkt moet de belastingmaatregel nog door Tweede en Eerste Kamer heen en staat er nog niets vast.
Het is de derde aanpassing in vier jaar tijd die oldtimers treft. Wouter Embden van autobelangen.nl: ” Berijders en de branche hebben nu eindelijk recht op rust. De overheid moet zich betrouwbaar opstellen. De rechtspositie van grote aantallen mensen wordt aangetast. De Maatregel heeft niet alleen betrekking op toekomstige oldtimerbezitters, maar ook bestaande bezitters worden direct belast met nieuwe belastingen. Dit treft meer dan 200.000 oldtimers. Individuele gevallen kunnen zeer zwaar geraakt worden, waarbij het geen uitzondering is dat men per maand meer dan € 300 aan wegenbelasting moet gaan betalen, voor één of meerdere voertuigen waar vrijwel geen kilometers mee worden gemaakt. Deze lastenverzwaring is disproportioneel. Ook rijden oldtimers verwaarloosbaar weinig. De kilometers gemaakt door oldtimers, maken nog geen 1% uit van het totaal aantal kilometers per jaar gereden door personenauto’s”
Om de maatregel er doorheen te krijgen heeft Staatsecretaris Weekers volgens autobelangen informatie achter gehouden en heeft het ministerie van Financiën niet alleen de 2e Kamer, maar ook de ANWB, KNAC, FEHAC, FOCWA, BOVAC en de RAI gemanipuleerd. “Er werd hen een rad voor ogen gedraaid. Wellicht leeft het ministerie in de veronderstelling dat zij de wetten in Nederland maken. Inmiddels heeft autobelangen.nl het ministerie in gebreke gesteld om dat deze weigert antwoord te geven op onze vragen. Ons team heeft een dossier opgesteld van inmiddels 40 pagina’s. Dit zullen wij op 8 oktober aan de Tweede Kamer aanbieden. Wij zullen doorgaan met deze actie totdat er een eerlijke regeling ligt, waar aanzielijke tijd van afgebleven wordt, zodat de klassiekerliefhebber en bedrijven in de oldtimerbranche eindelijk weer weten waar zij aan toe zijn” aldus Wouter van Embden. In het programma vertelt hij uitgebreid over de actie van autobelangen.nl De actie zelf kan worden ondersteund door naar www.vrijstellingoldtimer.nl te gaan.

 

Interview:  Wouter van Embden

 

Den Haag – Ook volgens Kamerlid Pieter Omtzigt is het nog helemaal niet zeker dat er een kamermeerderheid voor de nieuwe oldtimer belastingen kiest. Volgens hem zit er een systeem in dat het ministerie van Financien geen berekeningen kan laten zien en dat ook deze keer het alleen maar geld gaat kosten. “Elke berekende belastingmaatregel op autogebied kost achteraf geld” zo constateert hij. Zo zegt Financien dat er bij de grens niet goedkoper in Duitsland getankt word. Echter, Omtzigt woont daar zelf en ziet meer dan 100 miljoen euro’s verloren gaan naar het buitenland. Ook de subsidie voor elektrische auto’s was verkeerd berekend. “Ik ben allang niet meer geschokt. Op kamervragen hebben ze geantwoord dat ze helemaal geen berekening hebben gemaakt van de gevolgen van onze dure benzine in de grensstreek. En toch zou het nul gevolgen hebben”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.09.30 in Auto's & Oldtimers, DailyCars