Wereldrecord onderwaterfietsen verbroken

Wereldrecord onderwaterfietsen verbroken

Cor Kuyvenhoven-2601sDe Leidse Onderwatersportvereniging Calypso heeft  het wereldrecord onderwaterfietsen gevestigd. Duikers hebben van vrijdag op zaterdag non stop 27 en een kwart uur gefietst op de bodem van zwembad De Zijl in Leiden. Ze hebben hiermee het record verbroken dat eerder door een Brugse duikclub is gevestigd. DailyChannelTV zond non stop de live beelden uit van de fietsers onderwater.

In teams van twee lieten de deelnemende duikers steeds een halfuur lang de trappers van hun spinningfietsen draaien onder toeziend oog van een veiligheidsduiker en een oppervlakte coördinator. Om de verveling van deze nogal saaie bezigheid tegen te gaan, speelden ze ondertussen spelletjes als onderwatertorpedo, of lazen een tijdschrift zolang het papier niet te verweekt was. De hele recordpoging was live te volgen op internet.

Rob Leewis, voorzitter van Calypso, noemt het meest bijzonder nog dat het evenement in heel korte tijd is georganiseerd. “Twee weken geleden wisten we nog niet of het door zou gaan. Bijna alles moest nog geregeld worden. Maar door grote inspanning van een kleine club mensen in de voorbereidingen, en hulp van velen op de dagen zelf, is het allemaal heel goed verlopen, en de sfeer was heel ontspannen.” Leewis beschouwt de recordpoging als een mooi bindend evenement voor de vereniging.

Cor Kuyvenhoven-2962LOV Calypso (1963) is deze uitdaging aangegaan om het 50-jarig bestaan van de vereniging iets bijzonders mee te geven. De vereniging markeert dat met activiteiten voor de eigen leden en voor belangstellenden van buiten. Zo kunnen geïnteresseerden op speciale dagen gratis kennismaken met duiken en onderwaterhockey, en worden er onder andere fotopresentaties georganiseerd. Calypso is een van de eerste verenigingen van de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB). De vereniging telt zo’n honderd leden die duiken, onderwaterhockey spelen, en/of conditiezwemmen.
 

Wilt u ook een live uitzending voor uw bedrijf of organisatie?

mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.08.25 in DailyLeiden