Beatrix, koningin van ons allemaal

 

Presentatie: Michiel Zonnevylle

Nederland – Zodra Koningin Beatrix ten tonele verschijnt, horen we regelmatig “Bea Bea, Bea bedankt” vanuit het publiek gezongen worden. Wat maakt haar nou zo speciaal? Voorzitter van de bond van Oranjeverenigingen Michiel Zonnevylle vertelt hierover in deze nieuwe aflevering van DailyChannelTV.
Hij zet de gebeurtenissen vanaf het jaar 2000, het jaar dat de Koninklijke familie Leiden en Katwijk bezocht, op een rij. Nu zij als Koningin aftreed, laat Zonnevylle, zelf ridder in de Orde van Oranje Nassau, zien wat er in deze jaren in haar persoonlijke leven is gebeurd. “Beatrix is Koningin van ons allemaal. Ik kan mij voorstellen dat op sommige momenten, als er in familieverband verdriet of vreugde is, moeite zal zijn om gevoelens te moeten delen met de “buitenwereld”. Het is soms onvermijdelijk.” aldus de oud-burgemeester van Leiderdorp.
“Het is uniek in de wereld dat in Nederland de bevolking altijd zelf de feestdagen organiseert.”
Zonnevylle staat in dit programma stil bij het verdriet van overlijden van Prins Claus, prinses Juliana en Prins Bernhard, het ongeluk van Prins Friso, haar aangepaste kleding bij het staatsbezoek in Oman, haar begeleiden van de kabinetsformaties, de Enschederamp en het afscheid van Koningin Beatrix.

Met speciale dank aan de Leidse Video en Smalfilmliga voor de beelden van het bezoek van Koningin Beatrix aan Leiden.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.04.29 in DailyLeiden, Maatschappij