Toch motorrijtuigenbelasting voor Oldtimers jonger dan 40 jaar

 

Presentatie: Peter-Aloy Staal van de KNAC
De heer Robert Croll overhandigd de petitie met 63.000 handtekeningen

De heer Robert Croll overhandigde de petitie met 63.000 handtekeningen

Den Haag – Zoals het er nu naar uitziet moet iedere autobezitter belasting gaan betalen, maar onduidelijk is wie de grootste slachtoffers worden. Als het aan staatssecretaris Weekers ligt, zijn alle diesel- en benzine auto’s jonger dan 40 jaar aan de beurt zijn. De oudere auto’s moeten waarschijnlijk jaarlijks een kwart van de belastingaanslag gaan betalen.
De ANWB, KNAC, FOCWA, FEHAC, BOVAG en RAI vereniging vragen zich af wat de milieueffecten zijn waarmee de regering schermt. Directeur Peter-Eloy Staal van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) wil eindelijk eens antwoord op deze vragen. “Wij krijgen daar maar geen antwoord op, het gaat alleen maar over geld. Maar wij hebben ook nog andere vragen die nog steeds niet zijn beantwoord. De milieueffecten van de maatregel uit het regeerakkoord staan ter discussie omdat deze mogelijk op incorrecte CBS-cijfers zijn gebaseerd. Hoe is staatssecretaris Weekers hiermee omgegaan bij het voorstellen van deze varianten, en wanneer gaat hij de Kamervragen over het aantal gereden kilometers met een oldtimer beantwoorden die zijn gesteld door SP lid Bashir?” Inmiddels heeft Weekers de kamer zover dat een kwart van de wegenbelasting ook wordt gezien als het ontzien van iedere liefhebber van klassieke auto’s. De KNAC is het daar niet mee eens. De KNAC wil een leeftijdsgrens van 30 jaar voor benzineauto’s en 40 jaar voor dieselauto’s.
”Door deze de sterke verhoging van de leeftijdsgrenzen krijgt de regering extra inkomsten van 114 miljoen euro. Wij vragen ons af of het opleggen van nieuwe belastingaanslagen opweegt tegen de economische schade die dit zal gaan veroorzaken. En het leed bij hobbyisten. De KNAC directeur Als dit doorgaat betekent dit de nekslag voor de hobbyisten die hun Renaultje, 2CV of Kevertje dan maar gaan schorsen. Einde hobby.” aldus Staal.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.04.18 in DailyCars, DailyDenHaag