Willie Wortel wedstrijd 2012-2013

Technolab heeft ook dit jaar weer een Willie Wortel Wedstrijd georganiseerd. Kijk naar de video wie de winnaars zijn geworden!

Live vanuit het museum Boerhaave in Leiden

TechnoLab

De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinders wedstrijd voor de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs uit Leiden, Rijnsburg, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Duizend leerlingen volgende lessen over uitvinden waarna er 191 uitvindingen werden ingezonden. Hieruit zijn 41 uitvindingen doorgegaan naar de halve finale. In de halve finale maakte alle 140 uitvinders een promotiefilmpje over hun uitvinding, met hulp van de stagiairs van Technolab. Na een spannende strijd zijn er 17 uitvindingen in de finale gekomen. Op deze live stream was op woensdag 3 april vanaf 19:30 te zien wie er zullen winnen. Voor een zaal vol ouders, bouwers, docenten en pers zullen de uitvinders hun uitvinding presenteren voor de Jury van Wethouder Frank de Wit, Docente Pabo Hogeschool Leiden: Judith van Dommelen en de bedenker Grootste mensenlijke stroomkring in Leiden Coen Jonker. Zij hebben de taak om de vier prijzen te verdelen. De WWW-Kanjer is de hoofdprijs. Het Lampje voor de technisch beste uitvinding. De Willie voor het meest creatieve en originele idee en tot slot de Publieksprijs, waarvoor iedereen kan stemmen via de website: www.williewortelwedstrijd.nl.

Van 4 tot 28 april zijn alle uitvindingen te bekijken in Museum Boerhaave.

 

 

 

Geplaatst op 2013.04.03 in DailyLeiden