Opstelten en Van Aartsen slaan vitrines stuk

 

Reportage: Roel Zaadnoordijk
Opstelten steunt juwelier  Sunil Prahladsingh

Opstelten steunt juwelier Sunil Prahladsingh

Den Haag – Juwelier Prahladsingh in de Haagse wijk Transvaal is de eerste winkel die veiligheidsfolie heeft geïnstalleerd. Deze folie zit tussen het vitrineglas en maakt het glas moeilijk breekbaar. “Hierdoor zijn overvallers langer bezig met hun werkje en wordt hun pakkans een stuk groter” aldus de Haagse burgemeester Van Aartsen.
Als start van deze proef sloegen minister Opstelten en Van Aartsen afgelopen maandag bij de juwelier met vuisthamers op glasplaten met en zonder folie. De proef moet bijdragen aan het terugdringen van het aantal overvallen op juweliers. De proef met de DNA-douche voor overvallers die in 2010 startte heeft volgens Opstelten nog wel de aandacht, maar succescijfers kon hij niet noemen. De Haagse politie heeft overvallen waar een DNA douche werd gebruik nog niet meegemaakt. De politie verwacht, evenals de juwelier, dat de agressie door het onbreekbare glas bij een overval niet zal toenemen. Volgens de eigenaar van de vorig jaar overvallen juwelierszaak Has Gold in Leiden zal de agressie juist wel groter worden. De “folieproef” zal enkele maanden duren.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.03.08 in DailyDenHaag, DailyLeiden, Misdaad