Overlast voornamelijk een jongens aangelegenheid

 

Presentatie: René Diekstra

Middelburg – Volgens Professor René Diekstra maken voornamelijk jongens zich schuldig aan de combinatie overlast, agressie en disrespect. Hij roept vooral mannen en vaders op om deze jongens op te voeden. Het grootste gedeelte van de hulpverleners en cliënten van de Centra voor Jeugd en Gezin, de toegangspoort tot de jeugdzorg, wordt gevormd door vrouwen, door moeders. “Het is natuurlijk de wereld op zijn kop als we in de opvoeding voornamelijk vrouwen afsturen op het oplossen van problemen met jongens.”
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken riep vorige week dat ouders te vaak hun opvoedende taak verzaken waar het gaat om het hun kinderen bijbrengen van respect voor hulpverleners en ambtenaren. Professor Diekstra vindt deze uitspraak een gemiste kans: ouders, leerkrachten, sportbegeleiders en professionals in de jeugdzorg moeten op dit punt nu eindelijk eens speciaal aandacht besteden aan de opvoeding van jóngens. In deze uitzending zet hij uiteen waarom hij tot deze conclusie is gekomen. In de volgende uitzending gaat Diekstra in op de opvoeding van jongens en hoe dat bij voorkeur moet gebeuren.

RIJKELUISKINDEREN

24/01/2013: Eindhoven – De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit de omgeving Turnhout (B) aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 22-jarige man op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari 2013. De jongen meldde zichzelf, onder begeleiding van zijn ouders, op het politiebureau in Eindhoven. In totaal waren er 8 jongens betrokken bij dit zinloze geweld. Drie ervan zijn nu aangehouden, een ervan komt uit een welgestelde familie uit Turnhout, België. De acht verdachten zijn bijna allemaal jongens van rijke komaf.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.01.24 in DailyLeiden, Maatschappij, Wetenschap