Ruzie Brussel benadeelt Nederlandse Vissers

 

Presentatie: Lambert van Nistelrooij

13-11-20 Cdp Cohesion Policy-9Brussel – De EU-landen ruziën nog steeds over de juridische basis van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Daardoor blijven de beloofde vergunningen voor Nederlandse vissers voor pulsvisserij in een la liggen. Dankzij de pulstechniek hoeven vissers geen zware netten over de zeebodem te slepen en sparen hiermee tevens de helft van hun dure diesel uit. Veel noodlijdende vissers in onder andere Stellendam, Den Helder en Texel hebben die besparing dringend nodig.
Europarlementariër Lambert van Nistelrooij vind het een schandalige zaak; “Je zou denken dat Brussel de deuren openzwaait voor deze nieuwe techniek. Maar nee. De Europese Unie heeft extra vergunningen juist enkele maanden uitgesteld. Het leidt tot grote financiële problemen bij sommige vissers en dat mogen we niet laten gebeuren.”
In het programma vertelt Van Nistelrooij welke voordelen de pulstechniek heeft en waarom het belangrijk is dat de vergunningen er voor Nederlandse vissers snel moet komen.
“Onze Nederlandse visserij is in Europa juist een toonbeeld van innovatie en efficiëntie. Andere landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan onze moderne vissers en hun schepen.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.01.10 in DailyEconomics, DailyEurope.tv, Politiek