Exclusief: bezoek aan De Katterugclub tijdens oldtimer Volvo sleuteldag

 

Verslag: Roel Zaadnoordijk
Ieder clubl;id krijgt les in techniek

Ieder clublid krijgt les in techniek

Alphen aan de Rijn – Sinds er motorrijtuigenbelasting geheven gaat worden voor auto’s jonger dan 40 jaar is er weer veel belangstelling voor de èchte Oldtimer. In Nederland is er de Katterugclub, exclusief opgericht voor de eerste Volvo modellen Katterug en de besteluitvoering, de Duett.
DailyChannelTV ging op bezoek tijdens een sleuteldag van deze in 1981 opgerichte oldtimerclub.

We zien hoe de leden, ook vrouwen, de verdwenen vakkennis aan elkaar doorgeven om hun Volvo up to date te houden. Wie het programma bekijkt weet na afloop hoe bepaalde onderhoudswerkzaamheden gedaan moeten worden. Aan bod komen: ontsteking- en kleppen afstellen, raamreparatie, versnellingsbak onderhoud en verlichting. Ook wordt de truuk uitgelegd hoe je met een vrijwel lege accu toch nog kunt starten.
We zien hoe clublid John erachter komt dat een kleine reparatie een hele grote wordt zodra hij zijn Katterug op de brug heeft staan en er tijdens het sleutelen een belangrijke bout afbreekt. Er blijkt veel meer aan de hand…
Voor de minder technische kijkers laat een clublid het mooie interieur zien van zijn prachtig gerestaureerde Volvo Katterug, oftewel de PV 544, hier rechts afgebeeld.

De Volvo Duett

De Volvo Duett

 

De Volvo Katterug

De Volvo Katterug

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2013.09.16 in Auto's & Oldtimers, DailyCars