Terug naar Oegstgeest, het schrijversdorp

Tijdens de eerste editie van het evenement ‘Oegst! Live!’ op 5 februari in het clubgebouw van ASC gaat de korte film ‘Schrijversdorp Oegstgeest’ in première. نادي ليفربول الإنجليزي Deze film is gemaakt in opdracht van Dorpsmarketing Oegstgeest door Roel Zaadnoordijk van Daily ChannelTV uit Leiden. Met deze film wil Dorpsmarketing Oegstgeest bewoners en bezoekers van buiten duidelijk maken waarom Oegstgeest zich met recht een schrijversdorp kan noemen.

De opnamen voor de 8 minuten durende film werden afgelopen weken gemaakt op diverse plaatsen in Oegstgeest. عربي اون لاين In de film wordt onder meer aandacht geschonken aan de Franse filosoof Descartes die van 1641 tot 1643 op kasteel Endegeest woonde, aan Wolkers geboortehuis, de twaalf schrijverstegels in het dorp en het beeld de Verhalenverteller op de Lange Voort. Het commentaar bij de film is ingesproken door oud-burgemeester Els Timmers. Na de première 5 februari zal de film permanent te zien zijn op o.a. Daily ChannelTV, YouTube en de site van Dorpsmarketing Oegstgeest.

Poëzie van een enclave
De profilering van Oegstgeest als schrijversdorp is niet een beslissing van Dorpsmarketing zelf. Al sinds 2007 positioneert Oegstgeest zich bewust als schrijversdorp. Toen werd in de gemeenteraad met grote meerderheid een motie van Progressief Oegstgeesgt aangenomen, waarin van de gemeente werd gevraagd meer bekendheid te geven aan Oegstgeest als schrijversdorp. افتتاح اليورو 2022 Dat leidde onder meer tot de schrijverstegels in het dorp.
De Oegstgeester schrijver Jan Paul Hinrichs publiceerde onlangs zijn boekwerkje ‘De poëzie van een enclave’ waarin hij een verrassend beeld geeft van de literair wellicht meest tot de verbeelding sprekende vierkante kilometer van ons land. Hinrichs zal tijdens ‘Oegst! Live’ nader ingaan op Oegstgeest als schrijversdorp.

Geplaatst op 2018.02.05 in Boeken, DailyBooks, Kunst & Cultuur