Bezwaren Nederland tegen Duitse tolplannen

Telegraaf 14/12/2017

Presentatie: Wim van de Camp vanuit Straatsburg

42.827 handtekeningen door ANWB directeur Frits van Bruggen overhandigd

42.827 handtekeningen door ANWB directeur Frits van Bruggen overhandigdStraatsburg – Het Duitse plan voor een wegenvignet is discriminerend. Het is ontoelaatbaar dat alleen Duitsers de kosten vergoed krijgen, vindt Wim van de Camp. Het CDA-Europarlementslid is coördinator verkeersbeleid binnen de EVP, de grootste fractie in het Europarlement.

 

Wim van de Camp kreeg dinsdag 42.827 handtekeningen tegen de Duitse tolplannen. Hij kreeg deze uit handen van hoofddirecteur Frits van Bruggen van de ANWB, die de handtekeningenactie had georganiseerd.

“Een wegenvignet invoeren mag in Europa. Maar discrimineren mag absoluut niet”, zegt Van de Camp. “Het kan niet, mag niet en zal niet gebeuren dat alleen Nederlanders en andere niet-Duitsers voor de kosten opdraaien.”
Wim van de Camp beschouwt de vele handtekeningen als een extra argument om krachtig te protesteren bij de Europese Commissie. die moet toetsen of het plan aan de eu-regels voldoet. zoals het er nu ligt, is het vrijwel zeker niet in orde. zo nodig kan Duitsland voor het eu hof van justitie worden gesleept.

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2017.12.28 in Buitenland, DailyEurope.tv