Aangifte Lakeman vs Henry Keizer resulteert in strafrechtelijk onderzoek.

Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek naar Henry Keizer in gang gezet, naar aanleiding van een aangifte van financieel activist Pieter Lakeman in mei vorig jaar. De fiscus heeft de afgetreden VVD-voorzitter een naheffing gestuurd van maar liefst 12 miljoen euro. Het Financieele Dagblad meldt op basis van documenten die de krant in handen heeft dat op 22 mei beslag is gelegd op de woning van Keizer in Den Haag. Een van Keizers medebestuurders bij het uitvaartbedrijf, Jaap de B., is volgens het FD medeverdachte. Bij hem zou beslag zijn gelegd op een appartement in Amstelveen en een huis in Naarden ter waarde van bij elkaar 6,4 miljoen euro.
Ook de FIOD heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. (Bron: NOS/FD/Telegraaf/FTM)

BUSSUM – Per direct is VVD-partijvoorzitter Henry Keizer opgestapt. De negatieve publiciteit belemmert volgens hem zijn functioneren als voorzitter. chickens use ivermectin and tapeworm med together? Ook de integriteitscommissie van de VVD is met het onderzoek naar Keizer gestopt.  Wat is er gebeurd? Met een enkele sluwe transactie werd VVD partijvoorzitter Henry Keizer mulitimilionair. Ver onder de marktwaarde kocht hij als adviseur het succesvolle bedrijf De Koninlijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Volgens de journalisten van de website Follow the money is de vereniging en haar leden voor tientallen miljoenen euro’s benadeeld. Pieter Lakeman is oprichter en voorzitter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie. Deze stichting bevorderd dat het bedrijfsleven deugdelijke en correcte financiële informatie geeft. Inmiddels heeft Lakeman zich in de lucratieve aankoop van Henry Keizer zijn crematoriumbedrijf vastgebeten. Ook andere VVD promionenten zoals Loek Hermans, zouden een bedenkelijke rol spelen bij de transactie. Volgens Lakeman heeft Henry Keizer de wet overtreden.Eerder al diende  Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) een officiële tuchtklacht in tegen de accountant van de tijdelijk opgestapte VVD Partijvoorzitter Henry Keizer.  Daar is nu bovenop een aangifte wegens oplichting door Keizer bijgekomen. “Een onderneming die elk jaar een paar miljoen winst maakt en die voor 30.000 euro wordt verkocht aan het management is bizar. De accountant van Henry Keizer heeft de jaarrekening goedgekeurd, waarin 20 miljoen wordt “gladgestreken”. Dit is in strijd met de wet en had aangemeld moeten worden bij het meldpunt verdachte transacties.” aldus Lakeman. Volgens hem zal dit ook gevolgen hebben voor Keizer zelf, die tenslotte de jaarrekening zelf heeft opgesteld. is ivermectin safe for foals “Ik ben overtuigd dat Keizer binnen een maand weg is”

De VVD trekt zich (nog) niets aan van de tuchtklacht en wacht eerst de uitkomst af van het onderzoek van haar eigen intergriteitscommissie.

Hier het eerste deel van de aangifte van oplichting:

Mr. A.J.A.M. Nieuwenhuizen Hoofdofficier van Justitie Arrondissementsparket Den Haag Postbus 20302

2500 EH Den Haag

Betreft: Aangifte van oplichting

Weledelgestrenge heer,

Bussum, 15 mei 2017

Hierbij doe ik namens de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI aangifte wegens oplichting tegen 5 personen die als bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie1 de onderneming van de vereniging, BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’, die circa € 25.000.000 waard was, voor € 30.000 aan de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij hebben verkocht en tegen de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij.

De Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (hierna ook Vereniging), was sinds 1990 eigenaar van alle aandelen in BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’. De Beheermaatschappij is op 20 december 2012 door het bestuur voor € 30.000 verkocht aan de besloten vennootschap de Facultatieve Groep BV2. Door de verkoop is de vereniging sterk financieel benadeeld.

De strafklacht richt zich tegen onderstaande 5 personen die in 2012 bestuurder van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie waren en de verkoop aan het zittende management sinds maart 2012 hebben voorbereid en uitgevoerd en de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij.

W.H.J.M. Hillebrandt P.G. Kok
F.L.J. Jacobs
A.G. Daane

Mr. dr. A. Hagemans J.M.H.J. Keizer

voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. secretaris van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. penningmeester van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. gecommitteerde van het bestuur3/adviseur.

en de 4 personen sinds de achter hun naam vermelde datum onafgebroken bestuurslid van BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’ zijn.

De heer Judicus Marinus Henricus Jacobus Keizer, De heer Patrick Paul Ghislain de Meyer,
De heer Jacob Andries de Bruin MBA,
De heer Jeffrey Stephen Pickard,

in functie sinds 1 januari 1997 in functie sinds 1 juni 2003
in functie sinds 1 juli 2005
in functie sinds 1 juli 2007

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

Geplaatst op 2018.07.03 in Misdaad, Politiek