Prinses Laurentien: twee werelden van verschil

 

Reportage: Roel Zaadnoordijk

Schermafbeelding 2013-06-13 om 22.53.33Leiden – De ongeremde en creatieve denkkracht van kinderen gebruiken om nieuwe oplossingen te vinden voor volwassenen problemen. Met zichtbaar plezier bracht prinses Laurentien van Oranje dit in de Pieterkerk in de praktijk. Zij was gespreksleidster in een dialoogsessie met kinderen, georganiseerd door de stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs (PROO Leiden). In deze uitzending laten kinderen zien welke input ze kunnen geven, bijvoorbeeld om de regionale krant Het Leidsch Dagblad aantrekkelijker te maken voor kinderen. Saskia Stoelinga is redacteur bij deze krant en brengt de denkkracht meteen in de praktijk met een nieuw idee voor de krant. “Misschien is het wel de redding van de krant als alle ouders een abonnement gaan nemen omdat hun kinderen de krant willen lezen.”
Prinses Laurentien beloofde er op terug te komen zodra er resultaten geboekt zijn bij deze krant. Meer Leids nieuws op www.dichtbij.nl

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.06.14 in DailyLeiden, Maatschappij