Hans Laroes’ nieuwe boek De Littekens van de Dag met nieuwe onthullingen

 

Presentatie: Oud-NOS hoofdredacteur Hans Laroes

Amsterdam – Oud-hoofdredacteur van het NOS journaal Hans Laroes maakt zich
zorgen over de erosie van de journalistiek, de kranten en de omroep. Hij schreef hierover het boek ” De Littekens van de Dag” dat vandaag uitkomt.

Volgens Laroes is er al zoveel weg: “Complete kranten. Haagsche Courant, Utrechts Nieuwsblad, Vrije Volk. De GPD, samenwerkingsverband van de regiokranten verdwijnt eind van het jaar. Uitgeverij Sanoma ontslaat opnieuw mensen en de Wegenerkranten hebben in tien jaar 1000 van de 2000 journalisten laten verdwijnen. Dáár schrijf ik over, omdat ik me zorgen maak. Steeds minder mensen die verhalen kunnen onderzoeken. Over journalisten die steeds vaker de ‘hype’, de opwinding achterna rennen in plaats van wat meer tijd te nemen. Die met z’n allen naar een rechtzaak tegen Badr Hari uitrukken, terwijl dat echt nergens over gaat. Over praatprogramma’s, die vooral op zoek zijn naar luid uitgesproken one-liners. De opkomst dus van, zoals ik dat noem, de Deskundige die Nergens van Weet.” aldus de schrijver.

Meer informatie over het boek? Mail naar redactie@dailychanneltv.com

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2013.05.16 in DailyAmsterdam, DailyBooks, DailyLeiden