Hoed u voor de persvoorlichter


Presentatie: Frans Oremus

Amsterdam – Journalisten maken veel mee achter de schermen. Frans Oremus is journalist bij magazine/website Villamedia en behandelt een aantal gebeurtenissen uit zijn dagelijkse praktijk. Hoe hij door de secretaris van Sylvia Tóth ‘zwaar in het pak genaaid’ werd en een primeur voor zijn neus weggegeven zag worden. Ook het contact met een NCRV persvoorlichtster verliep verre van ideaal toen hij met collega Linda Nab Ghislaine Plag interviewde.
Op bijna humoristische wijze vertelt Frans Oremus belevenissen waarin persvoorlichters het journalisten wel heel moeilijk maken om hun vak goed uit te oefenen. Volgens hem kun je als journalist beter zelf de telefoonnummers van de BN’ners achterhalen om aan informatie te komen. ‘Zeker op het Mediapark.’
‘Voorlichters doen moeilijker en gewichtiger naarmate het coryfeegehalte van de gewenste gesprekspartner hoger is, Maar je hoort ze nooit achteraf klagen als je zelf contact hebt gezocht met Jeroen Pauw, Carel Kuyl, Ad van Liempt, Ferry Mingelen of Paul Witteman’, aldus de Villamedia-redacteur.

Frans Oremus (45) werkte als dagbladjournalist, als freelance journalist voor verschillende media en is sinds tien jaar (opinie)redacteur voor Villamedia, vaktijdschrift en –website voor journalistiek en media

Geplaatst op 2012.04.24 in DailyAmsterdam, Maatschappij