Robert. M. krijgt 18 jaar cel plus TBS, echtgenoot Richard van O. krijgt 6 jaar


Presentatie: Willeke Meijer

AMSTERDAM – 1.116 nicknames in 52 landen gevonden op twitter Robert M. gevolg: 508 zaken tegen verdachten. 33 aanhoudingen inmiddels. Alle beschuldigingen Robert. M. zijn bewezen. Alle strafverlagende feiten zijn van tafel geveegd. De huiszoeking bij verdachten was rechtmatig.
Het vonnis luidt als volgt: Gevangenissstraf van 18 jaar voor Robert M.  6 jaar cel voor Richard van O. plus TBS. De uitspraak van de rechter dat Robert M. zijn coöperatieve houding verbleekt bij de ernst van zijn zaken, was een van de redenen om een glas water naar deze rechter te gooien. 
De rechter reageerde stoïcijns, droogde zijn papieren en las het vonnis verder voor. “Bescherming van de samenleving is het belangrijkste waar een lange straf gerechtvaardigd is” volgens de rechters. Schadevergoeding voor ouders wordt deels toegekend. Ook echtgenoot Richard van O. verstoorde de rechtszaak bij zijn veroordeling. Hij gaat, evenals Robert M., in hoger beroep. 

 

Almere –’Als slachtoffer van pedofielen ben je tot levenslang veroordeeld. Je gaat lichamelijk niet dood maar emotioneel en geestelijk sterf je beetje bij beetje. Dat stukje dood draag je mee in je ziel voor de rest van je leven. ’ Dat zegt de 52-jarige Willeke Meijer uit Almere, zelf een slachtoffer van pedofilie.
Naar aanleiding van de Amsterdamse rechtszaak tegen Robert M., die 67 baby’s en peuters misbruikte, legt ze op DailyChannelTV uit wat dit voor deze slachtoffertjes op latere leeftijd tot gevolg kan hebben. ‘In tegenstelling tot wat je soms in de media hoort: hoe jong het slachtoffer ook is, het zit in je en blijft in je hele wezen aanwezig. En eens herken je die pijn, die angst, jaren later.’
Het levensverhaal van de oorspronkelijk Rotterdamse zelf is hartverscheurend. Tussen haar 7-de en 11-de jaar werd ze door haar moeder verhuurt aan pedofielen. Als haar eigen dochtertje wordt verkracht door een pedofiel vermoordt ze de dader. Ze zat er 12 jaar voor in de gevangenis, maar echt spijt heeft ze niet. ‘Ik heb het nooit gevoeld als een misdaad. Meer als een vergelding voor wat mij is overkomen en wat mijn dochtertje is overkomen.’
Als ervaringsdeskundige met pedofilie en inmiddels grootmoeder doet ze een oproep aan alle slachtoffers van pedofilie. ‘Of het nu recent is gebeurd en nog gebeurt of dat het al langere tijd geleden is gebeurd. Zet je over je schaamte heen. Maak het bekend. Laat weten dat het genoeg is.’ Dit programma van DCTV kan heftige gevoelens oproepen, aan het eind van de video staan de contactgegevens van de Stichting Korrelatie. Naar aanleiding van deze uitzending zijn er inmiddels 5 aangiftes gedaan. Vrouwen die ooit zijn misbruikt binnen katholieke instellingen kunnen zich vanaf nu melden bij de commissie-Deetman. Er komt een nieuw onderzoek door deze commissie.

Good Morning Lareinawilleke,

Your piece was moving to say the least. You are a champion to speak out against this. Your superhuman ability to overcome this to the point that you are not afraid or ashamed to speak about what happened to you in an effort to give voice to all those people who still feel muted by what has happened to them is heroic to say the least. I feel very strongly that one day even you will be healed from this atrocity that happened to you that you will be the voice and person so many people will be able to reach out to and be helped and healed by. This will also heal you in the most surprising of ways. I think you are very special and beautiful. You have found a way to survive, be happy, be yourself! You verve for life despite what has happened to you in the past shows through, yes, even over facebook! I am very proud to know you. btw… you look fabulous in the color lavandar and your art work is filled with lyricism and joy. best!
Sharolyn

Geplaatst op 2012.05.21 in DailyAmsterdam, Maatschappij, Misdaad