Staatsschuld veel te hoog: Nederland betaalt 900 euro rente per seconde


Verslag: Roel Zaadnoordijk

DEN HAAG — Mark Rutte toont zich verbaasd over de slechte cijfers van Nederland. Maar die waren allang bekend. Luister naar Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen die in deze uitzending nader in gaat op de huidige staatsschuld, de bezuinigingen, de 40 miljard investeren in wegen, spoorwegen, vaarwegen en in het openbaar vervoer. Verder komt aan bod: Spoorboekloos rijden,  uitbaggeren van vaarwegen, versnelde aanleg spitsstroken, vervolmaken van ringweg Utrecht, nieuw regeringsprogramma “Beter Benutten”, tijdelijke Crisis – en Herstelwet permanent maken om procedures te verkorten, aankondiging nieuwe wet: Omgevingsrecht, procedeerrecht van gemeentes verdwijnt,  de OV Chipkaart versus Strippenkaart, aanleg van vierbaanswegen in Nederland en zelfs de aanpak van scooter overlast komt ter sprake. Wie meer wil weten over deze actuele onderwerpen, moet zeker kijken!

Geplaatst op 2015.11.01 in DailyDenHaag, Politiek