Interview met voormalig ceremoniemeester Koningin Beatrix

Den Haag – Naar aanleiding van zijn boek “ An Experts’ Guide to International Protocol” vertelt de voormalig ceremoniemeester van Koning Beatrix, Gilbert Monod de Froideville hoe belangrijk protocol is voor zowel de overheid als voor het bedrijfsleven.

Protocol is de verzamelnaam van gedragsafspraken om conflicten te vermijden. Het boek geeft inzicht in de verschillen in de wereld, waar cultuurverschillen vaak een belangrijk element vormen. Welk gevoel blijft er over na een bezoek van een staatshoofd of een CEO? Een tafelschikking is heel belangrijk om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Als ceremoniemeester kun je je geen fouten permitteren! Als je een fout maakt, wordt de andere 99 procent wat wel goed ging vergeten. Die éne verkeerde zin, de verkeerde foto-opstelling kan een blijvend stempel drukken op het evenement.

30cce958-1b35-4209-bd90-7eec2335a987-jpg

Foto: RVD, Jeroen van der Meyde

Gilbert was onder  meer verantwoordelijk voor het vlekkeloos verlopen van alle koninklijke huwelijken, waarvan dat van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima de belangrijkste was en de bijzettingen van Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard in de Nieuwe Kerk in Delft. In deze uitzending komt ook het verschil in omgang met de pers tussen Koningin Beatrix en Koning Willem Alexander ter sprake. Presentatie: Evert Kupers

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com