Corinne Hofman, Leids hoogleraar Caribische archeologie, ontvangt de NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro.

 

Presentatie: Prof. dr. C.L. (Corinne) Hofman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam/Leiden – In het bijzijn van koning Willem Alexander ontving Prof. dr. C.L. (Corinne) Hofman vandaag de Spinozaprijs 2014. Voor Corinne is het duidelijk wat ze met deze prijs gaat doen: “Ik wil sleutelfiguren uit het veld uitnodigen voor een onderzoekssabitical en op zoek gaan naar jong talent uit de Cariben. We kunnen daarnaast ook nog goede archeozoölogen en paleobotanisten gebruiken die de relatie onderzoeken tussen mens, plant en dier. Zij kunnen bijvoorbeeld vaststellen wat voor voedsel de Europeanen uitwisselden met de inheemse bevolking en hoe het Caribische landschap veranderde na de kolonisatie. Daarnaast biedt deze prijs ook mogelijkheden voor vergelijkend onderzoek: wij bestuderen vooral de Cariben, maar hoe verliep het kolonisatieproces in andere delen van de Amerika’s en bijvoorbeeld in de Pacific? Zo’n vergelijking zet het NEXUS-onderzoek in een globaal perspectief.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

Geplaatst op 2014.09.09 in DailyScience, DailyUniversity.tv