Het Succes van Donald Duck: Aflevering 1

 

Presentatie: Thom Roep Hoofdredacteur Donald Duck

Hoofddorp – Met een oplage van bijna 300.000 exemplaren per week is de Donald Duck nog steeds een van de meest gelezen weekbladen van Nederland. Geschikt voor jong en oud. Zelfs voor hoog opgeleiden. Dit jaar bestaat het tijdschrift maar liefst zestig jaar, terwijl de oorspronkelijke uitgave in Amerika zelfs al enkele jaren niet meer verschijnt.

In ons land werd het ‘Vrolijke Weekblad’ op 25 oktober 1952 in een oplage van maar liefst 2,5 miljoen exemplaren gratis verspreid. En met gigantisch succes! DCTV maakte een serie afleveringen, waarin een bijdrage van hoofdredacteur Thom Roep als een rode draad door de uitzendingen loopt. Het roept bij velen leuke herinneringen op.

De eerste aflevering verhaalt hoe het weekblad Donald Duck zestig jaar geleden op de redactie van het damesblad Margriet werd samengesteld en vertaald en wat het toentertijd allemaal losmaakte bij de kinderen en hun ouders. Een van die eerste abonnees was Hettie van der Peijl (69). Zij leest het blad nog steeds en geeft haar enthousiasme door aan haar kinderen en kleinkinderen.

Jettie van der Peijl (69) is een van de oudste abonnees en vertelt hoe belangrijk Donald Duck voor haar is geweest.

In de volgende aflevering zien we toptekenaar Michel Nadorp aan het werk. Michel vertelt over zijn ‘stripwerk’ en maakt tegelijkertijd -live- en illustratie van Donald en zijn neefjes.
Met name jonge lezers halen veel kennis uit de Donald Duck. Mina Henderson geeft hier mooie voorbeelden van. En waar Timboektoe ligt weet Ilse Disseldorp dankzij haar favoriete weekblad. DailyChannelTV vond trouwens ook iemand die écht Donald Duk heet! Deze Donald vertelt wat zijn naam voor een enorme invloed op zijn leven heeft gehad.

Meld je aan voor alle afleveringen! info@dailychanneltv.com

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2012.10.23 in DailyAmsterdam, DailyBooks, Kunst & Cultuur