Diederik Samsom populair als nieuwe leider van de PvdA.


Verslag: Roel Zaadnoordijk

Leiden– Diederik Samsom is populair als nieuwe leider van de PvdA. Tijdens zijn campagne maakte hij duidelijk dat hij nog midden in de maatschappij staat. Als straatcoach in Amsterdam leerde hij dingen die hij nu in de politiek wil toepassen. Samsom wil de eindeloze coordinatiecultus in de welzijnssector te lijf gaan.

Diederik Samsom tijdens een liveuitzending vanuit onze studio

Ook justitie ontkwam niet aan zijn kritiek: “Eén wiskundeleraar heeft voor elkaar gekregen waar een hele batterij aan welzijnswerkeres en een halve justitieketen nooit in was geslaagd.”
Tijdens de live uitzending op DailyChannelTV konden de kijkers zien hoe gepassioneerd Diederik Samsom zijn leiderschap inhoud wil geven. Hij wil de marktwerking in de zorg een halt toeroepen. “Onze gezondheidszorg moet gedreven worden door de behoefte van patienten, niet door commerciele belangen van verzekeraars en hun investeerders. Ik wil de hypotheekrente terugbrengen naar daar waar die voor bedoeld was. Een gezonde stimulans voor woningbezit, geen subsidie voor de hoogste inkomens.” Samsom heeft zelf de gevolgen gezien wanneer overlastplegers zich onaantastbaar wanen. “Grijp die lastpakken en hun ouders, nog voor dat de criminele carriere is ingezet.”

Geplaatst op 2012.09.04 in DailyDenHaag, Politiek