63.000 protesthandtekeningen tegen voorgenomen oldtimerbelasting

 

Presentatie: Dr. Peter-Eloy Staal

Den Haag – Niet eerder kreeg de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) zoveel respons op een campagne tegen de plannen van de regering Rutte II om de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor klassieke auto´s geheel op te heffen. Meer dan 63.000 mensen ondertekenden de online petitie, die de KNAC heeft opgesteld als protest tegen de maatregel.
De maatregel zou nodig zijn vanuit milieuoverwegingen, maar onderzoek leert dat bezitters van klassieke auto´s slechts een beperkt aantal kilometers per jaar afleggen. Volgens KNAC-directeur Peter-Eloy Staal zal de maatregel alleen maar leiden tot een administratieve lastenverzwaring Veel eigenaren zullen hun auto dan schorsen voor de motorrijtuigbelasting. Het verhogen van de leeftijd die recht geeft op vrijstelling is een effectieve en eenvoudige oplossing voor het probleem. Nu is die 25 jaar, maar die zou 30 jaar moeten worden voor benzine-auto’s en 35 jaar voor diesels. Daarmee wordt voorkomen dat mensen een relatief ‘vuile’ diesel kopen en daarmee dagelijks belastingvrij en dus goedkoop gaan rijden. “Niet alleen wat in musea staat is historisch erfgoed, ook het rijdend deel is dat erfgoed. Behoud van die vrijstelling is een financiële handreiking waaruit waardering en oog voor de mensen spreekt die zoveel energie en vooral ook veel geld steken in behoud van mobiele kunst.” aldus Staal. De enorme lijst steunbetuigingen bundelt de KNAC in een petitieboek, waarvan 327 pagina’s gevuld zullen zijn met namen van de ondertekenaars. Laatste nieuwe: Autoblad Carros is failliet verklaart.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Geplaatst op 2012.11.29 in DailyCars, DailyDenHaag, Kunst & Cultuur