Muurschilder Jan-Willem Bruins (74) is overleden. Kijk de docu in Parijs met Bruins: een prachtige film over het muurgedicht van “LE BATEAU IVRE” van ARTHUR RIMBAUD.

 Reportage vanuit Frankrijk
 
The Making of the Wall Poem movie

The Making of Wall poem movie

Parijs – DailyChannelTV maakte in Parijs met Jan-Willem Bruins een prachtige film over het muurgedicht van “LE BATEAU IVRE” van ARTHUR RIMBAUD.   De Fransen zijn verrukt dat in een tijd waarin kunstuitingen ook dáár onder druk staan, er ruimte is voor een, voor hen, ongekend en uniek project. De “bravo”s en dankbetuigingen zijn indrukwekkend. DailyChannelTV ging naar Parijs om hierover een film te maken die nu is te zien.

Sinds muurschilder Jan-Willem Bruins in Parijs is begonnen, is het in de doorgaans kalme Rué- Férou wel twee keer zo druk geworden. De 200 donateurs uit Nederland die dit project van de Stichting TEGEN-BEELD mogelijk hebben gemaakt, krijgen eeuwige roem in Parijs. Hun naam komt op een plaquette naast het muurgedicht te staan. Ook DailyChannelTV.com is op deze manier in Parijs vereeuwigd. De Stichting TEGEN-BEELD realiseerde in de stad Leiden al meer dan honderd muurgedichten in meer dan 30 talen. Na jaren van voorbereiding is dit muurgedicht op 14 juni 2012 onthuld door Jean-Pierre LeCoq, burgemeester van het 6e arrondissement van Parijs.

Leidsch Dagblad 13 april 2021

Geplaatst op 2021.04.13 in Buitenland, DailyLeiden