DailyChannelTV http://dailychanneltv.com Your Message Goes Around The World Tue, 03 Jul 2018 17:59:37 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.8 Mexicaanse drugsoorlog / La Guerra en México http://dailychanneltv.com/?p=493 Tue, 03 Jul 2018 07:00:36 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=493 Presentatie: Prof. dr. Raymond Buve

Este video es en español con subtítulos en holandés.

MEXICO – Het is ruim 40 jaar geleden dat de “War on drugs” door Richard Nixon werd geïntroduceerd. Het kostte in al die jaren in de VS en buurland Mexico duizenden slachtoffers en miljarden dollars aan belastinggeld. En het leverde miljoenen gevangenen op. Een echt probleem dus. Ondanks het zero tolerance beleid heeft Amerika het hoogste druggebruik van de wereld en daar maken de Mexicaanse drugkartels dankbaar gebruik van. Inmiddels denken velen dat de “War on drugs” een verloren strijd is, in tegenstelling tot het kabinet Rutte dat in Nederland de drugsoorlog juist wil opvoeren. Vele Amerikaanse politie- en inlichtingenambtenaren, rechters en justitie-personeel zijn tegen de drugsoorlog. Zij hebben hun ervaringen samengevat in een rapport dat zij aan president Obama hebben aangeboden. Prof. dr. Raymond Buve legt bij DailyChannelTV uit hoe het komt dat de drugshandel vanuit Mexico zo moeilijk te bestrijden is. Hij heeft Mexico vele malen bezocht en heeft de gevolgen van de drugscultuur van nabij meegemaakt.
Dit programma gaat ook naar het buitenland en is in het Spaans gesproken. De ondertiteling is in het Nederlands.

]]>
Aangifte Lakeman vs Henry Keizer resulteert in strafrechtelijk onderzoek. http://dailychanneltv.com/?p=4763 Tue, 03 Jul 2018 06:58:32 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4763 Het Openbaar Ministerie heeft een strafrechtelijk onderzoek naar Henry Keizer in gang gezet, naar aanleiding van een aangifte van financieel activist Pieter Lakeman in mei vorig jaar. De fiscus heeft de afgetreden VVD-voorzitter een naheffing gestuurd van maar liefst 12 miljoen euro. Het Financieele Dagblad meldt op basis van documenten die de krant in handen heeft dat op 22 mei beslag is gelegd op de woning van Keizer in Den Haag. Een van Keizers medebestuurders bij het uitvaartbedrijf, Jaap de B., is volgens het FD medeverdachte. Bij hem zou beslag zijn gelegd op een appartement in Amstelveen en een huis in Naarden ter waarde van bij elkaar 6,4 miljoen euro.
Ook de FIOD heeft inmiddels een onderzoek ingesteld. (Bron: NOS/FD/Telegraaf/FTM)

BUSSUM – Per direct is VVD-partijvoorzitter Henry Keizer opgestapt. De negatieve publiciteit belemmert volgens hem zijn functioneren als voorzitter. Ook de integriteitscommissie van de VVD is met het onderzoek naar Keizer gestopt.  Wat is er gebeurd? Met een enkele sluwe transactie werd VVD partijvoorzitter Henry Keizer mulitimilionair. Ver onder de marktwaarde kocht hij als adviseur het succesvolle bedrijf De Koninlijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. Volgens de journalisten van de website Follow the money is de vereniging en haar leden voor tientallen miljoenen euro’s benadeeld. Pieter Lakeman is oprichter en voorzitter van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie. Deze stichting bevorderd dat het bedrijfsleven deugdelijke en correcte financiële informatie geeft. Inmiddels heeft Lakeman zich in de lucratieve aankoop van Henry Keizer zijn crematoriumbedrijf vastgebeten. Ook andere VVD promionenten zoals Loek Hermans, zouden een bedenkelijke rol spelen bij de transactie. Volgens Lakeman heeft Henry Keizer de wet overtreden.Eerder al diende  Pieter Lakeman van de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) een officiële tuchtklacht in tegen de accountant van de tijdelijk opgestapte VVD Partijvoorzitter Henry Keizer.  Daar is nu bovenop een aangifte wegens oplichting door Keizer bijgekomen. “Een onderneming die elk jaar een paar miljoen winst maakt en die voor 30.000 euro wordt verkocht aan het management is bizar. De accountant van Henry Keizer heeft de jaarrekening goedgekeurd, waarin 20 miljoen wordt “gladgestreken”. Dit is in strijd met de wet en had aangemeld moeten worden bij het meldpunt verdachte transacties.” aldus Lakeman. Volgens hem zal dit ook gevolgen hebben voor Keizer zelf, die tenslotte de jaarrekening zelf heeft opgesteld. “Ik ben overtuigd dat Keizer binnen een maand weg is”

De VVD trekt zich (nog) niets aan van de tuchtklacht en wacht eerst de uitkomst af van het onderzoek van haar eigen intergriteitscommissie.

Hier het eerste deel van de aangifte van oplichting:

Mr. A.J.A.M. Nieuwenhuizen Hoofdofficier van Justitie Arrondissementsparket Den Haag Postbus 20302

2500 EH Den Haag

Betreft: Aangifte van oplichting

Weledelgestrenge heer,

Bussum, 15 mei 2017

Hierbij doe ik namens de Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie SOBI aangifte wegens oplichting tegen 5 personen die als bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie1 de onderneming van de vereniging, BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’, die circa € 25.000.000 waard was, voor € 30.000 aan de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij hebben verkocht en tegen de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij.

De Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie (hierna ook Vereniging), was sinds 1990 eigenaar van alle aandelen in BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’. De Beheermaatschappij is op 20 december 2012 door het bestuur voor € 30.000 verkocht aan de besloten vennootschap de Facultatieve Groep BV2. Door de verkoop is de vereniging sterk financieel benadeeld.

De strafklacht richt zich tegen onderstaande 5 personen die in 2012 bestuurder van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie waren en de verkoop aan het zittende management sinds maart 2012 hebben voorbereid en uitgevoerd en de 4 bestuursleden van de Beheermaatschappij.

W.H.J.M. Hillebrandt P.G. Kok
F.L.J. Jacobs
A.G. Daane

Mr. dr. A. Hagemans J.M.H.J. Keizer

voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. secretaris van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. penningmeester van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. bestuurslid van de Koninklijke Vereniging voor Facultatieve Crematie. gecommitteerde van het bestuur3/adviseur.

en de 4 personen sinds de achter hun naam vermelde datum onafgebroken bestuurslid van BV Beheermaatschappij ‘de Facultatieve’ zijn.

De heer Judicus Marinus Henricus Jacobus Keizer, De heer Patrick Paul Ghislain de Meyer,
De heer Jacob Andries de Bruin MBA,
De heer Jeffrey Stephen Pickard,

in functie sinds 1 januari 1997 in functie sinds 1 juni 2003
in functie sinds 1 juli 2005
in functie sinds 1 juli 2007

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

]]>
Zeker één op de twintig thuiswonende 65-plussers is slachtoffer van fysieke of psychische mishandeling of van financieel misbruik. http://dailychanneltv.com/?p=4670 Tue, 12 Jun 2018 06:33:56 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4670

Schermafbeelding 2016-12-16 om 11.44.58

Zeker één op de twintig thuiswonende 65-plussers is slachtoffer van fysieke of psychische mishandeling of van financieel misbruik. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek onder senioren in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid.

Bijna zes van de tien daders zijn mannelijk en het gaat vaak om familie, kennissen of buren. Ouderen zeggen het vaakst dat ze slachtoffer zijn van financieel misbruik, gevolgd door psychische en fysieke mishandeling.
(BRON: NOS)

Rotterdam – Op de dertiende etage van de Rabobank in Rotterdam startte oud-Staatssecretaris Van Rijn gisteren de campagne tegen financieel misbruik van ouderen. De Rabobank is koploper om deze kwetsbare klanten te beschermen tegen dit misbruik. Jaarlijks worden meer dan 200.000 ouderen door hun eigen familie of “nieuwe vrienden” financieel misbruikt.
Volgens Marianne van der Krans-Vlug, projectleider ouderenmishandeling Veilig Thuis, gaat het om gigantische bedragen die worden verduisterd “Naast auto’s, juwelen en schilderijen gaat het soms om twee ton, maar ook over huizen die op naam van iemand anders worden gezet”
Notaris Erna Kortlang vertelt in de studio hoe geld verduisteren met de pinpas in z’n werk gaat. Ook grote bedragen ziet zij in de zakken van anderen verdwijnen, maar dan is het te laat. “Zelfs een stervende laten ze nog een bankoverschrijving tekenen”
Volgens Staatssecretaris Van Rijn moet er in een vroeg stadium met de ouderen over gepraat worden: “Je moet als familie hierover praten als er nog niets aan de hand is”

(102)Een van de manieren hiervoor is het spelen van het Thuis-Pluis Kwartetspel waardoor ouderen in de gaten krijgen waar ze op moeten letten als er iets met de financiën niet klopt. Het spel kan besteld worden door een mail te sturen naar: info@nri.nl

Wilt u uw verhaal kwijt? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

]]>
Wildgroei regelgeving Milieuzones loopt uit de hand, oude benzineauto’s zelfs geweerd http://dailychanneltv.com/?p=4737 Thu, 07 Jun 2018 06:31:13 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4737

HDC Bladen 7 juni 2018

Den Haag – Telegraaf-columnist Rob Hoogland spande in januari dit jaar een rechtszaak aan tegen de Utrechtse invoering van weer een nieuwe Milieuzone. Hij verloor. Hoe is de situatie nu? De wildgroei aan Milieuzones met verschillende regels loopt uit de hand. De ANWB maakt zich zorgen over de lappendeken die ontstaat als elke stad een eigen regeling invoert. Daardoor ontstaat onduidelijkheid en vaak ook oneerlijkheid voor eigenaren van een voertuig. De ANWB doet daarom een dringend beroep op lokale en nationale politici om hier werk van te maken.

“Met een dieselauto ouder dan 2001 ben je in Utrecht niet meer welkom. Die regel is al in 2015 ingevoerd, maar nog elke maand krijgen honderden mensen een boete, vaak zonder dat ze zich bewust zijn van een fout. Kennelijk is de milieuzone voor veel Nederlanders niet duidelijk. ” Dit zegt Sebastiaan van der Veer (Senior Adviseur Public Affairs van de ANWB). “Hoewel de ANWB de ambitie voor schonere lucht steunt, kleven er grote bezwaren aan de manier waarop de steden op dit moment de milieuzones inrichten.” Gevolg is een lappendeken aan verschillende regels. Hierdoor heb je als automobilist geen idee of jij met jouw auto nou wel of niet een stad mag inrijden.” Sebastiaan geeft ook een tip: “Houd dus ook rekening met het kopen van een nieuwe of tweedehandsauto. Als je veel in grote steden rijdt, let dan vooral goed op bij het kopen van een tweedehands dieselauto, want dat zou wel eens lastig kunnen worden komende jaren.” Aan bod komen: Utrecht, Rotterdam, Amsterdam, Keulen, Parijs en Antwerpen.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

]]>
Winnaar Ooievaarfotowedstrijd bekend gemaakt http://dailychanneltv.com/?p=4912 Wed, 16 May 2018 06:00:10 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4912 Winnaars groep 2A van De Zijlwijkschool uit Leiden winnen gratis ponyrit op de
Leidse kinderboerderij!

Winnaars van groep 2a van de Zijlwijkschool die de DailyChannelTV fotowedstrijd hadden gewonnen mochten hun prijs van de ooievaarwedstrijd omzetten in daden: woensdag 30 mei 2018 kregen zij een gratis ponyrit aangeboden op de Leidse kinderboerderij. Onder leiding van juffrouw Henriëtte stuurde de groep op 4 mei om 13u 12 min en 26 seconden als eerste de winnende foto.

kinderen van groep 2a van de Zijlwijkschool genoten van de gezellige ponyrit, aangeboden door David Brandwijk (foto midden) van de Leidse kinderboerderij.

 

 

Juffrouw Henriette met haar klas kijken elke dag naar de Ooievaar kuikens!

De Zijlwijkschool staat bekend om de aandacht voor de mensen en dieren om ons heen. Daarom staat in groep 2a het TV scherm de hele dag aan met de live beelden van de Ooievaarsfamilie met de twee ooievaarkuikens. Onder leiding van juffrouw Henriëtte stuurde de groep op 4 mei om 13u 12 min en 26 seconden als eerste de winnende foto. De kinderen mogen een naam verzinnen voor de beide kuikens. David Brandwijk van de kinderboerderij heeft de kinderen uitgenodigd voor een gratis ponyrit.

Directe live beelden Ooivaarsnest uit Leiden.

DE WINNENDE FOTO:

Winnende foto Zijlwijkschool 4 mei 13u12

]]>
Mijn opa was een Duitser http://dailychanneltv.com/?p=214 Fri, 04 May 2018 05:19:51 +0000 http://dailychanneltv.com/dctv/?p=214 Presentatie: Alex Dekker

ALKMAAR-  Pas nadat alle direct betrokkenen waren overleden kon Alex Dekker zijn verhaal op papier zetten. Binnen de familie Dekker ontstond weerstand. Kon dit familiegeheim wel naar buiten gebracht worden… “Mijn opa was een Duitser” is exemplarisch voor de duizenden nakomelingen uit nakomelingen uit verhoudingen tussen Nederlandse vrouwen en Duitse militairen. Alex Dekker (1971) studeerde geschiedenis in Amsterdam. Zijn opa was een Duitse militair die tijdens de oorlog in Nederland was gelegerd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog kreeg deze opa een relatie met zijn oma. Zijn opa liet haar zwanger achter. Dat was in de late zomer van 1944. “Mijn vader werd in 1945 geboren. Jarenlang bleef mijn oma hopen dat haar grote liefde weer terug zou komen. Maar hij kwam niet. De militair die haar had achter gelaten keerde nooit meer terug naar Nederland. Opa was verdwenen en bleef weg.” aldus Alex. Door steeds opnieuw brieven en e-mails te schrijven kwam hij er langzaam maar zeker achter waar hij moest zoeken. De verlossende brief kwam in mei 2003 uit Berlijn van de Deutsche Dienststelle. Zo kon Alex het leven van zijn opa reconstrueren en opschrijven. Dat leven, tussen 1908 en 1985 staat in zijn nieuwe boek ‘Mijn opa was een Duitser’ centraal. Alex Dekker hoopt van harte dat andere mensen ook iets hebben aan zijn boek. “Uiteindelijk is een Duitse opa ook een opa. En misschien wel vooral in de eerste plaats een opa.”  aldus besluit Alex het TV programma dat nu te zien is op DailyChannelTV.

]]>
Meisje met de parel heeft geen parel volgens wetenschapper http://dailychanneltv.com/?p=3878 Wed, 28 Feb 2018 07:36:15 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3878  

HDC Bladen 26 februari 2018

<
 Presentatie: Vincent Icke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den Haag – Miljoenen mensen bekeken Vermeer’s schilderij “Het meisje met de parel” maar zagen het niet: de “Parel” kan helemaal geen parel zijn geweest. De bekende wetenschapper Vincent Icke laat in deze aflevering zien hoe hij tot deze opzienbarende conclusie is gekomen. Moeten de kunstgeschiedenis boeken herschreven worden?

Het Mauritshuis komt met de volgende informatieve reactie op de wetenschappelijke ontdekking van astrofysicus Vincent Icke:

Het artikel van Vincent Icke bevestigt wat we hier in het Mauritshuis al langer dachten en schreven over Vermeers Meisje met de parel. Sterker nog, het is één van de leuke weetjes over dit schilderij. Net als dat het ooit in 1881 voor fl. 2,30 op een veiling verworven werd door de vorige eigenaar. Op het bijschrift bordje van het schilderij wordt de onwaarschijnlijke afmeting van de parel ook benoemd. Vincent Icke komt tot dezelfde conclusie, maar via een heel ander inzicht en onderzoek. Het Mauritshuis heeft met veel interesse kennis genomen van zijn bevindingen. Het toont aan wat zeventiende-eeuwse schilderijen zo interessant maakt om naar te kijken: niets is wat het lijkt.
Over het sieraad in het oor van Vermeers meisje schreef het Mauritshuis al eerder dat het geen echte parel is. Want net als de tulband is ook de “parel” geen alledaagse kledingdracht bij in de zeventiende-eeuwse Hollandse meisjes. Quentin Buvelot (hoofdconservator Mauritshuis) beschreef samen met collega-conservator Ariane van Suchtelen het schilderij in de catalogus bij een tentoonstelling van hoogtepunten uit het Mauritshuis in Bologna, eerder dit jaar. Zij schreven toen: “Tot de meest in het oog springende onderdelen van Vermeers schilderij behoren het hoofddeksel van het meisje en de parel in haar oor. Het hoofddeksel bestaat uit een gele doek, waarover een blauwe doek langs haar voorhoofd is geknoopt. Het geelgroene jasje is zo los geschilderd, dat het niet eenvoudig is vast te stellen van welke stof het is gemaakt. Waarschijnlijk gaat het om een wollen stof. Dit kledingstuk is vaak beschouwd als onderdeel van de exotische kostumering van het meisje, maar het gaat hier juist wel om een eigentijds jasje. De laag ingezette mouw met de kleine plooitjes zijn namelijk kenmerkend voor de mode van de jaren zestig van de zeventiende eeuw, toen dit schilderij ontstond. De parel in het oor van het meisje is opvallend groot. Waar tegenwoordig de meeste parels uit kwekerijen afkomstig zijn, waren ze in de zeventiende eeuw afkomstig uit de natuur. Parels worden gevormd in oesterachtige zeemossels. Grote parels waren zeldzaam en kwamen terecht bij de rijkste mensen op aarde. Er waren in de zeventiende eeuw voor veel minder geld ook van glas vervaardigde parels in omloop, vaak afkomstig uit Venetië. Men gebruikte dan glas dat werd gevernist om het een matte glans te geven. Misschien dat het meisje is voorzien van een dergelijke ambachtelijk vervaardigde ‘parel’.”

Overigens dateert de titel van het schilderij al van vele jaren voor het verschijnen van Tracy’s Chevaliers bekende boek over het schilderij—uit een inventarisatie van oude titels bleek dat er door de jaren heen uiteenlopende titels zijn gebruikt. In wat mogelijk de oudste beschrijving is, in een boedelinventaris van Vermeers bezittingen uit 1676, wordt het doek samen met een ander schilderij als ‘Twee tronijen geschildert op sijn Turx’ beschreven. Vaste titels voor schilderijen bestaan eigenlijk niet, het betreft veelal moderne naamgevingen. Dit schilderij heeft lange tijd ook “Meisje met de tulband” geheten, en “Meisjeskopje”, totdat in 1995 in de catalogus bij de Vermeer-tentoonstelling de keuze viel op “Meisje met de parel”, een titel die daarvoor overigens ook al werd gebruikt.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Terug naar Oegstgeest, het schrijversdorp http://dailychanneltv.com/?p=4856 Mon, 05 Feb 2018 21:00:01 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4856

Tijdens de eerste editie van het evenement ‘Oegst! Live!’ op 5 februari in het clubgebouw van ASC gaat de korte film ‘Schrijversdorp Oegstgeest’ in première. Deze film is gemaakt in opdracht van Dorpsmarketing Oegstgeest door Roel Zaadnoordijk van Daily ChannelTV uit Leiden. Met deze film wil Dorpsmarketing Oegstgeest bewoners en bezoekers van buiten duidelijk maken waarom Oegstgeest zich met recht een schrijversdorp kan noemen.

De opnamen voor de 8 minuten durende film werden afgelopen weken gemaakt op diverse plaatsen in Oegstgeest. In de film wordt onder meer aandacht geschonken aan de Franse filosoof Descartes die van 1641 tot 1643 op kasteel Endegeest woonde, aan Wolkers geboortehuis, de twaalf schrijverstegels in het dorp en het beeld de Verhalenverteller op de Lange Voort. Het commentaar bij de film is ingesproken door oud-burgemeester Els Timmers. Na de première 5 februari zal de film permanent te zien zijn op o.a. Daily ChannelTV, YouTube en de site van Dorpsmarketing Oegstgeest.

Poëzie van een enclave
De profilering van Oegstgeest als schrijversdorp is niet een beslissing van Dorpsmarketing zelf. Al sinds 2007 positioneert Oegstgeest zich bewust als schrijversdorp. Toen werd in de gemeenteraad met grote meerderheid een motie van Progressief Oegstgeesgt aangenomen, waarin van de gemeente werd gevraagd meer bekendheid te geven aan Oegstgeest als schrijversdorp. Dat leidde onder meer tot de schrijverstegels in het dorp.
De Oegstgeester schrijver Jan Paul Hinrichs publiceerde onlangs zijn boekwerkje ‘De poëzie van een enclave’ waarin hij een verrassend beeld geeft van de literair wellicht meest tot de verbeelding sprekende vierkante kilometer van ons land. Hinrichs zal tijdens ‘Oegst! Live’ nader ingaan op Oegstgeest als schrijversdorp.

]]>
Bezwaren Nederland tegen Duitse tolplannen http://dailychanneltv.com/?p=3785 Thu, 28 Dec 2017 07:26:00 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3785

Telegraaf 14/12/2017

Presentatie: Wim van de Camp vanuit Straatsburg

42.827 handtekeningen door ANWB directeur Frits van Bruggen overhandigd

42.827 handtekeningen door ANWB directeur Frits van Bruggen overhandigdStraatsburg – Het Duitse plan voor een wegenvignet is discriminerend. Het is ontoelaatbaar dat alleen Duitsers de kosten vergoed krijgen, vindt Wim van de Camp. Het CDA-Europarlementslid is coördinator verkeersbeleid binnen de EVP, de grootste fractie in het Europarlement.

 

Wim van de Camp kreeg dinsdag 42.827 handtekeningen tegen de Duitse tolplannen. Hij kreeg deze uit handen van hoofddirecteur Frits van Bruggen van de ANWB, die de handtekeningenactie had georganiseerd.

“Een wegenvignet invoeren mag in Europa. Maar discrimineren mag absoluut niet”, zegt Van de Camp. “Het kan niet, mag niet en zal niet gebeuren dat alleen Nederlanders en andere niet-Duitsers voor de kosten opdraaien.”
Wim van de Camp beschouwt de vele handtekeningen als een extra argument om krachtig te protesteren bij de Europese Commissie. die moet toetsen of het plan aan de eu-regels voldoet. zoals het er nu ligt, is het vrijwel zeker niet in orde. zo nodig kan Duitsland voor het eu hof van justitie worden gesleept.

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Onderzoek oorlogsmisdaden begaan in Nederlands-Indië gestart http://dailychanneltv.com/?p=4169 Tue, 08 Aug 2017 06:00:41 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4169

De claims dat Indonesische mannen door Nederlandse militairen zouden zijn geëxecuteerd wordt nu officieel onderzocht. Deskundige Robert Cribb is door de rechtbank van Den Haag benoemd om onafhankelijk naar de geclaimde oorlogsmisdaden te kijken. Hij is het onderzoek begonnen in het Indonesische Zuid-Sulawesi en bezoekt onder andere erebegraafplaatsen en veteranenorganisaties.

LEIDEN – Het al meermalen herdrukte boek “Soldaat in Indonesië” van Gert Oostindie heeft veel stof doen opwaaien. Aan de hand van vele honderden al eerder gepubliceerde “ego” documenten toont hij wat er echt gebeurde in het ver weg gelegen Nederlands-Indië. Conclusie: het Nederlandse leger pleegde structureel oorlogsmisdaden in onze voormalige kolonie. Van hogerhand werd er onvoldoende tegen opgetreden. Een schokkend verhaal.

Soldaat J. Groen schrijft een brief naar huis. Groen was ingedeeld bij de 43e Genie Veldcompagnie. www.indiegangers.nl

Soldaat J. Groen schrijft een brief naar huis. Groen was ingedeeld bij de 43e Genie Veldcompagnie.  Zie ook www.indiegangers.nl

De Telegraaf 17 december 2015

De Telegraaf 17 december 2015

 

 

 

Egodocumenten zijn dagboeken, memoires en brieven naar huis geschreven door Nederlandse soldaten. Het onderzoek betrof zo’n 1400 veteranen, velen komen in het boek aan het woord. Oostindie vraagt veteranen en hun familie om foto’s en verhalen beschikbaar aan hem te stellen voor verder onderzoek

 

 

Reactie Minister Koenders (Buitenlandse Zaken) Koenders: verleden in Indonesië onder ogen zien

‘In onze relatie met Indonesië staat de toekomst centraal. Maar we kunnen niet vooruit kijken zonder ook ons verleden onder ogen te zien.’ Dat zei minister Koenders (Buitenlandse Zaken) donderdag in het Erasmus Huis in Jakarta, waar hij een grote groep jongeren toesprak. ‘We moeten de moed hebben om terug te blikken.’
Volgens Koenders is dat niet altijd makkelijk. ‘Na de uitroeping van de Onafhankelijkheid kwam een lang, moeizaam en pijnlijk proces op gang, met veel menselijk leed en verliezen. Dit zijn zwarte pagina’s in onze geschiedenis.’

De minister refereerde in de toespraak aan de excuses die Nederland in 2005 maakte voor het geweld na het uitroepen van de Onafhankelijkheid. Koenders sloot zich aan bij die spijtbetuiging over de pijnlijke en gewelddadige wijze waarop de wegen van Indonesië en Nederland zich destijds hebben gescheiden.

De minister riep ook op om met open vizier en onbevooroordeeld naar het verleden te kijken. ‘We moeten het verleden bespreken en onderzoeken, opdat we niet vergeten’, zei Koenders. ‘Daar hoort ook bij dat we bereid moeten zijn de hand in eigen boezem te steken en te erkennen dat er fouten gemaakt zijn en vreselijke dingen gebeurd zijn. We moeten eerlijk durven zijn over de donkere kanten van de geschiedenis.’

Volgens Koenders blijven Nederland en Indonesië nauw met elkaar verbonden, ondanks de gebeurtenissen uit het verleden. ‘Onze gedeelde geschiedenis biedt een basis voor een gedeelde toekomst,’ zei hij in het Erasmus Huis, waar veel studenten, jonge politici, en ondernemers aanwezig waren.

‘Juist in Indonesië, waar 40 procent van de bevolking jonger dan 24 is, heeft de jeugd de toekomst. We moeten ons allebei richten op steeds nauwere samenwerking.’ De komende jaren zullen Nederland en Indonesië vooral op het vlak van handel, cultuur en onderwijs nauw samen optrekken.

Eerder op de dag sprak Koenders met zijn Indonesische ambtgenoot Retno Marsudi. Dat ging ook over mensenrechten, een belangrijk onderwerp in de dialoog met Indonesië. ‘We zien veel vooruitgang, maar er blijven ook punten van zorg’, aldus Koenders, die onder meer de bescherming van homorechten en religieuze minderheden ter sprake bracht, net als de situatie op Papua.

‘Het is belangrijk dat er aandacht is voor preventie van geweld en dat er begrip is voor de culturele context van de Papua’s’, stelt Koenders. Nederland ondersteunt daarom programma’s in Papua en de Molukken om de relatie tussen de lokale bevolking en de politie te verbeteren.

Koenders heeft verder aangegeven dat Nederland tegenstander is van de doodstraf. ‘We verschillen hierover fundamenteel van mening. Daarom moeten we met elkaar in gesprek blijven’, vindt hij.

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Ooievaar kuikens dood gevonden http://dailychanneltv.com/?p=4797 Tue, 30 May 2017 15:28:37 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4797 Ooievaarkuikens in de Leidse Merenwijk dood

Schermafbeelding 2017-06-01 om 10.27.56LEIDEN – Opeens zijn twee gezonde Ooievaarkuikens, pas door de winnares van de fotowedstrijd genaamd Connie en Liam, vanmorgen dood gevonden. Een lag beneden onder het nest, de ander ligt levenloos over de rand van het nest. Moeder ooievaar staat er wezenloos naast. (zie foto links) Een kuiken is alvast voor onderzoek weggebracht omdat de oorzaak nog raadselachtig is. Update volgt

 

 

Schermafbeelding 2017-05-30 om 16.11.01Dit jaar is de winnares van de DailyChannelTV Ooievaarfotowedstrijd wederom Ria Steebergen uit Leiden.

Zij stuurde, net zoals vorig jaar, als eerste een foto van het eerste Ooievaarskuiken van de Kinderboerderij in Leiden.

Ria kreeg uit handen van David Brandwijk van de kinderboerderij de prijzen uitgereikt. David vertelt in deze video

ook hoe de Ooievaarkuikens geringd worden.

]]>
In Memoriam Aad van der Luit uit Leiden http://dailychanneltv.com/?p=3375 Thu, 11 May 2017 22:05:59 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3375  

Presentatie: Aad van der Luit en Petra de Groot
Overhandiging boek door meervoudig olympisch sporter Jeroen Straathof

Overhandiging boek door meervoudig olympisch sporter Jeroen Straathof

Leiden – Aad van der Luit is niet meer, donderdag overleed hij als gevolg van een hartaanval. Wij wensen de familie veel sterkte. Wie was Aad eigenlijk? Als eerbetoon laten we de uitzending met Aad zien uit 2013.

Woensdag 27 november 2013 overhandigde meervoudig olympisch sporter Jeroen Straathof het eerste exemplaar van het boek “Van kwAAD tot erger(nis)” van de bekende Leidenaar Aad van der Luit.

Al vijftien jaar schreef Aad columns voor de Leidse krant “Het op zondag” en elke keer zijn de reacties overweldigend. 100 tot wel 150 mailtjes per week kreeg hij als reactie op zijn verhalen. In deze uitzending (van 2013) vertelt hij over zijn nieuwe boek. Petra de Groot van “Het op Zondag” typeert hem in de uitzending. Aad was gehuwd en heeft één zoon, Joost. Na de middelbare school heeft hij de opleiding judo en Jiu Jitsu leraar gevolgd en positief afgesloten, aansluitend heeft hij de akte J voor gymnastiek onderwijzer behaald. De HBO opleiding sociaal recht en economie sloot hij af met goed gevolg.

Aad participeerde mee in de Krajicek foundation. Hij zat in de klankbordgroep sport en bewegen ROC en was ambassadeur voor de voedselbank, het Ronald McDonaldhuis en Idoe. Ook was hij raadslid voor D66 en vertegenwoordiger van D66 in de commissie Onderwijs en Samenleving.

Van der Luit organiseerde de Lakenfeesten, stond aan de wieg van de Leiden Marathon en heeft de festiviteiten rond Koninginnedag bedacht en in de praktijk gebracht. Op nationaal niveau heeft hij in vertegenwoordigende teams Judo, Rugby en Taekwondo beoefend. En natuurlijk schreef hij wekelijks een column onder de naam ‘Luit en Duidelijk’ voor Het op Zondag, onderdeel van Holland Combinatie.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Na vondst Film uit 1945 zijn de eerste Leidse bevrijdingsfeesten nu te zien http://dailychanneltv.com/?p=1950 Fri, 05 May 2017 03:00:22 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=1950

Presentatie: Joop KooremanDesiree Capel stuurde ons de volgende reactie:

“De prijswinnaar van de Centrumloop die als tweede in beeld komt (13.33) is Cor Capel, op dat moment 19 jaar oud en woonachtig aan de Nieuwstraat.”

Joop Kooreman 67 jaar later in het raam van het Leidse stadhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

Leiden – Een 67-jaar oude 16 mm fillm, opgenomen twee maanden na de bevrijding, staat vanaf vandaag on line bij DailyChannelTV.com De film is gevonden in een kelder aan de Nieuwe Rijn 23 in Leiden. Beelden uit het verleden en het heden worden met nieuwe opnames gecombineerd, zodat de kijker kan zien wat er in die 67 jaar is veranderd in Leiden.

De film laat zien hoe in het centrum van Leiden het bevrijdingsfeest net na de oorlog werd gevierd. Er werd op het stadhuisplein gedanst, er was een hardloopwerdstrijd, een kinderoptocht en niet te vergeten de Gondelvaart, een soort peurbakkentocht. Op de beelden is de zien dat de Mare nog niet gedempd was. Ook is de inmiddels afgebroken Hartebrug te zien, een smalle brug waar twee gele trams op de Haarlemmerstraat overheen moesten. “Als je niet uitkeek werd je daar plat gereden, zo smal was dat” herinnert Joop Kooreman zich. In de film vertelt hij vele details die zeer interessant zijn voor mensen die meer van het na-oorlogse leven willen weten. Na de premiere zal voor de liefhebbers een DVD te krijgen zijn waarop ook de 16 mm film integraal te zien zal zijn. Reacties kunt u sturen naar: redactie@dailychanneltv.com

De DVD met de complete film is te koop bij de winkel Entresol tegenover de Koornbrug in Leiden.

]]>
Bloemencorso 2017 DailyChannelTV http://dailychanneltv.com/?p=4751 Fri, 28 Apr 2017 10:21:16 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4751

Corso eendenNoordwijk – “Bloemen verbinden mensen, bloemen verbinden dorpen” aldus de burgemeester van Noordwijk Jan Rijpstra. Dit jaar was het thema Dutch Design, dus Mondriaan en Rietveld waren populair. Maar ook de beroemde badeend van Florentijn Hofman werd in bloemen nagebouwd. In deze aflevering achterhaalt Evert Kupers de geschiedenis van het bloemencorso.

Schermafbeelding 2017-04-28 om 12.18.00Ook is er aandacht voor de mooiste file van Nederland, waarbij vele oude en eveneens mooie nieuwe auto’s waren te bewonderen.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

]]>
Carrière advocaat Stijn Franken beschadigd door smokkelen van brief Willem Holleeder http://dailychanneltv.com/?p=1755 Thu, 23 Feb 2017 06:40:38 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=1755
College gegeven door Stijn Franken

Vught – Volgens het Openbaar Ministerie heeft advocaat Stijn Franken geheime brieven aan Holleeder de Extra Beveiligde Inrichting in Vught binnengesmokkeld. Eerder al spraken de zussen Astrid en Sonja Holleeder in hun verklaringen aan de politie over advocaat Franken als doorgeefluik naar hun broer.

Franken en het Openbaar Ministerie willen niet reageren op dit nieuws. Wel eist de hoofdofficier van justitie in Amsterdam opheldering van de Orde van Advocaten, zo is dit in de Telegraaf te lezen.

Volgens de deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten is het een oude kwestie en betreft het een liefdesbriefje van een op Holleeder verliefde vrouw. Het OM was toen woedend op Franken omdat hij in strijd met de gevangenisregels en met zijn eigen beroepsgroep heeft gehandeld. Franken is toen niet tuchtrechtelijk gestraft voor de brief.

De gevonden brieven kwamen bij toeval boven water tijdens een routineonderzoek in Holleeder zijn cel. Dit onderzoek ging over de pogingen van Holleeder om zijn twee zussen en journalist Peter R. de Vries te laten ombrengen. Justitie vermoedde al dat de crimineel sinds 2014 contact had met de buitenwereld.

Wie meer wil weten over Stijn Franken kijkt mee naar het college dat hij gaf op de Universiteit van Leiden.

Eerder in het nieuws:

12 mei 2016: Advokaat Stijn Franken stopt met verdediging van Willem Holleeder

Amsterdam – De twee zussen van Willem Holleder, Sonja en Astrid, hebben evenals zijn ex Sandra den Hartog, bij de Orde van Advocaten met succes een klacht ingediend tegen Stijn Franken wegens belangenverstrengeling. Franken verdedigde Den Hartog tot het moment dat ze tegen Willem Holleder getuigde.

Na dringend advies van de deken van de Orde van Advocaten stopt advocaat Stijn Franken met de verdediging van top crimineel Willem Holleder.

 

Den Haag/Schiphol – De petitie tegen de vervroegde vrijlating van Volkert van der G. wordt door staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ‘uiterst serieus’ genomen. Op vragen van DailyChannelTV gaf strafrecht advocaat Mr. Franken aan dat de petitie tegen de vervroegde vrijlating van Volkert van der G. niet rechtsgeldig is. Zie de video in de 19e minuut. Hij blijkt het gelijk aan zijn kant te hebben.

Mordenate Publiek

De rechtenstudenten luisteren aanlachtig naar Stijn Franken

Over de van meineed beschuldigde ex-rechter Hans Westenberg in de zaak van Chipsol doet Franken later nog uitspraken. Inmiddels heeft de Hoge Raad Chipsol in het gelijk gesteld in een ruzie met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) Het bedrijf van de familie Poot komt nu met een schadeclaim van miljoenen.
In de video komen diverse actuele onderwerpen aan bod, zoals de veroordeling van Lucia de Berk. Volgens Mr. Stijn Franken heeft de rechtbanktekening van Lucia bijna meer betekenis gehad voor haar levenslange veroordeling, dan haar hele dossier van 400 ordners bij elkaar. “Zij werd daarin afgebeeld als een heks: kromme neus, piekhaar, krom vrouwtje. Ik bedoel, alleen de bezem ontbrak nog.”

Amsterdam/Leiden –De beeldvorming in de media speelt een belangrijke rol bij de uiteindelijke strafmaat van zijn bekende cliënten zoals Holleder, Lucia de Berk en Volkert van der G. Het was een van de onderwerpen die de strafrecht advocaat uit de doeken deed. Hij hield afgelopen week een lezing bij de Leidse Universiteit. Deze was georganiseerd door het Mordenate College. Franken: “U kent de Puttense moorzaak wel. Die mensen zijn alleen maar vrijgesproken omdat Peter. R. de Vries daar geloof ik 40 uitzendingen daaraan heeft gewijd. De Hoge Raad dacht, nu hebben we genoeg van Peter R. de Vries, nu gaan we herzien”

]]>
Deze uitvinding verandert de wereld / This invention changes the world http://dailychanneltv.com/?p=4693 Fri, 17 Feb 2017 13:29:34 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4693

Holland– The combination of Hydrogen and Ultra Pure Water will make pollution on earth part of the past. This clean energy source will be stored in a mud-like substance with which we will fill up our tanks. And the emission? It is zilch, zero, nada!

Eight years ago, inventor Gerard Lugtigheid experienced the ‘Aha-erlebnis’ of his life. After organizing all his patents in America, Russia, Japan, China and Europe it is time to reveal this brainchild on DailyChannelTV to the public. Lugtigheid tells in this broadcast how he found his concept and how hard it is to get his idea accepted by the public and (oil) companies. TNO in Delft has already vouched for his finding. In half a year the first 110 Kilowatt engine on mud-like substance will run, and DailyChannelTV will be the first to witness the phenomenon.

Voorschoten – Door gebruik te maken van een combinatie Waterstof  en Utra Pure Water zal de milieuvervuiling op onze aarde verleden tijd zijn. Deze schone energiebron wordt opgeslagen in een modderachtige substantie die “getankt” wordt. En de schadelijke uitstoot? Die is nul!

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Zo zou het er in de toekomst aan de pomp uit kunnen gaan zien

Acht jaar geleden beleefde uitvinder Gerard Lugtigheid met zijn ontdekking de Aha-erlebnis van zijn leven. Nadat alle patenten en octrooien in Amerika, Rusland, Japan, China, en Europa geregeld te krijgen, is het nu tijd om met deze vinding op DailyChannelTV naar buiten te treden.

In het programma vertelt Lugtigheid hoe hij op het idee kwam en welke moeilijke weg het is om zijn uitvinding door het publiek en de (olie)maatschappijen geaccepteerd te krijgen. TNO in Delft heeft zijn vinding inmiddels gevalideerd. Over een half jaar loopt de eerste 110 Kilowatt machine op deze moddersubstantie, DailyChannelTV zal daar als eerste bij zijn.

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

]]>
Maarten van Rossem in gesprek met Annegreet van Bergen, auteur “Gouden Jaren” http://dailychanneltv.com/?p=4688 Thu, 09 Feb 2017 09:45:28 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4688

Schermafbeelding 2017-02-07 om 18.37.42

Den Haag – In de moderne winkel van de Haagse boekhandel Van Stockum had Maarten van Rossem gesprekken met diverse auteurs. Eén daarvan was econoom en auteur Annegreet van Bergen die het boek “Gouden Jaren” Schreef.

Naar aanleiding van Gouden Jaren vertelt Maarten van Rossem zijn levensverhaal: “Geboren in oktober 1943 ben ik gebombardeerd, mijn oud

ers moesten vluchten, ik heb bloembollen gegeten. Maar daarna is het alleen maar opwaarts gegaan. Bij ons begon de welvaart met een koffergrammofoon, een TrioTrack. En nu? We zijn zeikerds en zeurders geworden.”

“Ons inkomen is na de 2e wereldoorlog verviervoudigd. In de jaren 50 ging haast niemand op vakantie. Je deelde met de buren de stofzuiger. Nu is er tijd en geld om twee keer per jaar op vakantie te gaan, wintersport, stedentrips of uit eten” aldus Annegreet.

Schermafbeelding 2017-02-07 om 18.36.11

Wilt u reageren? Mail naar redactie@dailychanneltv.com   of bel 0653-319003

]]>
Youp van’t Hek over veroordeelde de “K” http://dailychanneltv.com/?p=4673 Fri, 16 Dec 2016 10:44:21 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4673  

Presentatie: Youp van’t Hek

Amsterdam – Drie jaar cel krijgt oplichter de “K” die geld voor onderzoek naar kinderkanker in eigen zak stopte.

Youp van ’t Hek windt zich er over op hoe iemand zoiets kan doen.

De K veroordeeld LD artikel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
30.000 Bejaardenrovers blijken vaak de vertrouwenspersonen te zijn, het ThuisPluiskwartet moet oplossing bieden http://dailychanneltv.com/?p=4648 Tue, 22 Nov 2016 11:08:42 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4648

In een eerdere uitzending vertelde psycholoog Prof.dr. René Diekstra dat hij met een verborgen camera kon bewijzen wie zijn familielid in het verzorgingstehuis beroofde. Diekstra nam met zijn opnames een uniek initiatief waardoor de kijker kan zien hoe zo’n laffe diefstal in zijn werk gaat. DailyChannelTV laat u deze confronterende beelden van de diefstal uit een verzorgingshuis zien. De rovers blijken meestal de vertrouwenspersonen te zijn van de bejaarde slachtoffers, de kinderen of de kleinkinderen.

RTL Nieuws: 30.000 bejaarden bestolen

RTL Nieuws: 30.000 bejaarden bestolen

Inmiddels is de overheid begonnen met de introductie van het ThuisPluis-kwartet. Een eenvoudig spel met veel beeldmateriaal, dat alle actoren rondom het voorkomen van financiële uitbuiting introduceert: de notaris, de bank, bewindvoering, de politie, de mentor, Veilig Thuis en de zorgverlener.

Inmiddels zijn er honderden e-mails binnen gekomen waaruit blijkt dat dit soort diefstallen uit verzorgingstehuizen met regelmaat plaatsvinden schering en inslag is, maar vrijwel nooit te bewijzen is. Het is een schokkende opsomming geworden van diefstal van geld, sieraden, parfum, sigaretten, drank, mobiele telefoons, kleding, bestek, eten tot en met waterkokers. De impact is groot: ouderen die eenmaal diefstal hebben meegemaakt slapen uit angst dikwijls met al hun sieraden om, hun tas onder hun hoofdkussen of hun portemonnee tussen hun benen.

De betrokken staatssecretaris zei in antwoord op Kamervragen dat ze geen onderzoek naar deze toestanden wil instellen.: “Maar ik vraag haar: hoe kun je nou als samenleving rustig gaan slapen, zolang je niet weet hoeveel van je ouderen op zo’n manier van hun voorlaatste rust worden beroofd?” besluit René Dieksta.

Wilt u uw verhaal kwijt? Mail naar redactie@dailychanneltv.com.

]]>
Nieuwe thrillerreeks Isa Maron http://dailychanneltv.com/?p=4639 Mon, 21 Nov 2016 07:29:04 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4639

 Deel 1 uit de Noordzee Moorden Thriller reeks:

“Galgenveld”

Amsterdam – in samenwerking met uitgeverij The House of Books maakte DailyChannelTV een vierdelige reportage waarin auteur Isa Maron de kijker meeneemt naar de locaties die haar hebben geïnspireerd tot het schrijven van de thrillerserie De Noordzee Moorden. Vandaag deel 1: Galgenveld

Maron is een Nederlandse auteur van misdaadromans. Ze studeerde economische wetenschappen en psychologie in Amsterdam. Na haar studie werkte ze als marketeer bij onder andere Wolters Kluwer en Ahold. Alles over Isa Maron weten? Ga naar hebban.nl

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
De documentaire film ‘Spinoza, een vrije denker’ van Robin Lutz heeft in Cannes de ‘gouden dolfijn’ gewonnen. http://dailychanneltv.com/?p=4257 Mon, 17 Oct 2016 06:47:43 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4257
Alexander Kammel rijkt gouden dolfijn uit aan Robin Lutz
 Uit handen van Alexander Kammel, mede-eigenaar van de Oostenrijkse Filmservice, krijgt Robin Lutz de Gouden Dolfijn uitgereikt

Cannes – In de avond van 13 oktober is in het Palm Beach Casino in Cannes aan producent Robin Lutz de ‘gouden dolfijn’ uitgereikt voor zijn film ‘Spinoza een vrije denker’ tijdens het 7e Cannes Corporate Media & TV Awards festival.
De bekroonde 90 minuten durende documentaire vertelt het verhaal van een van ’s werelds grootste Nederlandse denker de filosoof Baruch Spinoza (1632-1672).

Spinoza was een van de eerste denkers die betoogde dat alle mensen gelijk zijn en dat iedereen de vrijheid moet krijgen te geloven, te denken en te zeggen wat hij of zij wil. Een tijdloze boodschap van een vrije denker uit de zeventiende eeuw.

“Spinoza, een vrije denker”van Robin Lutz is de eerste inhoudelijke film over het leven en denken van Spinoza en zijn tijd. De film, die documentaire, 3D animatie en speelfilmelementen gebruikt, laat zien wat zijn denken betekent voor onze huidige maatschappij. Spinoza wijst de weg naar een samenleving waarin vrede, vrijheid en recht centraal staan, waarin ieder mens de kans krijgt gelukkig te zijn. Democratie als samenlevingsvorm is nog niet zo’n gek idee. De film geeft een duidelijk beeld van de tijd waarin Spinoza leefde in een visuele relatie met onze tijd.

prof. dr. Wiep van Bunge

prof. dr. Wiep van Bunge

prof. dr. Peter Hagoort

prof. dr. Peter Hagoort

prof. dr. Vincent Icke

prof. dr. Vincent Icke

 

 

 

 

 

 

 

 

Robin Lutz licht een tip van de sluier op wat de bioscoopbezoeker te zien zal krijgen. Wetenschappers die aan de film meewerkten zijn: prof. dr. Wiep van Bunge, prof. dr. Peter Hagoort en prof. dr. Vincent Icke. Vanaf donderdag 17 september is Spinoza, een vrije denker te zien bij Pathé in Amersfoort, Amsterdam, Arnhem, Breda, Delft, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Haarlem, Helmond, Rotterdam, Tilburg en Zwolle. Meer informatie: redactie@dailychanneltv.com

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Maurice Hermans gedichten en verhalen http://dailychanneltv.com/?p=4593 Mon, 10 Oct 2016 12:54:50 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4593

Maurice Hermans met “Als”

Maurice Dichter bij Liefde omslag (2) Maurice boekomslag C&S

Maurice zijn boekjes zijn te bestellen zijn via dit e-mailadres: maurice.hermans@planet.nl
Kosten:
Dichter bij Liefde 9,99 euro excl. 3,60 euro verzendkosten
Cappuccino & Sneeuw 14,99 excl. 3,60 euro verzendkosten

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

 

 

]]>
Maurice Hermans wekelijks bij DailyChannelTV en de Nationale Ziekenomroep. Vivian Boelen helpt Maurice verdwenen helm Toon Hermans terug te vinden http://dailychanneltv.com/?p=4576 Mon, 03 Oct 2016 13:56:59 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4576

Eemnes – Maurice Hermans, zoon van Toon Hermans, gaat wekelijks een gedicht voordragen of verhaal vertellen bij DailyChannelTV en op de Nationale Ziekenomroep. Dit kondigt Vivian Boelen vandaag aan in deze nieuwe aflevering. Tijdens een tentoonstelling is de Noormannenhelm van Toon Hermans zoek geraakt of gestolen.
Vivian Boelen, rtv presentator en groot fan van zowel Toon als Maurice, doet nu een oproep aan de kijkers deze helm te vinden en terug te brengen. De emotionele waarde is voor Maurice Hermans erg groot: “Ik wil hem graag terug, het is toch een deel van mijn leven met Toon geweest”.
Op de expositie Toon Thuis in Sittard (v.h. V&D gebouw op de Markt vanaf 26 augustus t/m 31 december 2016) zijn alle rekwisieten van Toon Hermans Onemanshows terug te zien, behalve dit voor Maurice zo dierbaar hoofddeksel.

img128foto Toon theater met Maurice en trom

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Nieuw boek Bertram Wesselman: “Gevoel uitleggen met getallen” http://dailychanneltv.com/?p=4564 Wed, 28 Sep 2016 10:54:57 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4564

cover voorkant

Leiden – Zijn boek “Het kan beter” wordt in deze aflevering uitvoerig besproken door wetenschapper en auteur Bertram Wesselman enpresentator Roel Zaadnoordijk.Thema’s zoals welvaart, welzijn en geluk worden door Wesselman vertaald in getallen en grafieken om de lezer te leren op welke manier het leven anders en handiger ingericht kan worden. 

Enkele van de onderwerpen die uitvoerig worden besproken is zijn grafiek over inkomenswaardering en het zogeheten “welvaartslek. ” De auteur hoopt dat de lezer slimmer gaat nadenken over de manier waarop hij/zij het leven leeft.

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Interview met voormalig ceremoniemeester Koningin Beatrix http://dailychanneltv.com/?p=4552 Tue, 20 Sep 2016 07:17:10 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4552

Den Haag – Naar aanleiding van zijn boek “ An Experts’ Guide to International Protocol” vertelt de voormalig ceremoniemeester van Koning Beatrix, Gilbert Monod de Froideville hoe belangrijk protocol is voor zowel de overheid als voor het bedrijfsleven.

Protocol is de verzamelnaam van gedragsafspraken om conflicten te vermijden. Het boek geeft inzicht in de verschillen in de wereld, waar cultuurverschillen vaak een belangrijk element vormen. Welk gevoel blijft er over na een bezoek van een staatshoofd of een CEO? Een tafelschikking is heel belangrijk om de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Als ceremoniemeester kun je je geen fouten permitteren! Als je een fout maakt, wordt de andere 99 procent wat wel goed ging vergeten. Die éne verkeerde zin, de verkeerde foto-opstelling kan een blijvend stempel drukken op het evenement.

30cce958-1b35-4209-bd90-7eec2335a987-jpg

Foto: RVD, Jeroen van der Meyde

Gilbert was onder  meer verantwoordelijk voor het vlekkeloos verlopen van alle koninklijke huwelijken, waarvan dat van Prins Willem Alexander en Prinses Máxima de belangrijkste was en de bijzettingen van Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard in de Nieuwe Kerk in Delft. In deze uitzending komt ook het verschil in omgang met de pers tussen Koningin Beatrix en Koning Willem Alexander ter sprake. Presentatie: Evert Kupers

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Youp van ’t Hek onderscheiden met prestigieuze Oeuvreprijs http://dailychanneltv.com/?p=2367 Thu, 15 Sep 2016 06:00:45 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2367  

Presentatie: Youp van’t Hek

Amsterdam – De Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft gisteren de Oeuvreprijs toegekend aan cabaretier Youp van ’t Hek. Van ’t Hek is volgens deze organisatie de grondlegger van het succes van het cabaret sinds de jaren tachtig. Als prominent podiumkunstenaar leverde hij ook een bijdrage bij DailyChannelTV en vertelt de inhoud van zijn column “De K.” voor het NRC met een speciaal optreden. 

Wigwam , titel van Youp zijn nieuwe voorstelling

Ondanks zijn drukke schema maakte Youp van ’t Hek tijd om de theatervloer te verruilen voor de TV studiovloer. Op dit moment geeft hij voorstellingen genaamd ‘Wigwam’ in het land. Youp vond onlangs zijn vijftig jaar oude wigwam, waarin hij – toen hij klein was – zielsgelukkig was. In de zomer stond het indianententje in de tuin, ’s winters op zolder. In de wigwam zat Youp vaak en was gelukkig. Zielsgelukkig zelfs. Beetje afgesloten en volkomen in zijn eigen wereld. En eigenlijk zit hij daar nog steeds.

Vanuit zijn wigwam kijkt Youp al jaren naar de wereld en denkt er het zijne van. Daar schrijft hij zijn columns, zijn theaterprogramma’s en verzint hij zijn verhalen. Het resultaat is te zien in dit typisch Youp-programma, waarin hij praat, schreeuwt, zingt en fluistert met maar één bedoeling: dat u lacht. Hard lacht. Om alles. De wereld, het leven op die wereld en vooral om Youp. Daarom Wigwam.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Winnares ooievaarfotowedstrijd 2016 maakt naam kuiken bekend http://dailychanneltv.com/?p=4520 Mon, 20 Jun 2016 07:34:20 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4520

LEIDEN – Winnares van de ooievaar fotowedstrijd 2016 Ria Steenbergen onthulde vandaag de naam van het jonge ooievaarskuikentje. Ria vernoemde het kuikentje naar Florian, haar kleinzoontje.

Tijdens de feestelijke uitreiking van de prijzen maakte ze deze naam bekend. Ria heeft de liefde voor vogels meegekregen van haar vader. “Terwijl iedereen op de warme dag van 7 mei lekker zat te barbecueën keek ik om het kwartier naar de live beelden op mijn computer om te kijken of er al een kuikentje geboren was. Ik had namelijk al een gaatje in een van de 5 eieren gezien! Om 19:52 was het zover en maakte ik de winnende foto!” aldus de gelukkige winnares.

Winnares Ooievaar fotowedstrijd prijsuitreiking I

Stadsbioloog Frits van der Sluis overhandigde namens de gemeente Leiden het unieke ooievaarsboek “Op Hoge Poten”.

Ton Kohlbeck van stichting de Bloeiende kip, die de live camera mogelijk maakte, gaf haar een waardebon voor een heerlijke theemiddag op de kinderboerderij.

David Brandwijk overhandigde Ria  namens de kinderboerderij Merenwijk vers geraapte eieren en eigengemaakte bijenhoning afkomstig van deze kinderboerderij.

DailyChannelTV maakte de winnares blij met een T-Shirt waarop haar winnende foto groot was afgedrukt. De prijsuitreiking werd traditioneel afgesloten met het eten van beschuit met muisjes.

]]>
Met 100 km p/u van de Euromast plus de historie van de unieke bouw ervan http://dailychanneltv.com/?p=4503 Thu, 09 Jun 2016 10:53:37 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4503

Waarom heet de Rotterdamse Euromast geen Eurotoren? Verslaggever Roel Zaadnoordijk ging op onderzoek uit, kwam met het antwoord en sprong en passant van deze Euromast af.

Het Kraaienest van de Euromast
Het Kraaienest van de Euromast

In deze aflevering de geschiedenis van de Euromast en hoe deze werd gebouwd, met historische beelden uit het Nationaal Archief.

]]>
Maurice Hermans in september bij DailyChannelTV http://dailychanneltv.com/?p=4492 Wed, 01 Jun 2016 20:38:19 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4492 Maurice Hermans met op de achtergrond zijn vader Toon Hermans

Maurice Hermans met op de achtergrond zijn vader Toon Hermans

LAREN- Maurice Hermans komt in september wekelijks met een nieuw gedicht of verhaal bij DailyChannelTV. Ook zal hij dan te horen zijn op de Nationale Ziekenomroep.

 

“In de loop van de laatste zes jaar, heb ik een heleboel lieve mensen op papier ontmoet en sommigen zelfs live mogen begroeten bij mijn theatervoorstelling Zoon Toon, maar het wordt mij allemaal te druk en te tijdrovend. Ik wil nog zoveel andere dingen doen, die ik niet in mijn tijdklokje kan combineren met Facebook.” aldus de Facebook afscheidsbrief van Maurice Hermans.

Ook geeft hij op Facebook aan waarom hij weggaat:

Schermafbeelding 2016-06-01 om 22.36.22“Ik wil u hartelijk danken voor alle ‘lieve IK VIND HET LEUK ’s’ en complimenten die u aan mij heeft besteed. Dat doet mij en doet ieder ander mens goed en mijn grootste wens zou zijn, dat we elkaar allemaal zo zouden bejegenen, zoals u met mij hebt gedaan. Het ongezonde ‘verbale’ geweld dat ik vaak tegenkwam op Facebook, het racisme, het geweld, zal moeten worden ingedamd, want anders loopt het Facebook verhaal niet goed af.

Maar voorlopig is het voor mij helemaal afgelopen. Ik ga me bezighouden met het werken aan nieuwe dingen, die ik zo graag doe. Theater maken, liedjes schrijven, mijn herinneringen aan mijn vader en moeder, maar ook: sport kijken. Er staat een sportieve, drukke zomer en een druk najaar voor de deur. Ik ga u daar heel veel over schrijven in de Nieuwsbrief. Houdt het in de gaten!”

]]>
Schrijver Thomas Ross krijgt gelijk: OM stopt onderzoek Demmink en ondersteunt Teeven met zijn hoger beroep niet te hoeven te getuigen. http://dailychanneltv.com/?p=3868 Sat, 28 May 2016 06:00:28 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3868  

Het Openbaar Ministerie staakt onderzoek naar seksueel misbruik door oud-ambtenaar Demmink, besluit over een strafzaak volgt nog.

De reden voor het afblazen: Turkije weigert juridische medewerking twee jongens te verhoren die seksueel door Joris Demmink (68) in de jaren negentig zouden zijn verkracht. Een woordvoerder van de Turkse ambassade in Den Haag zei vanochtend dat Turkije geen toelichting zal geven op het besluit niet mee te werken aan het Nederlandse strafrechtelijke onderzoek.

Voormalig topambtenaar Joris Demmink moet volgende week vrijdag 3 juni in de Amsterdamse rechtbank verschijnen. Hij wordt dan in een civiel getuigenverhoor gehoord. De zaak is aangespannen door een voormalige jongensprostitué die zegt dat hij in 1988 seks had met Demmink. (Bron: NRC)

Tevens ondersteunt dit Openbaar Ministerie het hoger beroep dat Teeven aanspant om niet te hoeven getuigen.

Voormalig staatssecretaris Fred Teeven wil niet onder ede getuigen over het Rolodexonderzoek naar kindermisbruik onder hoge ambtenaren.

Dat meldt het AD vandaag. Teeven gaat in beroep tegen een beslissing van de rechtbank, die hem dwingt een getuigenis af te leggen in de zaak.

De VVD’er zou 3 juni opnieuw moeten getuigen. Afgelopen maand werd Teeven ook al opgeroepen als getuige. Toen liet hij niet veel informatie los en beriep hij zich meermaals op zijn verschoningsrecht, als oud-officier van justitie.

Teeven was in 1998 als Officier van Justitie betrokken bij het onderzoek. Drie van zijn collega-officieren werden verdacht van het misbruiken van minderjarige jongens. Het onderzoek lekte echter uit en de verdenkingen konden niet hardgemaakt worden.

 

 Verslag: Roel Zaadnoordijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Dit soort jongens wordt afgeschermd.”

ZOETERMEER – “Ik denk dat de zaak tegen Joris Demmink nooit zal worden opgelost. Het is gek dat vier onderzoeken waarin namen van hooggeplaatste
ambtenaren, industriëlen en rechters voorkwamen, voortijdig werden geseponeerd. Dit soort jongens wordt afgeschermd.”
Na het uitkomen van zijn nieuwste boek “De vrienden van Pinocchio”, waarin de naam Demmink voorkomt, verwacht Ross geen juridische stappen.
“Dan bereiken ze vaak het tegengestelde effect” In deze aflevering vertelt Tomas Ross zijn bevindingen tijdens het schrijven en uitkomen van zijn nieuwe boek
tijdens het Thrillerfestival 2014.

OPENBAAR MINISTERIE GEDWONGEN

Begin 2014r werd het Openbaar Ministerie gedwongen tot het doen van een strafrechtelijk onderzoek naar het vermeende misbruik van twee minderjarige Turkse jongens door tobambtenaar Joris Demmink. Tot op heden heeft het OM nog steeds geen rechercheurs naar Turkije gestuurd. Oud-rechercheur Klaas Langendoen noemt justitie laks met het verhoren van de Turkse getuigen. Volgens Langendoen is justitie met het openbaar maken van een nu nog staatsgeheim Demmink-document in één klap klaar met het onderzoek. Zes voormalige directeuren van justitiële inrichtingen hebben bij de politie aangifte gedaan tegen minister Opstelten (Veiligheid en Justitie, VVD). Volgens de aangevers heeft de bewindsman een ambtsmisdrijf gepleegd omdat hij nalatig zou hebben gehandeld inzake de beschuldigingen van pedofilie aan het adres van zijn voormalige hoogste ambtenaar Joris Demmink. (Bron: NRC.nl)

In het boek “De Baybasin Taps” wordt duidelijk dat Nederland en Turkije hebben samengewerkt bij het vervalsen van bewijsmateriaal in de zaak Joris Demmink. Hiermee komt de vastgelopen juridische gang van zaken weer in een stroomversnelling. De Hoge Raad beslist binnenkort of de zaak opnieuw voor de rechter wordt gebracht.

Het Openbaar Ministerie doet naast het lopende strafrechtelijk onderzoek naar Joris Demmink nog een tweede onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door de voormalig topambtenaar van het ministerie van Justitie. Dat heeft een woordvoerder van het OM bevestigd aan het AD. (Bron: crimesite.nl)
Maandagavond brengt “Dossier Een Vandaag’ meer naar buiten over de “Turkse connectie’ in het Demmink onderzoek.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Het kistorgel van de Mattheus Passion http://dailychanneltv.com/?p=4411 Sat, 26 Mar 2016 20:25:26 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4411 HAARLEM – In Nederland is de mattheus passion momenteel niet meer weg te denken. In de periode voor Pasen, wordt Bach zijn compositie op veel plaatsen opgevoerd voor uitverkochte zalen.

Een van de herkenbare instrumenten die tijdens deze concerten wordt gebruikt is het kistorgel, ook wel het positief genoemd. Het is een klein pijporgel dat de vorm heeft van een kist en staat tussen de orkestleden. Zodoende heeft de organist optimaal contact met dirigent en de andere musici, anders dan wanneer de organist ver weg zit op een balkon aan de andere kant van het podium. Het voordeel van een kistorgel is dat het relatief gemakkelijk is te transporteren. We laten u zien hoe zo’n ambachtelijk gemaakt orgel werkt en in elkaar steekt. Wij wensen u prettig Pasen!

In Nederland is de mattheus passion momenteel niet meer weg te denken. In de periode voor Pasen, wordt Bach zijn   compositie op veel plaatsen opgevoerd voor uitverkochte zalen.

In Nederland is de mattheus passion momenteel niet meer weg te denken. In de periode voor Pasen, wordt Bach zijn compositie op veel plaatsen opgevoerd voor uitverkochte zalen.

Klop 25-10-11 008 bew.

Een kistorgel gemaakt door de firma Klop uit Nederland

kaartje bach

]]>
Zwaartekrachtsgolven bestaan echt. Boek “Zwaartekracht bestaat niet” door Vincent Icke gepresenteerd http://dailychanneltv.com/?p=3691 Fri, 12 Feb 2016 06:54:48 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3691 Na een week lang speculeren is het nu bevestigd: voor het eerst zijn er zwaartekrachtgolven gedetecteerd, die de theorie van Einstein bevestigen. Het signaal werd op 14 september opgepikt door twee detectoren, allebei in de Verenigde Staten. Na doorrekenen bleek dat het geen meetfout was, maar een echte zwaartekrachtgolf.

De golf is afkomstig van twee zwarte gaten, die 1,3 miljard jaar geleden op elkaar zijn geklapt en zijn samengegaan. ,,Elk zwarte gat was ongeveer 150 kilometer in doorsnee, maar woog dertig keer zo veel als onze zon. Die zijn met de helft van de snelheid van het licht gebotst”, legde David Reitze van de detectoren uit.
Om de golf te detecteren gebruikte een internationaal team van astrofysici een onlangs verbeterd en ontzettend gevoelig instrument, dat bekend staat als de Laser Inferometer Gravitational-Wave Observatory, of LIGO.

Fundament van heelal
De ontdekking gaat over het fundament van het heelal. Einstein stelde dat ruimte en tijd één geheel vormen. Dat noemde hij ruimtetijd. Die kan trillen. Daar zijn heftige gebeurtenissen voor nodig, zoals een botsing van twee zwarte gaten. Als dat gebeurt, gaan de schokgolven het heelal door, als rimpelingen na een steen in een vijver.
Bij een rimpeling rekt de ruimte iets uit of krimpt hij iets. Dat is nauwelijks meetbaar. Daardoor is het pas na honderd jaar gelukt met de meest geavanceerde apparatuur. (Bron: AD)

Gravitatiegolven from nrc.nl on Vimeo.

 

Zwaartekracht bestaat niet

Zwaartekracht bestaat niet, het nieuwe boek van Vincent Icke

Zwaartekracht bestaat niet, het nieuwe boek van Vincent Icke

Live uitzending vanuit boekhandel Van Stockum op de Breestraat 113 in Leiden

Live uitzending vanuit boekhandel Van Stockum op de Breestraat 113 in Leiden

Prof. Vincent Icke gaf donderdagavond 5 juni 2014 een lezing in boekhandel van Stockum in de Breestraat in Leiden. Daarin vertelt hij over de belangrijkste ambities die hij heeft met dit boek. Ook komen een aantal reuzen van de natuurkunde voorbij, op wier schouders de natuurkundigen van nu proberen de Grootste Vraag van de 21e eeuw aan te pakken. Icke, ook beeldend kunstenaar, onderstreept met zijn prachtige illustraties de inhoud van zijn betoog. Alleen die beelden zijn al reden genoeg om er te zijn, of om af te stemmen. Want wilt u deze lezing niet missen, maar kunt u niet naar de boekhandel komen, dan hebben wij live beeld met geluid voor u geregeld. Binnenkort is de lezing die live werd uitgezonden, integraal te zien op deze pagina.

‘Zwaartekracht bestaat niet’ Een vraagstuk voor de 21ste eeuw volgt het historische pad van de meest briljante theorieën in de natuurkunde en de mensen die deze maakten: de algemene relativiteitstheorie en de kwantumveldentheorie. De paden van deze zeer succesvolle beschrijvingen van het Heelal kruisen elkaar. Waar de theorieën botsen, dooft het licht dat zij werpen op het begrijpen van onze wereld. Kunnen ze worden samengevoegd tot een enkele theorie? Een dergelijke theorie betekent niet alleen dat zwaartekracht ‘vervalt’, maar ook dat de bestaande opvattingen over de wisselwerking tussen deeltjes moeten worden vervangen door iets nieuws.

Het nieuwe boek van Vincent Icke

Het nieuwe boek van Vincent Icke

Niemand heeft het antwoord tot nu toe. Waar zitten de aanwijzingen? In theorie, in proeven, wiskunde of kosmologie? Is de belangrijkste natuurkundige vraag van onze tijd te moeilijk, of groeit het antwoord al in de geest van een jonge vrouw of man ergens ter wereld? Over dit alles laat Icke zijn licht schijnen in deze fraai vormgegeven, rijk geïllustreerde uitgave. Zwaartekracht bestaat niet verschijnt tegelijk met de Engelstalige uitgave Gravity Does Not Exist.
In dit rijk geïllustreerde en fraai uitgevoerde boek verkent Sterrenkundige Vincent Icke de hoofdvragen voor de natuurkunde en kosmologie in de 21e eeuw.

5 juni 2014 nam Prof.mr. Carel Stolker, Rector Magnificus en voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden het boek
“Zwaartekracht bestaat niet” in ontvangst uit handen van Sterrenkundige Vincent Icke. Decaan Prof.dr. Geert de Snoo nam de Engelstalige versie in ontvangst. Hieronder het verslag, inclusief het commentaar van de Rector Magnificus.


Vincent Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan Universiteit Leiden, bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, beeldend kunstenaar en publicist. Naast zijn wetenschappelijk werk is Icke actief betrokken bij de popularisatie van de wetenschap. Hij verschijnt met regelmaat in allerlei media om actuele gebeurtenissen in een breder, wetenschappelijk verantwoord perspectief te plaatsen.

Bekijk de trailer voor het boek “Zwaartekracht bestaat niet”

 

 

]]>
Voormalig topman Saab door Zweedse justitie vervolgd http://dailychanneltv.com/?p=1514 Wed, 20 Jan 2016 08:21:26 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=1514

Victor Muller tijdens Saab bijeenkomst in Valkenburg in 2011

Laatste nieuws:

Victor Muller, voormalig Saab-topman (zie ons verslag Saab bijeenkomst) wordt in Zweden vervolgd vanwege belastingfraude. De Zweden tillen zwaar aan dit soort vergrijpen en passen celstraffen toe van minimaal een half jaar en maximaal vier jaar. Ondanks alle ontkenningen van Muller zou hij volgens de Zweedse autoriteiten 3,5 miljoen euro hebben weggesluisd zonde de fiscus daarvan op de hoogte te stellen. Via een Cypriotisch bedrijf, gelieerd aan de van miljoenenfraude verdachte Rus Vladimir Antonov, zouden Muller en vier medeverdachten het geld hebben verdonkermaand.

Eerder in het nieuws:Autofabrikant en voormalig eigenaar van Saab Victor Muller heeft geen succes gehad met zijn miljardenclaim tegen General Motors. GM zou de verkoop van Saab aan een Chinees bedrijf hebben geblokkeerd. GM zegt haar intellectuele eigendom heeft willen te beschermen. De federale rechtbank in Amerika heeft de zaak geseponeerd omdat het eenduidig, duidelijk en absoluut was dat General Motors het recht had om de verkoop goed- of af te keuren.

De Nederlandse justitie heeft op verzoek van de Zweedse autoriteiten vorige week met niet minder dan 30 functionarissen een inval ibij autoproducent Spyker in Zeewolde gedaan. Documenten zijn meegenomen.

Dit zegt Victor Muller, ceo van de Nederlandse fabrikant van sportauto’s Spyker. In Zweden is het een doodzonde als je de belasting probeert te ontwijken of niet te betalen. Muller zou de Zweedse belastinmgdienst ernstig hebben gehinderd bij de controle van het bedrijf in 2010 en 2011. De CEO betaalde over zijn consultancyfee van 690.000 euro geen sociale premies en belasting. Het geld werd aan een van zijn bedrijven op de Nederlandse Antillen betaald. In november 2012 werd hij door de Zweedse belasingdienst gedwongen om 236.000 euro belasting te betalen over zijn consultancy vergoedingen. Muller: “Het meest verontrustende is dat de rechtbank hierover nog geen uitspraak heeft gedaan”

Op 16 januari 2011 meldden wij: Het bod dat het Chinese concern Youngman enkele dagen geleden heeft gedaan op Saab is afgewezen.Dat meldt Saabsunited op de website. Volgens het Zweedse radiostation P4West hebben de curatoren zodanige eisen gesteld dat de verkoop van Saab als geheel niet mogelijk is. Een van de eisen is dat General Motors de deal moet goedkeuren en de kans daarop is erg klein. Het bod van Youngman hield onder meer het behoud van ruim 1.000 van de bijna 4.000 arbeidsplaatsen in. Intussen is op just-auto het bericht verschenen dat de Turks/Nederlandse investeerder Brightwell Holdings verwacht dat de productie vrijwel direct kan worden hervat als het bod dat ze uit willen brengen wordt geaccepteerd. Bron: autoblad Carros. Er kan nu geboden worden op de allerlaatste nieuw geproduceerde Saabs: http://de.bca-europe.com/SearchVehicle?saleId=9ce177e0-2e32-41fe-828a-65886a69c6e8&SaleCal=true&SaleCalST=9d36871c63144bb7bffdeef01d74db8d

Muller Saab wordValkenburg – Voormalig CEO van Saab, Victor Muller vertelde DailyChannelTV dat hij op dit moment meer dan drie kandidaten heeft “met diepe zakken” die het failliete bedrijf Saab in z’n geheel willen laten voortbestaan. Het Chinese Youngman heeft inmiddels officieel een bod gedaan op het failliete Saab. Er is echter helemaal geen sprake meer van een geheel. De curator verkoopt op dit moment de fabrieksonderdelen voor een schijntje: hij moet er blijkbaar zo snel mogelijk van af. Er is weinig kans dat de auto-activiteiten van Saab nog ooit onder die naam worden voorgezet. General Motors laat de Zweedse autobouwer doodbloeden door hun licenties voor de nieuwe Phoenix aan geen enkele koper over te dragen. Zelfs de naam Saab is niet zomaar overdraagbaar. Na het faillissement is de merknaam teruggegaan naar Defensie- en Veiligheidstak van Saab AB en de naar vrachtautofabrikant Scania, want deze bezitten de merkrechten. Victor Muller houdt vol dat er geen sprake is van een D-day zodat de onderhandelingen volgens hem nog steeds door kunnen gaan. In Nederland verzamelden zich op vliegveld Valkenburg zo’n 4.500 trouwe Saabrijders en Saabbezitters. In 42 landen zijn inmiddels 110 Saab evenementen georganiseerd. Volgens de organisatie Outside-Saab is het bedrijf weliswaar dood, het collectief van Saab-eigenaren en de Saab-erfenis zijn nog steeds springlevend. Speciaal voor de gelegenheid kwam Victor Muller overgevlogen om zijn steun te betuigen en het laatste nieuws te brengen aan de trouwe Saabfans. Te zien in deze aflevering zijn ook enkele unieke exemplaren van het legendarische merk Saab.

]]>
Ooievaarsnest 2018, Leiden, live beelden http://dailychanneltv.com/?p=3082 Sat, 16 Jan 2016 07:24:44 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3082 BRUTE AANVAL OP OOIEVAARSJONG AFGESLAGEN
De familie Watjer maakte deze fotoserie van een regelrechte aanval door een indringer op het ooievaarsnest. Je ziet de allesbedekkende vleugels van de ouder om de jongen te beschermen. Ouders en de twee jonkies maken het goed!

Winnaars groep 2A van De Zijlwijkschool uit Leiden winnen gratis ponyrit op de
Leidse kinderboerderij!

Winnaars van groep 2a van de Zijlwijkschool die de DailyChannelTV fotowedstrijd hadden gewonnen mochten hun prijs van de ooievaarwedstrijd omzetten in daden: woensdag 30 mei 2018 kregen zij een gratis ponyrit aangeboden op de Leidse kinderboerderij. Onder leiding van juffrouw Henriëtte stuurde de groep op 4 mei om 13u 12 min en 26 seconden als eerste de winnende foto.

kinderen van groep 2a van de Zijlwijkschool genoten van de gezellige ponyrit, aangeboden door David Brandwijk (foto midden) van de Leidse kinderboerderij.

 

 

 

Juffrouw Henriette met haar klas kijken elke dag naar de Ooievaar kuikens!

 

 

 

 

 

 

 

 

Directe live beelden Ooivaarsnest uit Leiden.

DE WINNENDE FOTO:

Winnende foto Zijlwijkschool 4 mei 13u12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fam Watjer 4 mei 14u56

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Janneke de Best 5 mei 9u57

 

 

 

Eva van der Ploeg 6 mei 7u06

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Artikel de Leydenaar 21 maart 2018

]]>
http://dailychanneltv.com/?p=4245 Sun, 15 Nov 2015 22:23:01 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4245 protestvlag Frankrijk

]]>
Staatsschuld veel te hoog: Nederland betaalt 900 euro rente per seconde http://dailychanneltv.com/?p=1 Sun, 01 Nov 2015 06:09:57 +0000 http://dailychanneltv.com/dctv/?p=1

Verslag: Roel Zaadnoordijk

DEN HAAG — Mark Rutte toont zich verbaasd over de slechte cijfers van Nederland. Maar die waren allang bekend. Luister naar Minister van Infrastructuur en Milieu Melanie Schultz van Haegen die in deze uitzending nader in gaat op de huidige staatsschuld, de bezuinigingen, de 40 miljard investeren in wegen, spoorwegen, vaarwegen en in het openbaar vervoer. Verder komt aan bod: Spoorboekloos rijden,  uitbaggeren van vaarwegen, versnelde aanleg spitsstroken, vervolmaken van ringweg Utrecht, nieuw regeringsprogramma “Beter Benutten”, tijdelijke Crisis – en Herstelwet permanent maken om procedures te verkorten, aankondiging nieuwe wet: Omgevingsrecht, procedeerrecht van gemeentes verdwijnt,  de OV Chipkaart versus Strippenkaart, aanleg van vierbaanswegen in Nederland en zelfs de aanpak van scooter overlast komt ter sprake. Wie meer wil weten over deze actuele onderwerpen, moet zeker kijken!

]]>
“ Vertrouwen in rechtspraak geschaad” http://dailychanneltv.com/?p=4215 Wed, 07 Oct 2015 08:02:07 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4215
Rechter Margreet Ahsmann waarschuwt dat de versnellingsmaatschappij belangrijke idealen in de rechtspraak, zoals integriteit, bedreigt.

“Door nieuwe wetgeving, digitalisering en versnelling van doorlooptijden met veertig procent in een relatief korte tijd in te voeren in een periode van grote bezuinigingen, kan het vertrouwen in de rechtspraak geschaad worden en neemt het risico op integriteitsschending toe.”

Margreet Ahsmann, Rechtbank Den Haag/Faculteit Rechtsgeleerdheid Leiden

Margreet Ahsmann, Rechtbank Den Haag/Faculteit Rechtsgeleerdheid Leiden

Deze waarschuwing gaf Ahsmann tijdens een seminar over integriteit, georganiseerd door de Lionsclub Leiden–Noordwijk, in samenwerking met de Universiteit Leiden (Juridische Faculteit, Campus Den Haag, Honours Academy) en Transparency International Nederland.

De krantenberichten erover stapelen zich op. Geen sector blijft buiten spel. De publieke belangstelling en verontwaardiging erover zijn selectief en de handhaving ervan ongelijk. De overheid lijkt machteloos en heeft de handen vol aan zichzelf.

De Nederlandse Bank heeft een boete van 22,8 miljoen euro opgelegd aan Delta Lloyd naar aanleiding van een onderzoek naar de bedrijfsvoering, nadat Delta Lloyd op basis van vertrouwelijke informatie transacties heeft uitgevoerd, waarbij financieel voordeel is behaald. Ook heeft de Nederlandse Bank een aanwijzing opgelegd tot heenzending van de CFO van Delta Lloyd, Emiel Roozen. Uiterlijk 1 januari 2016 moet hij weg zijn.Het seminar richtte zich op feiten, inzichten, verklaringen en mogelijke oplossingen vanuit een breed scala aan invalshoeken:
Vanuit praktisch en wetenschappelijk onderzoek (Anne Scheltema Beduin, Transparency International-NL), vanuit de bestuurskundige (Jouke de Vries, Campus Den Haag, Universiteit Leiden), vanuit het perspectief van de rechter (Margreet Ahsmann, Rechtbank Den Haag/Faculteit Rechtsgeleerdheid Leiden), vanuit de accountant (Jaap Maan; Accountantskamer), de bedrijfsethiek; (Ernst van Win; Netwerk Bedrijfsethiek/Voormalig deken Haagse Orde van Advocaten) en vanuit politiek en beleid (Jo Horn, Adviseur en o.a. voormalig lid Tweede Kamer).

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

  ]]> Nationale oproep foto’s Albert Einstein http://dailychanneltv.com/?p=4121 Mon, 22 Jun 2015 08:01:20 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4121
icke0065sm

Vincent Icke

Leiden – Museum Boerhaave komt 18 september 2015 met de tentoonstelling “Einstein & Friends”. Directeur Dirk van Delft doet een Nationale oproep op mensen die mogelijkerwijs privé foto’s van Albert Einstein hebben.De tentoonstelling wordt geopend door de beroemde wetenschappers Vincent Icke. Robbert Dijkgraaf geeft lezingen in november.
De natuurkundige Albert Einstein kwam regelmatig in Leiden waar hij niet alleen colleges gaf, maar waar hij ook kwam voor zijn sociale contacten: Einstein hield van Leiden en was een regelmatige verschijning in deze stad. “Daar moeten wel foto’s van zijn gemaakt, ook had je toen nog geen IPhone” aldus Van Delft. “Neem een duik in de fotodozen van uw ouders of grootouders, op zoek naar dat kiekje waar Einstein op staat.” De gevonden foto’s komen in het Leidsch Dagblad te staan en krijgen een plek in de tentoonstelling in Museum Boerhaave.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

 

]]>
Winnares Ooievaar Fotowedstrijd ontvangt haar prijzen http://dailychanneltv.com/?p=4118 Fri, 19 Jun 2015 08:15:07 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4118
Leiden/Merenwijk – Het was feest in de TV studio van DailyChannelTV. Guzelien Hermans uit de Merenwijk mocht als winnares van de Ooievaar fotowedstrijd een aantal prijzen in ontvangst nemen. Zij stuurde als eerste de winnende foto met daarop drie ooievaarkuikentjes die net uit het ei waren gekomen.

Stichting de Bloeiende Kip maakte het mogelijk om met 3.000 euro subsidie een live camera te laten plaatsten bij het Merenwijkse ooievaarsnest. “Sinds de live beelden via DailyChannelTV op internet te zien, is de belangstelling voor het broed- en opvoedgedrag van de ooievaars enorm toegenomen” aldus Ton Kohlbeck. Van de vijf kuikentjes zijn er nog twee gezonde ooievaars over. Guzelien heeft ze naar haar twee jongens genoemd: Brams en Omar.

Bloeiende Kip-logoDe Stichting De Bloeiende Kip is in 2008 ontstaan uit een reactie van burgers van Leiden en omgeving op het uitblijven van de renovatie van de Kinderboerderij in de Merenwijk.

Dit gaat dan vaak om acties en inzamelingen waarvoor de overheid niet in aanmerking komt, maar burgers wel. Wij richten ons behalve op de kinderboerderij ook op o.a. het Heempark, de Leidse Hout en Park Cronesteijn. Maar de meest spectaculaire investering zal toch de camera zijn geweest die sinds drie jaar het ooievaarsnest bespiedt en waarvan de beelden zo trouw via Daily Channel aan de mensen in onze regio worden vertoond. Met dit jaar, 2015, als groot geboortesucces. En die wonderlijke naam?

Jaren geleden riep op de Kinderboerderij een jongetje dat daar met zijn moeder liep bij het zien van zo’n prachtige pauw: “ Kijk mamma een bloeiende kip”.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

 

]]>
Winnaars Willie Wortel Wedstrijd http://dailychanneltv.com/?p=4016 Sat, 25 Apr 2015 13:33:19 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=4016 Verslag Willie Wortel Wedstrijd Finale 2015

Leiden – De Lantaarnsensor en de Douchetimer zijn twee van de uitvindingen die in de prijzen zijn gevallen tijdens de Willie Wortel wedstrijd. Kijk het verslag van de spannende finale van 15 april 2015 gehouden in museum Boerhaave in Leiden.De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinderswedstrijd voor leerlingen uit de 1e en 2e klas van het Voortgezet Onderwijs in Leiden en omgeving en wordt jaarlijks georganiseerd door Technolab Leiden. De wedstrijd begon al in oktober, toen meer dan 800 jonge uitvinders in teams van 2 tot 5 leerlingen een uitvinding deden. hierna ontving Technolab maar liefst 161 inschrijfformulieren. De Technolab jury had er een hele klus aan om uit al deze inzendingen de beste uitvindingen te selecteren voor de halve finale. Uiteindelijk mochten 40 teams door naar de volgende ronde: zij maakten hiervoor een minifilmpje waarin ze betoogden waarom hun uitvinding beslist op de markt moet komen. Toen volgde er weer een moeilijke keuze: uit de filmpjes koos de Technolab jury 12 uitvindingen. Deze teams mochten door naar de finale.

Een van de winnende uitvindingen: de lampendetector

Eén van de winnende uitvindingen: de lampendetector

Tijdens de koppelbijeenkomst maakten de finalisten kennis met hun professional: het bedrijf dat hen gaat helpen om een prototype te bouwen van hun uitvinding. Ondertussen volgden de leerlingen ook nog een ondernemersworkshop en presentatieworkshop zodat zij goed beslagen ten ijs komen tijdens de finale op 15 april. Dan presenteren alle teams hun uitvinding aan een vakkundige jury, bestaande uit:
Anne Marieke Schwencke, onderzoeker energie en klimaat
Edwin Jonker, ondernemer
Judith van Dommelen, techniekdocent Pabo, Hogeschool Leiden
Mark van Rooyen, Pretec Precisietechniek, professional WWW 2014
Max Heim, winnaar WWW 2014

Na de bekendmaking van de winnaars van de WWW Kanjer, de Willie, het Lampje en de Publieksprijs zijn alle prototypes nog tot eind april te zien in de tentoonstelling in Museum Boerhaave: Lange St. Agnietenstraat 10, 2312 WC Leiden.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

 

]]>
Vincent Icke overhandigt DVD Box “Alles voor één meisje” http://dailychanneltv.com/?p=3983 Thu, 16 Apr 2015 11:24:43 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3983  

Leiden – Afgelopen week overhandigde Vincent Icke zijn nieuwe DVD-box met 12 hoorcolleges over hoe het Heelal de mens voortbracht. Hij overhandigde de box aan drs Willem te Beest, vice voorzitter College van Bestuur Universiteit Leiden en aan Prof.dr. Geert de Snoo, decaan Universiteit Leiden.

Beide heren geven in deze video aan welke toegevoegde waarde dit unieke hoorcollege heeft voor de Universiteit en de wetenschap in het algemeen. Vincent Icke is hoogleraar theoretische astrofysica aan de Universiteit Leiden en bijzonder hoogleraar kosmologie aan de Universiteit van Amsterdam, beeldend kunstenaar en publicist.
De box is te bestellen bij: clemmens@xs4all.nl, tel 0715137697 of 0622970602

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

DVD Bos AV1MWat is er nodig om een mens te maken? Een uitdijend heelal. Gebouwd uit deeltjes,
ruimte en tijd en hun subtiele mechanismen. Een honderdmiljardste van een
seconde na het begin van ruimte en tijd ontstond waterstof, maar pas na een half
miljard jaar klonterde die samen om sterren te vormen. Daaruit kwam sterrenstof:
koolstof, stikstof en alle andere elementen waardoor wij leven. Bijna vijf miljard
jaar later was de mense voldoende ver geëvolueerd om een paar van die kosmische
mechanismen te doorgronden. En zie: alle eigenschappen van deeltjes-ruimte-tijd,
en al hun wonderlijke wisselwerkingen, blijken nodig te zijn voor ons leven.
Dus komen verdere vragen op: wat weten we nog niet? Is er leven buiten de Aarde
en hoe zou dat er uit kunnen zien?

 

]]>
Nieuwe energiebron: het Vetvat voor thuis http://dailychanneltv.com/?p=3955 Mon, 23 Mar 2015 12:31:16 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3955

Den Haag – Miljoenen liters jus worden dagelijks door de consument in het riool gegooid. Per liter kost
het €2,70 om dit te verwijderen. Bob Goulooze komt met het Vetvat en wil de mensen overtuigen dit
thuis te gebruiken zodat het vet gebruikt kan worden als biobrandstof.

WorstjesVolgens Marieke van der Werf, voormalig CDA tweede kamerlid, is het Vetvat een
toevoeging in de zoektocht naar alternatieve biobrandstoffen.”De consument moet
overtuigd worden dat hun bijdrage ook echt werkt’

]]>
Wederom beroofd in haar laatste levensuur http://dailychanneltv.com/?p=477 Tue, 03 Feb 2015 06:19:02 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=477 Presentatie: René Diekstra

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ze hebben inmiddels aangifte gedaan, maar of dat zin heeft valt te betwijfelen. De moeder van hoogleraar psychologie René Diekstra is in een ander tehuis op haar sterfbed beroofd van een gouden horloge en een gouden armband die de vrouw had gekregen voor hun huwelijksjubileum.

Eerder al werd de vrouw beroofd door een personeelslid die de portemonnee uit haar tas pakt. Dit is te zien in de video. De familie is teleurgesteld over de rechtsgang in Nederland. Het heeft vier jaar geduurd voordat er een veroordeling werd uitgesproken. Diekstra zal hierover binnenkort een bericht naar buiten brengen.

Dat de impact van deze diefstallen groot is blijkt wel uit de Honderden e-mails die wij kregen naar aanleiding van de video met Professor René Diekstra.  Zijn verhaal “Verzorgingstehuis of plaats delict” heeft inmiddels al meer dan 65.600 kijkers op internet en de professor is naar aanleiding van onze uitzending te gast geweest bij Knevel en van den Brink. “Uit de talloze reacties die ik in de afgelopen twee weken heb ontvangen – het lezen daarvan is door de vaak schrijnende inhoud een emotionerende opgave – komt het beeld naar voren van een aanzienlijke groep ouderen die inderdaad in een permanente vertrouwenscrisis ten aanzien van hun omgeving verkeren. Er is een groep die diefstal niet aan verzorgers of directie durft te melden en ook niet wil dat anderen, zoals familie, dat doen, maar die er wel onder lijdt, niet zelden zelfs tot aan de dood toe.” aldus René Diekstra. Hij gaat in deze nieuwe uitzending in op het drama dat zich in verzorgingstehuizen afspeelt. Behalve gebukt gaan onder méér onrust en spanning, blijkt dat ouderen die eenmaal diefstal hebben meegemaakt uit angst dikwijls ook slapen met al hun sieraden om, hun tas onder hun hoofdkussen of hun portemonnee tussen hun benen. De betrokken staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zei onlangs in antwoord op Kamervragen dat ze geen onderzoek naar deze toestanden wil instellen. “Maar ik vraag haar: hoe kun je nou als samenleving rustig gaan slapen, zolang je niet weet hoeveel van je ouderen op zo’n manier van hun voorlaatste rust worden beroofd?” U kunt columns van René Diekstra nalezen in de bladen van HDC Media.

Kijk naar de indringende video van Professor René Diekstra “Verzorgingshuis of plaats delict?”

MIDDELBURG — Hoe zwakker iemand is, hoe gemakkelijker is deze een prooi. Dat is in het dierenrijk zo. Dat is in de mensenwereld zo. Met een schrijnend voorbeeld daarvan werd ik onlangs geconfronteerd. Een familielid verblijft in een verzorgingtehuis. Wij helpen haar met allerlei praktische zaken, waaronder financien. Het geld dat we regelmatig in haar portemonnaie deden voor dagelijkse uitgaven raakte steeds wel heel erg snel op. We brachten een opname apparaatje in haar kamer aan. Toen we na ruim een week de opnames bekeken, was onze reactie een van volslagen verbijstering. Meerdere keren was te zien hoe een personeelslid, nadat deze mijn familielid eerst op het toilet gezet of op een andere manier had afgeleid, de portemonnaie uit de tas pakte en daar geld uit nam. DailyChannelTV is de eerste die de film kan laten zien. “Ik ben ook flink geschokt door de commentaren op het gebeuren. Zo zei iemand bij de politie dat er nergens zoveel wordt gestolen als in zulke tehuizen, alleen ontbreekt bewijs bijna altijd. En tal van mensen uit mijn omgeving reageerden met verhalen over hoe hun vader of moeder, soms zelfs op hun sterfbed, bestolen was in zo’n tehuis of een ziekenhuis. Het bestelen van zwakke, oude mensen, die volkomen afhankelijk van andermans hulp zijn, is mijns inziens een grove schandvlek op onze samenleving. En die moet weg. Daarom ik wil onderhand wel eens weten hoe vaak het voorkomt. Vandaar deze oproep: als u ervan weet, laat het mij weten, en liefst zo gedetailleerd mogelijk. Mail naar: rene@datacenter.nl

ARNHEM – Met de aanhouding van een 31-jarige vrouw heeft de politie zeker 400 tot 500 diefstallen opgelost. De vrouw werd eind juli aangehouden en heeft bekend dat ze door het hele land bejaarden heeft bestolen van sieraden.

Van veel sieraden is de eigenaar nog niet getraceerd en daarom wordt binnenkort in Apeldoorn een kijkdag georganiseerd. De 31-jarige insluipster maakte onder andere slachtoffers in Doetinchem, Eibergen, Groenlo, Varsseveld en Apeldoorn. De vrouw sloeg ook buiten Gelderland toe, zoals in Almelo, Hengelo, Enschede Rijssen, Delden, Schoonebeek, Coevorden, Hoogeveen, Nieuw-Amsterdam, Emmen, Bussum, Zandvoort, Laren. De vrouw had het gemunt op oude, soms dementerende, vrouwen. Slachtoffers hebben mogelijk niet door dat ze zijn bestolen.De politie heeft de herkomst van ongeveer 400 juwelen nog niet weten te traceren. Een aanzienlijk deel daarvan moet een hoge emotionele waarde hebben voor de slachtoffers.Op 5 september wordt in het politiebureau van Apeldoorn (Europaweg 79) een kijkdag georganiseerd voor mensen die denken dat ze slachtoffer zijn van deze vrouw. (Bron Omroep Gelderland)

 

]]>
Prinsjesdag 2014: Gedicht “De Ridderzaal” voorgedragen door Ilja Leonard Pfeijffer http://dailychanneltv.com/?p=3774 Tue, 16 Sep 2014 13:45:03 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3774  

Presentatie: Ilja Leonard Pfeijffer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stemmen van Den Haag_HuygensDen Haag – Koning Willem Alexander heeft vandaag zijn eerste troonrede voorgelezen in de beroemde Ridderzaal op het Binnenhof in Den Haag.
Vanaf 1904 is gekozen voor de historische belangrijke Ridderzaal om de Troonrede uit te spreken. In het boek Stemmen van Den Haag , is het gedicht ” De Ridderzaal” te lezen. Speciaal voor deze dag leest schrijver, dichter, classicus, romancier en polemist dit gedicht aan u voor.
Dit jaar won Ilja Pfeijffer de Libris Literatuurprijs voor zijn roman La Superba.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

Fotografie: Rijn Buve

]]>
Corinne Hofman, Leids hoogleraar Caribische archeologie, ontvangt de NWO-Spinozapremie van 2,5 miljoen euro. http://dailychanneltv.com/?p=3757 Tue, 09 Sep 2014 15:00:43 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3757  

Presentatie: Prof. dr. C.L. (Corinne) Hofman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Amsterdam/Leiden – In het bijzijn van koning Willem Alexander ontving Prof. dr. C.L. (Corinne) Hofman vandaag de Spinozaprijs 2014. Voor Corinne is het duidelijk wat ze met deze prijs gaat doen: “Ik wil sleutelfiguren uit het veld uitnodigen voor een onderzoekssabitical en op zoek gaan naar jong talent uit de Cariben. We kunnen daarnaast ook nog goede archeozoölogen en paleobotanisten gebruiken die de relatie onderzoeken tussen mens, plant en dier. Zij kunnen bijvoorbeeld vaststellen wat voor voedsel de Europeanen uitwisselden met de inheemse bevolking en hoe het Caribische landschap veranderde na de kolonisatie. Daarnaast biedt deze prijs ook mogelijkheden voor vergelijkend onderzoek: wij bestuderen vooral de Cariben, maar hoe verliep het kolonisatieproces in andere delen van de Amerika’s en bijvoorbeeld in de Pacific? Zo’n vergelijking zet het NEXUS-onderzoek in een globaal perspectief.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
22 procent jeugdwerkeloosheid in Europa http://dailychanneltv.com/?p=3724 Fri, 18 Jul 2014 08:05:18 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3724  

Presentatie: Jeroen Lenaers

Brussel/Straatsburg – Een generatie van jongeren die willen en kunnen werken, mag niet verloren gaan. Dat dreigt wel te gebeuren. Nederlandse jongeren kampen met een werkloosheid van 11 procent, in Europa is het gemiddelde zelfs ruim 22 procent. Het CDA in het Europees Parlement stemde donderdag in met een resolutie die het belang benadrukte om alle jongeren te laten leren, werken of stage lopen.

Jeroen Lenaers, Europarlementslid voor CDA: “De jeugd heeft de toekomst: Een spreekwoord dat helaas geen vanzelfsprekendheid meer is, gezien de schrikbarend hoge werkloosheid onder jongeren in Europa.”

Lenaers pleitte in zijn maidenspeech voor duurzame hervormingen: “De strijd tegen jeugdwerkloosheid is een strijd die op de eerste plaats in de lidstaten zelf gestreden moet worden. De nadruk moet niet liggen op het uitdelen van grote eenmalige projectsubsidies vanuit Europa, maar op duurzame hervormingen in de landen zelf. Hervormingen van de economie en de arbeidsmarkt, hervormingen op het terrein van het onderwijs, zodat opleidingen en scholing beter aansluiten op de wensen vanuit de arbeidsmarkt.”

Tot slot verdienen hervormingen voor het midden- en kleinbedrijf extra aandacht, zodat ondernemers de kans en het vertrouwen krijgen om te ondernemen. “Dit moet zeker gelden voor jonge ondernemers en starters. Alleen op die manier kunnen we de werkgelegenheid voor jongeren duurzaam verbeteren.” Lidstaten kunnen op dit gebied veel van elkaar leren, en de EU moet daar een sturende en begeleidende rol in spelen, met adequate financiële middelen.

In het bijzonder vraagt Lenaers aandacht voor een vergeten categorie. “Eén van de meest kwetsbare groepen binnen de jonge werklozen zijn de jonge dakloze werklozen. De huidige Europese instrumenten lijken niet aan te sluiten op de uitdagingen waarmee deze groep te maken heeft.” Hij vroeg aan de Commissaris voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken wat er samen gedaan kan worden om ook deze groep een toekomst in Europa te geven.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Unieke Archeologische vondst openbaar gemaakt http://dailychanneltv.com/?p=3709 Tue, 01 Jul 2014 15:00:35 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3709

Schermafbeelding 2014-07-01 om 16.37.20

 

Leiden/Zuid-Holland – Om schatgravers geen kans te geven komt de Universiteit van Leiden vandaag pas naar buiten met een unieke archeologische vondst die zij in Oegstgeest heeft opgegraven. Het is een zilveren schaal met versiering van bladgoud en ingelegd met halfedelstenen.

Jasper de Bruin is als archeoloog verbonden aan de Universiteit van Leiden en vertelt uitgebreid over deze kostbare schat die een nieuw inzicht geeft in de culturele – maar ook het economische leven in de 7e eeuw van ons land.

De vondst kent zijn gelijke niet in Noordwest Europa, laat staan in Nederland. De vondst zal het beeld van de vroege historie van Nederland ingrijpend veranderen en leiden tot de herwaardering van een belangrijke periode in de nationale en Europese geschiedenis. De schaal is permanent in bruikleen gegeven aan het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Voedselproductie niet in handen laten vallen van grootkapitaal http://dailychanneltv.com/?p=3697 Thu, 26 Jun 2014 09:04:16 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3697

Brussel –Het Europees parlementslid Annie Schreijer-Pierik vreest dat kapitaalkrachtige partijen de voedselproductie in handen krijgen en die – net als olie – in oorlogen gebruikt zal worden om de macht naar zich toe te trekken.

Volgens onderzoek van de Dutch Dairymen Board (DDB) rekent de Nederlandse melkveehouderij de eigen arbeid niet en teert al jaren in op het eigen vermogen zonder een pensioenreservering te regelen.  Door de te lage opbrengstprijzen heeft 37% van de Nederlandse melkveebedrijven hun deuren inmiddels al gesloten.  Op dit moment krijgt de melkveehouder in Nederland 34 cent per liter melk terwijl de productiekosten 45 cent zijn. In de winkel ligt de melk voor meer dan het dubbele bedrag te koop. Zij wil weten wat er vanuit Europa aan gedaan kan worden. “Het gaat er om dat voedsel en voedselproductie in handen blijft van onze familiebedrijven en niet in handen komt van macht en kapitaal” aldus de Europarlementariër die hierover vragen heeft gesteld aan de Europese commissie.Schermafbeelding 2014-06-26 om 11.09.45

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Tentoonstelling ‘Gouden Middeleeuwen’ in Rijksmuseum van Oudheden http://dailychanneltv.com/?p=3600 Wed, 23 Apr 2014 14:20:20 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3600  

Presentatie: Annemarieke Willemsen
De Gesp van Rijnsburg

De Gesp van Rijnsburg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe was het om te leven in tijd van de Merovingische koningen (400-700 na Chr.), ná de Romeinen en vóór Karel de Grote? Conservator Middeleeuwen Annemarieke Willemsen laat zien dat dit geen sombere en donkere tijden waren zoals vaak wordt gedacht maar juist gouden tijden. De bezoeker ziet spectaculaire goudschatten en vondsten uit grote grafvelden zoals sieraden, luxe glaswerk en wapens, en hoort nieuwe verhalen over voorspoed, welvaart, wonen, werken, begraven, (internationale) handel, rituelen en geloof. Bijzonder is de grote hoeveelheid vroegmiddeleeuwse schatten die in Leiden uit binnen- en buitenland bijeen is gebracht. Zo zijn er de goudschat van Olst, de indrukwekkende koningshelm uit Krefeld (Duitsland) en het gouden zwaard van koning Childeric (België) te bewonderen, en prijkt de beroemde gesp van Rijnsburg van goud en filigraan te midden van vergelijkbare pronkgespen uit Engeland. Veel van de getoonde voorwerpen waren nooit eerder te zien. Ook is er een zaal met prachtig en zeldzaam Merovingisch glas. Bij de tentoonstelling schreef conservator Annemarieke het boek ‘Gouden Middeleeuwen. Nederland in de Merovingische wereld, 400-700 na Chr.’ (Uitgeversmaatschappij Walburg Pers, €29,95). Voor kinderen schreef ze het Gouden Boekje ‘Mo en Spits naar de Middeleeuwen’

‘Gouden Middeleeuwen’ is te zien van 25 april tot en met 26 oktober 2014. Zie ook www.rmo.nl/goudenmiddeleeuwen

Copyright beelden: DailyChannelTV

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Winnaars Willie Wortel Wedstrijd 2014 bekend! http://dailychanneltv.com/?p=3593 Thu, 17 Apr 2014 07:52:43 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3593  

Productie: DailyChannelTV

Technolab heeft ook dit jaar weer een Willie Wortel Wedstrijd georganiseerd. Kijkers konden op 9 april live mee kijken wie de winnaars werden. Wie werden de winnaars? DailyChannelTV maakte een videoverslag van de gehele wedstrijd. Veel kijkplezier!

Copyright beelden: DailyChannelTV

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinderswedstrijd voor eerste en tweede klassen van de middelbare scholen uit Leiden en omgeving. Deze door Technolab Leiden georganiseerde wedstrijd vind plaats van oktober 2013 tot de finale op 9 april 2014. Tijdens de Willie Wortel Wedstrijd bedenken de leerlingen een uitvindingen en de finalisten werken deze uit tot een prototype wat tijdens de finale wordt gepresenteerd. De prototypes worden samen met de uitvinders gebouwd door Leidse bedrijven en onderwijsinstellingen. Meer informatie vind je op www.williewortelwedstrijd.nl

]]>
Europese APK-plicht motoren, caravans en aanhangwagens van de baan http://dailychanneltv.com/?p=3532 Fri, 21 Mar 2014 13:51:30 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3532  

Presentatie: Wim van de Camp
Eigen veiligheid gewaarborgd

Eigen veiligheid gewaarborgd

Brussel/Straatsburg – Goed nieuws voor Nederland vanuit het Europees Parlement: de bezitters van een motor, caravan of aanhangers hoeven niet elk jaar naar de garage voor een APK-keuring.
“We moesten daarvoor heel wat gesprekken voeren om een deel van de 766 huidige Europarlementsleden te overtuigen.” aldus Europarlementariër Wim van de Camp.
“Motorrijders poetsen en sleutelen heel wat vrije uurtjes aan hun motor. Ik en een half miljoen andere motorrijders in Nederland weten hoe kwetsbaar we zijn op de motor. Voor caravans en aanhangers geldt hetzelfde: de meeste ongelukken gebeuren door verkeerde belading, zelden omdat er zomaar een onderdeel kapot gaat.” Motorbezitters in Europa hadden minstens 1,2 miljard euro per jaar moeten afrekenen voor de keuringen. Van de Camp waarschuwt echter: “We hebben weliswaar een Europese APK-plicht voorkomen, maar de nationale regering kan nog altijd eigen maatregelen nemen.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Oerknal nog dichterbij http://dailychanneltv.com/?p=3525 Thu, 20 Mar 2014 10:02:22 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3525  

Presentatie: Vincent Icke

Cambridge Massachusetts/Leiden – Met een telescoop op de Zuidpool hebben Amerikaanse sterrenkundigen zwaartekrachtgolven waargenomen die een aanwijzing leveren dat het heelal na de oersprong razendsnel is uitgedijd.

Hoogleraar theoretische sterrenkunde Vincent Icke is enthousiast over deze waarnemingen. “We zochten er al tientallen jaren naar. We kijken nu extreem ver terug in de tijd, tot vlak bij het begin van het Heelal. We denken dat die trillingen zijn opgewekt door het ontstaan van elementaire deeltjes. Als dat zo is, dan hebben we nu voor het eerst zicht op het ontstaan van deeltjes, ruimte en tijd: daaruit is ons Heelal gebouwd. Het is alsof je Rembrandt geboren ziet worden, en kunt horen hoe hij zijn eerste geluidjes maakt”. In deze aflevering legt Vincent Icke uit wat het belang is van deze nieuwste gegevens over ons heelal. “Uitkijken in de ruimte is terugkijken in de tijd”.

Een eerste weergave van de zwaartekrachtgolven als bewijs voor de Big Bang, de enorme explosie aan het begin van ruimte en tijd.

Een eerste weergave van de zwaartekrachtgolven
als bewijs voor de Big Bang, de enorme explosie aan het begin van ruimte en tijd.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
E-call verplicht in nieuwe auto’s per oktober 2015 http://dailychanneltv.com/?p=3515 Thu, 27 Feb 2014 07:20:11 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3515  

Presentatie: Wim van de Camp

112 plaatjeStraatsburg – Na tien jaar praten heeft het Europees Parlement besloten dat nieuwe auto’s vanaf oktober 2015 voorzien moeten zijn van een E-call. Dat is een apparaatje dat na een ongeluk zelf ambulance, brandweer en politie belt.
Volgens Europarlementariër Wim van de Camp gaat dit apparaatje vele levens redden in Europa. “Elk jaar sterven 28.000 mensen in het verkeer in Europa. En zelfs 1,5 miljoen Europeanen raken hier gewond door een verkeersongeluk. Slachtoffers krijgen eerder hulp, wat levens zal redden.” Sommige Europarlementsleden zijn bezorgd over de privacy. Van de Camp vind verwijten hierover onzinnige bangmakerij. “Dit apparaatje werkt alleen na een ongeluk, het meldt dan de exacte locatie van het ongeluk en legt een telefoonverbinding met 112. In de verordening wordt verder veel aandacht gegeven aan gegevens- bescherming.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Burgemeester Lenferink: Benno L. blijft in Leiden http://dailychanneltv.com/?p=3502 Sat, 22 Feb 2014 07:23:57 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3502  

Verslag: Roel Zaadnoordijk

Leiden – Zonder de gemeenteraad en de buurtbewoners in te lichten besloot burgemeester Henri Lenferink de veroordeelde zedendelinquent Benno L. op een adres in Leiden te laten wonen. Leiden is in last: er worden protesten georganiseerd en er is zelfs een faceboek pagina waarin om het vertrek van Benno L. wordt gevraagd. Inmiddels is bekend waar hij woont en de protesten daar ter plekke zijn niet van de lucht. Ook de media duikt er in grote getale bovenop, zie het verslag.

Ook is er een oproep om vanmiddag te protesteren voor het huis van Benno. Camerabewaking en de aanwezige ME moeten escalatie voorkomen.

Mr. Han Moraal, landelijk hoofdadvocaat-generaal van het Openbaar Ministerie heeft bewondering voor de Leidse burgemeester. “Overal werd de deur dichtgehouden en hij heeft die deur opengedaan” aldus Moraal die verwacht dat het Leidse Benno L. geval een nationaal debat zal veroorzaken.

Op 27 februari zal er een speciaal debat worden gehouden in de Leidse gemeenteraad.

Schermafbeelding 2014-02-22 om 08.17.08

De Faceboekpagina waarop het protest tegen het verblijf van Benno L. duidelijk gemaakt wordt

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Lakeman eist ontslag commissarissen SNS Reaal http://dailychanneltv.com/?p=3486 Mon, 10 Feb 2014 20:38:20 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3486  

Presentatie: Pieter Lakeman

Logo_SNS_REAALDe Meern – Pieter Lakeman, voorzitter van Sobi, vind dat zonder de lakse houding van de Raad van Commissarissen van de SNS bank, de Nationalisatie van deze bank helemaal niet nodig was geweest.
Vandaag maakte SNS Reaal de jaarcijfersbekend over 2013, het jaar waarin de overheid de bank-verzekeraar met 3,7 miljard euro redde. Het bankonderdeel van SNS Reaal maakte afgelopen jaar 190 miljoen euro winst. Het totale verlies van 1,95 miljard euro in 2013 komt vooral door de verliezen bij Property Finance. Dit vastgoedonderdeel, nu Propertize geheten, verloor 1,5 miljard. De Nederlandse overheid probeert in de komende tien jaar zo veel mogelijk van het vastgoed te verkopen.

In een brandbrief aan minister Dijsselbloem van financiën eist Lakeman dat twee commissarissen bij SNS Reaal direct hun biezen moeten pakken. Het zijn Schiphol directeur Jos Nijhuis en voormalig ING directeur Ludo Wijngaarden. “Ook bij DSB bank hebben commissarissen aan de ondergang bijgedragen. Daar waren Ed Nijpels (voormalig fractieleider VVD) en Robin Linschoten (kroonlid bij de SER) de belangrijkste schuldigen.”
Volgens Lakeman is het houden van toezicht niet technisch, maar psychologisch een zware klus. In deze aflevering legt hij uit hoe commissarissen elkaar kort houden door het kuddedieren gedrag. Hij pleit voor beperking van het aantal commissarissen per vennootschap tot drie. “Met drie personen voelt iedereen zich nog persoonlijk verantwoordelijk. In grotere gezelschappen verdwijnt dat gevoel.”

Het gewraakte boek

Het gewraakte boek

Woensdag 12 februari 2014 vond een kort geding plaats waarin geëist werd dat De val van SNS Reaal uit de handel wordt genomen. Op 26 februari beslist de rechter of het boek verkocht mag blijven worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Europees paspoort in de uitverkoop http://dailychanneltv.com/?p=3457 Fri, 31 Jan 2014 08:48:25 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3457  

Presentatie: Wim van de Camp

100191714Brussel – Als het aan de Maltese regering ligt, liggen er 1.800 Europese paspoorten klaar voor de verkoop voor € 650.000 per stuk. Daarmee denkt het eiland 1,17 miljard euro te verdienen. Europa protesteert en Europarlementariër Wim van de Camp legt uit waarom dit geen goede zaak is. “Dit leidt tot wantrouwen tussen de Eurolanden onderling” aldus Van de Camp. “Desnoods voeren we weer grenscontroles in. Het kan niet zo zijn dat rijke Russen of louche types een paspoort kunnen kopen en zich vrij in Europa kunnen vestigen.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Aantal risicomeldingen faillissementsfraude neemt toe http://dailychanneltv.com/?p=2741 Thu, 23 Jan 2014 06:00:03 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2741  

Presentaie: Jarl Kuiper advocaat/curator

Den Haag – Het aantal risicomeldingen van faillissementsfraude neemt toe. Dat blijkt uit de evaluatie van Wet controle op rechtspersonen (Wcr) die minister Opstelten van Veiligheid en Justitie vandaag aan de Tweede Kamer stuurde. In 2013 zijn 137 risicomeldingen gemaakt en  797 netwerktekeningen verstrekt. Opstelten constateert dat er de afgelopen periode veel ervaring is opgedaan met de nieuwe mogelijkheden die de wet biedt en dat er daarnaast expertise is opgebouwd bij het vaststellen van risico’s op misbruik van rechtspersonen.  Het toezicht op rechtspersonen is een van de instrumenten in de aanpak van faillissementsfraude.

In 25 jaar is de pakkans bij faillissementsfraude nog steeds minder dan 2%, terwijl het om miljarden gaat. Curatoren zijn wel bereid aangifte te doen van fraude, maar dit is nog veel te beperkt.  Aangiftes worden door politie en justitie lang niet altijd in behandeling genomen. Leveranciers wantrouwen elkaar steeds meer en de maatschappelijke ellende wordt alleen maar groter.

Curator Jarl Kuiper vertelt over zijn ervaring in de praktijk en geeft een voorbeeld van een fraudezaak die door zijn kantoorgenoot al in 2009 werd aangegeven, mede wegens het ontbreken van de administratie. “Vorige maand kwamen weer 6 zaken voor de rechter in een zogenaamde “themazitting”, waaronder het faillissement van Ravicar. De indruk van de curator in dat faillissement was dat het hier een zogenaamde “katvanger” betrof. De administratie was verdwenen.  De officier van justitie eiste 60 uur werkstraf waarvan 30 uur voorwaardelijk. De rechter achtte het feit wel wettig maar niet overtuigend bewezen en besloot tot vrijspraak.” Oud officier van justitie Dato Steenhuis hekelt justitie die ondanks de verhoogde budgetten onvoldoende presteert. Volgens Steenhuis worden de vonnissen die rechters uitspreken steeds milder met lagere straffen en vaker vrijspraak. Volgens curator Kuipers blijkt dat slechts een 50-tal rechercheurs faillissementsfraude bestrijdt bij bedrijven, terwijl er voor de bestrijding van uitkeringsfraude door de burgers meer dan 1150 rechercheurs worden ingezet. “Het fraudebedrag bij de faillissementsfraude lag in 2005 tussen de 600 miljoen en 3 miljard euro, bij uitkeringsfraude was dat toen slechts 160 miljoen. Uit deze cijfers blijkt dat de verhoudingen zoek zijn” Kuiper voegt toe: “Faillissementsfraude is in veel gevallen verdomd moeilijk om aan te tonen. Krijg je vinger er maar eens achter. Een dergelijk onderzoek duurt lang en kost veel tijd en geld. Bijstandsfraude is in dat opzicht vaak veel makkelijker op te sporen.”

DailyChannelTV filmde vorige maand in het Paleis van Justitie de gehele themazitting en zet de vonnissen van politierechter mr. H. Steenhuis aan het eind van het programma op een rij. U kunt zo zelf oordelen.

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten

Wij hebben minister Opstelten (justitie) de onderstaande vragen voorgelegd. Zijn antwoorden kunt u hier lezen:

Uit gesprekken en van curator Jarl Kuiper begrepen wij dat al 25 jaar de pakkans op faillisementsfraude minder dan twee procent is. Hoe kan deze pakkans nog steeds zo laag zijn ondanks de verhoogde budgetten voor justitie? 25 jaar is naar onze mening wel erg lang, zo heeft onderzoek van Zembla uitgewezen.

Dit percentage is een schatting op basis van oude onderzoeken en gedateerde cijfers en is niet meer actueel. Op dit moment wordt gewerkt aan een beter overzicht. Het Openbaar Ministerie maakt afspraken met de politie over de registratie van de aantallen zaken. De minister heeft eind vorig jaar toegezegd hierover de Tweede Kamer te zullen informeren.

Criminaliteit mag niet lonen. De pakkans moet sowieso omhoog en daar wordt dan ook volop aan gewerkt. In het in maart gepubliceerde Nationaal Dreigingsbeeld Georganiseerde Criminaliteit en de reactie van de minister daarop is hierover wederom richting Tweede Kamer gecommuniceerd. Faillissementsfraude vergt een geïntegreerd aanpak met aandacht voor preventie, toezicht, bestuurlijke en strafrechtelijke handhaving. Dit moeten we samen doen en kan niet alleen door de overheid. De integrale aanpak is het beste, omdat fraudevormen zich op velerlei terreinen voordoen en ook vele verschijningsvormen kennen. Door een integrale aanpak kunnen potentiële fraudes beter worden voorkomen en kunnen er meer fraudeurs worden aangepakt. Bovendien hebben ondernemers zelf ook een verantwoordelijkheid.
De aanpak van faillissementsfraude staat hoog op de agenda en er is een samenhangend pakket van maatregelen in werking gesteld om met alle betrokken partijen meer faillissementsfraudeurs te stoppen en om dit soort fraude zoveel mogelijk te voorkomen. Zo is in maart dit jaar een wetsvoorstel voor advies naar verschillende instanties gestuurd om frauderende bestuurders straks met een civielrechtelijk bestuursverbod steviger aan te pakken om te voorkomen dat zij het handelsverkeer verder schade toebrengen. In november vorig jaar heeft de minister voorstellen voor aanscherping van de Faillissementswet naar de Tweede Kamer gestuurd om deze vorm van financieel-economische criminaliteit beter aan te pakken en in het voorjaar van 2012 heeft de minister diverse concrete maatregelen aangekondigd, zoals een leidraad voor financieel rechercheurs om hun kennis van faillissementsfraude te vergroten en om de opsporing van relatief eenvoudige zaken te vergemakkelijken. Ook zijn er meer middelen beschikbaar gesteld om civiele aansprakelijkheidsprocedures bij onbehoorlijk bestuur mogelijk te maken door curatoren door de Garantstellingsregeling Faillissementscuratoren te herzien en toegankelijker te maken en is geïnvesteerd in het toezicht op rechtspersonen. Voor een slagvaardiger aanpak is inmiddels geregeld dat de FIOD de grotere en complexe faillissementsfraudezaken behandelt. De aandacht richt zich op zaken met een grote maatschappelijke impact. Daarbij wordt vooral gekeken naar de beroepsfraudeurs en de zaken met veel slachtoffers. In overleg met het OM doet de politie de relatief eenvoudige zaken om hier een snellere aanpak te bewerkstelligen. Het parket Den Haag loopt hierin voorop. Het OM werkt nu ook aan een landelijke uitrol van deze ‘Haagse aanpak’. (Resultaat eind december 2012 was dat parket en politie in De Haag e.o. 40 zaken in behandeling hebben genomen. Daarvan waren toen al 13 zaken door de politierechter behandeld en daar zijn straffen uit gekomen variërend van een voorwaardelijke taakstraf, tot taakstraffen en onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden) Daarnaast bestaat nu ruim een jaar het centraal meldpunt faillissementsfraude, waar curatoren terecht kunnen met hun melding/aangifte en terugkoppeling krijgen op wat er met hun signalen gebeurt bij de FIOD. Verder wordt er gewerkt aan de inrichting van een centraal aandeelhoudersregister, zodat makkelijker te achterhalen wordt wie zich schuilhoudt achter een besloten vennootschap (BV), niet-beursgenoteerde naamloze vennootschap (NV) of een constructie met meerdere vennootschappen.
Hoe is het mogelijk dat voor de bijstandsfraude er 1150 rechercheurs zijn en voor de faillissementsfraude waar miljarden verdampen, er slechts 50 rechercheurs zijn?
Het vorige kabinet heeft al besloten te zorgen voor meer specialistische kennis bij de politie als het gaat om financieel-economische fraude (dus naast faillissementsfraude ook voor witwaspraktijken, vastgoedfraude, etc.). Hierdoor is al begonnen met het opschroeven van het aantal fte’s voor dit speciallisme naar ongeveer 1100 (tegen 585 fte in december 2012). Dit gaat over de financieel-economische specialisten bij de politie; daarnaast houdt de FIOD zich natuurlijk bezig met de relatief complexe zaken.

Is de heer Opstelten het ook eens met oud officier Dato steenhuis dat er te lichte straffen worden gegeven?
Vaak gaat het om verschillende delicten bij faillissementsfraude en zaken verschillen van geval tot geval. De minister kan en wil niet treden in het oordeel van de rechter.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Ruzie Brussel benadeelt Nederlandse Vissers http://dailychanneltv.com/?p=3406 Fri, 10 Jan 2014 12:24:22 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3406  

Presentatie: Lambert van Nistelrooij

13-11-20 Cdp Cohesion Policy-9Brussel – De EU-landen ruziën nog steeds over de juridische basis van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Daardoor blijven de beloofde vergunningen voor Nederlandse vissers voor pulsvisserij in een la liggen. Dankzij de pulstechniek hoeven vissers geen zware netten over de zeebodem te slepen en sparen hiermee tevens de helft van hun dure diesel uit. Veel noodlijdende vissers in onder andere Stellendam, Den Helder en Texel hebben die besparing dringend nodig.
Europarlementariër Lambert van Nistelrooij vind het een schandalige zaak; “Je zou denken dat Brussel de deuren openzwaait voor deze nieuwe techniek. Maar nee. De Europese Unie heeft extra vergunningen juist enkele maanden uitgesteld. Het leidt tot grote financiële problemen bij sommige vissers en dat mogen we niet laten gebeuren.”
In het programma vertelt Van Nistelrooij welke voordelen de pulstechniek heeft en waarom het belangrijk is dat de vergunningen er voor Nederlandse vissers snel moet komen.
“Onze Nederlandse visserij is in Europa juist een toonbeeld van innovatie en efficiëntie. Andere landen zouden een voorbeeld moeten nemen aan onze moderne vissers en hun schepen.”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
60 jaar Donald Duck Aflevering 3: Mijn naam is Donald Duk http://dailychanneltv.com/?p=3398 Wed, 08 Jan 2014 07:59:58 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3398  

Presentatie: Shamal Binnendijk en Donald Duk

Rijswijk – De Donald Duck is nog steeds het meest succesvolle weekblad dat door Sanoma wordt uitgegeven. De wekelijkse oplage van 270.588 exemplaren maakt duidelijk hoe populair en invloedrijk deze stripheld nog steeds is in Nederland. De gevolgen als je ouders Duk heten en jou Donald hebben genoemd zijn onvoorstelbaar groot.
Wij nodigden beeldend kunstenaar Donald Duk daarom uit om te vertellen hoe zijn aparte naam zijn leven heeft beinvloed. Eén van de voorbeelden waarover Donald in het programma vertelt: “Als jongen belde ik naar de Haagsche Courant voor een krantenwijkje. Toen ik mijn naam moest opgeven kreeg ik van de andere kant te horen “En ik ben Mickey Mouse” en de hoorn werd op de haak gegooid.” Het baantje kreeg hij niet… Luister en kijk naar het levensverhaal van Donald Duk!
Presentatie: Shamal Binnendijk

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
The making of: Het Weihnachts(kerst) oratorium http://dailychanneltv.com/?p=3342 Sat, 21 Dec 2013 19:04:23 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3342  

Presentatie: Roel Zaadnoordijk

SPECIAAL FEESTDAGEN PROGRAMMA!

Afb oratoriumOveral in Nederland zijn rond de kerstdagen diverse uitvoeringen van het zogeheten Weihnachtsoratorium. Een Oratorium is een opera zonder toneelspel en zonder decors.

Roel Zaadnoordijk wilde weten wat er bij zo’n uitvoering allemaal komt kijken. Zo is de werking van een origineel kistorgel te zien en zo wordt het klavecimbel gestemd op een wijze die we tegenwoordig nauwelijks meer gebruiken. Te zien is hoe solozangers zich kwetsbaar opstellen tijdens een masterclass om tot het hoogste artistieke niveau te komen. Ook de stemming van de instrumenten uit Bach zijn tijd wordt met die van instrumenten van tegenwoordig vergeleken. En welke muzikale keuzes maakt de dirigent eigenlijk? Het is allemaal te zien en te beluisteren in het programma dat u nu wordt aangeboden.

Fijne feestdagen namens de redactie van DailyChannelTV.com

 

]]>
Wim Boonstra: Banken creëren het geld: meest stabiele economie http://dailychanneltv.com/?p=3351 Fri, 20 Dec 2013 20:24:26 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3351  

Presentatie: Prof.Dr. Wim Boonstra

Utrecht– Productiekosten van geld zijn zo laag dat de eerste die dit product in omloop kan brengen daar heel veel aan kan verdienen. Dat kan de overheid zijn met de geldpers, maar ook banken kunnen geld creëren door het verstrekken van krediet. In zijn nieuwe boek beschrijft Boonstra dat dit financiële stelsel van “Wederzijdse schuldaanvaarding” veel stabieler is dan wanneer de overheid aan de geldkraan gaat draaien.  

“Vroeger konden overheden geld bijdrukken om oorlogen te betalen, begrotingstekorten te dekken of om zelfs hun hofhouding ervan te onderhouden. Dat heeft tot grote ontsporingen in de economie geleid.” aldus Boonstra. In het programma legt hij uit waarom de grote depressie in 1930 zo ontzettend ontspoorde en veel langer dan nodig heeft geduurd.  “Men heeft er van geleerd en daarom is de huidige crisis niet zo ernstig als die anders zou zijn geweest. Maar om een bankrun te voorkomen moet banken wel zorgen dat hun reputatie goed is en dat hun balans op orde is. Ook bieden de aangescherpte regels een stabieler stelsel ”

Het boek “Geld speelt (g)een rol” is uitgegeven door de VU University Press

BANKEN CHINA MOGEN GEEN BITCOINS MEER ACCEPTEREN

Schermafbeelding 2013-12-14 om 11.23.34China legt de handel in bitcoins aan banden. Dat is een flinke tegenvaller voor de virtuele valuta, die vooral onder de Chinezen erg populair is. Na het besluit is de waarde van de bitcoin hard gedaald. Gisteren was de virtuele munt nog 500 euro waard – nu staat de koers rond 375 euro. China is al langer bezig om de virtuele munt aan banden te leggen. Begin deze maand kondigde de Chinese centrale bank aan financiële instellingen, zoals banken, te verbieden om de bitcoin als betaalmiddel te accepteren. Het afgelopen jaar is de waarde van de bitcoin sterk gestegen. Sinds begin dit jaar is de virtuele munt 5000 procent meer waard geworden. Dat is mede te danken aan de steeds grotere belangstelling van Chinese investeerders en van speculanten. (Bron: NOS) De Europese Banken Autoriteit waarschuwt voor de risico’s van virtuele valuta’s zoals bitcoin. EBA benadrukt in haar bericht dat consumenten niet beschermd worden door regelgeving als zij een virtuele valuta gebruiken als betaalmiddel en dat zij het risico lopen hun geld kwijt te raken.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
55 procent haat reclame op TV http://dailychanneltv.com/?p=3312 Fri, 13 Dec 2013 11:06:34 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3312 Geen reclame

]]>
President Kennedy 50 jaar geleden vermoord. Gert Oostindie vertelt over de Cuba crisis. http://dailychanneltv.com/?p=2441 Sun, 17 Nov 2013 17:45:51 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2441  

Presentatie: Gert Oostindie

Leiden – 50 jaar geleden hield de wereld de adem in. Op het eiland Cuba werden diverse lanceerbasis gebouwd. Russische raketten met kernkoppen stonden gericht op Amerika. President Kennedy reageerde fel in een televisierede op 22 oktober 1962. Hij dreigde een eventuele nucleaire aanval te beantwoorden met een totale vergeldingsactie tegen de Sovjet Unie.
Historicus Gert Oostindie zet de gebeurtenissen op een rij. Hij laat zien hoe de werkelijke filmpjes over de vernietigingskracht van de atoombom in schril contrast stonden met de haast geromantiseerde “voorlichtingsfilms” die de burgers het gevoel moesten geven zo’n atoomaanval te kunnen overleven. Zo zien we een echtpaar dat huiselijk het boek “Survival under attack” zit te lezen, romantischer kon het niet. Inmiddels schrikken Rusland, China en de Verenigde Staten elkaar nucleair genoeg af. Maar Oostindie waarschuwt: “Iedereen kijkt nu met grote zorgen naar Iran en Noord-Korea. Want die staten vallen buiten die wereldorde, de meest griezelige atoomwapen bezitters vandaag de dag.”

Als eerste het nieuwste onderwerp op DailyChannelTV bekijken? Mail aanmelden naar: info@dailychanneltv.com
Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Laatste blik in atoombunker Zoeterwoude http://dailychanneltv.com/?p=2432 Sat, 16 Nov 2013 12:33:30 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2432  

Presentatie: Jos van der Poel

Zoeterwoude – In 1966 werd aan de Stadhouderslaan in Zoeterwoude voor 400.000 euro een atoombunker gebouwd. Ongebruikt en zesenveertig jaar later is deze in originele staat verkerende bunker voor eeuwig afgesloten en wordt binnenkort gesloopt.
“Er hing een sfeer van geheimzinnigheid rondom het terrein, als je er niet werkte was je er beslist niet welkom, er werd ook wacht bij gelopen.” zegt Jos van der Poel. Hij is actief als voorzitter van stichting Oud Zoeterwoude. In deze unieke documentaire neemt hij de kijkers voor het laatst 6 meter onder de grond mee in de bunker waar hij de nog alle werkzame bijzonderheden van dit overblijfsel van de koude oorlog laat zien. Ook krijgt de kijker een impressie in welke paniek de bunker bereikt moest worden tijdens een atoombomaanval. Met dank aan Stichting Oud Zoeterwoude en Ontwikkelingsmaatschappij Meerburg.

Als eerste het nieuwste onderwerp op DailyChannelTV bekijken? Mail aanmelden naar: info@dailychanneltv.com
Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
THEO (The Hague Ethospheric Orchestra) met als gastsolist: Tom Beek http://dailychanneltv.com/?p=3289 Mon, 11 Nov 2013 12:48:51 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3289
Live optreden THEO met gastsolist Tom Beek

THEO staat voor The Hague Ethospheric Orchestra en werd opgericht door de twee Slowaakse leden van het orkest, Vanoucek en Herák die beiden ook aan het Koninklijk Conservatorium hebben gestudeerd. Zij vormen ook de kern van het kwartet AsGuests. De leider is Vanoucek die ook tekent voor de arrangementen. Er worden eigen stukken gespeeld, maar ook die van gastmusici. Het orkest nodigt namelijk elke keer gasten uit, zoals in het verleden Yuri Honing, Eric Vloeimans, Anton Goudsmit, Norma Winstone, Alex Sipiagin, Harry Sokal, Jesse van Ruller, Michiel Borstlap en John Ruocco.

Deze keer is Tom Beek, de van oorsprong Leidse saxofonist, te gast, die overigens al eerder met het orkest speelde. Beek staat bekend om zijn stevige toon en zijn uitstekende harmonische beheersing van de postmodale jazz. Hij heeft vooral met zijn eigen bands en CD’s een mooie reputatie opgebouwd. Het orkest, nu in een deels vernieuwde bezetting, speelt ontegenzeggelijk moderne jazz, maar wel met veel invloeden uit de pop, rock en klassiek. Inspiratiebron vormen ook muziektradities uit minder voor de hand liggende windstreken, niet in de laatste plaats de herkomstlanden van de musici. ‘Ethospheric’ verwijst dan ook naar dit grensoverschrijdende aspect van de muziek. Wat de achtergrond ook is, deze staat altijd in dienst van het improviseren en interactie.

Tom Beek

Tom Beek

Onlangs kwam de eerste CD, ‘Earthing’ (Laika Records), uit. Daarop staat dit orkest in een iets uitgebreidere bezetting met gastmuici Michael Moore en Oene van Geel. Op de Slowaakse website skjazz.sk oogsste het album alvast de volle vijf sterren.

Artiesten:
Michal Vanoucek keyboard / Miro Herak vibraphone / Anka Koziel voice / Marian Masik trombone / Mark Alban Lotz flute / Casper van Wijk tenor sax / Raja Hadjieva trumpet / Christof May bass clarinet / Rafael Morales bas / Yunga Sun drums

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
150 uur werkstraf geëist tegen Leidse schooldreiger Janoek V. http://dailychanneltv.com/?p=2770 Wed, 06 Nov 2013 06:15:29 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2770  

Persconferentie met Burgemeester Lenferink

Den Haag – Janoek had nooit gedacht dat zijn dreiging met een schietpartij op een middelbare school in Leiden zo serieus zou worden genomen. Want op 22 april stonden politie agenten met kogelvrije vesten voor elke middelbare school te posten en ontstond er veel onrust. De officier van justitie eist daarom 150 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

De achttien jarige Leiderdorper schreef de dreiging in foutloos Engels. Nu zegt hij dat deze is geplaatst door een Amerikaanse bezoeker van het hostel die zijn computer gebruikte. Volgens officier van justitie Petra Gruppelaar is dit onwaarschijnlijk omdat een Amerikaan het woord Leiden nooit goed schrijft.
Volgens de advocaat van Janoek was het bericht weinig geloofwaardig en was er van echte dreiging geen sprake.

Wat er aan vooraf ging: 22 april 2013: De politie heeft Leiderdorper Janoek V., verdacht van de dreiging gericht op een Leidse school op Schiphol, aangehouden. Dit betekent dat de concrete dreiging is afgenomen. De burgemeester heeft in nauw overleg met politie en OM besloten dat de huidige vorm van toezicht op de scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroeps onderwijs in Leiden wordt gestopt.

De 18-jarige Janoek V. zit nu in een politiebureau in Leiden. Hij heeft in Leiden op een middelbare school gezeten. Deze persoon is bij de politie in beeld gekomen door tips van de school en andere mensen uit Leiden. Daaruit blijkt dat er diverse feiten en achtergronden zijn die hem in verband brengen met de dreiging. We hebben onder meer het verhaal gehoord dat hij onenigheid heeft gehad met een docent en dat hij belangstelling heeft voor wapens en een presentatie zou hebben gehouden over schietincidenten op scholen. Op basis van digitaal recherchewerk is duidelijk geworden dat de dreiging afkomstig is van een computer in Costa Rica. De politie kreeg bij dit onderzoek hulp van externe deskundigen op het gebied van internet. De verdachte die nu in beeld is verblijft al enige tijd in Costa Rica. In recent contact met zijn familie in Nederland, gaf de verdachte aan daar te verblijven. De politie heeft gerede verdenkingen dat deze jongeman betrokken is bij, of de afzender is van de bedreiging. De recherche is druk bezig de exacte verblijfplaats te achterhalen. De politie stelt alles in het werk om met de verdachte in contact te komen om er voor te zorgen dat hij weer naar Nederland komt.

De 18 jarige jongen heeft in het Engels op het bulletin board 4chan gedreigd zijn Nederlandse leraar dood te schieten en zo veel leerlingen als hij kan. Hij zou daarbij een Colt Defender gaat gebruiken. De dreiging werd het eerst opgemerkt door de politie in Zurich (Zwitserland) en is doorgegeven aan de burgemeester van Leiden Henri Lenferink. De dader is inmiddels opgespoord. Het originele bericht luidde als volgt: “Tomorrow I will shoot my Dutch teacher, and as many students as I can. It will be on the news tomorrow, it’s a school in a dutch city called Leiden, and for more proof I will be using a nine millimeter Colt Defender. (bron 4chan)

Het zusje van Luuk S. misbruikte het twitteraccount @luuksteen en twitterde een bedreiging om een leraar dood te schieten (“ik ga nu naar Leiden en een leraar doodschieten”) en zal zeker de gevolgen daarvan ondervinden. De FBI in Amerika is op de hoogte gesteld aangezien 4chan een Amerikaanse site is. Ook de basisscholen zijn extra op hun hoedde.  Vanuit de verantwoordelijke instantie van de gemeente Leiden het advies gegeven om basisscholen niet te sluiten, maar wel extra waakzaam te zijn. De basisscholen hebben dit advies opgevolgd.

Ook de deuren van het Bonaventura blijven vandaag gesloten

Ook de deuren van het Bonaventura bleven maandag gesloten

De verlaten gangen in het Rijnlands Lyceum gaven een onwerkelijke indruk

Dader dreiging nog steeds niet opgepakt

Dader dreiging nog niet opgepakt

Lege schoollokalen, grote economische schade

Lege schoollokalen, grote economische schade

]]>
500 banen weg bij Sanoma, ruim 500 banen weg bij Wegener/MGL http://dailychanneltv.com/?p=2516 Thu, 31 Oct 2013 09:09:34 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2516  

c
Presentatie: Jos Timmers

NVJ geschokt over aantal ontslagen Sanoma

Bij de Nederlandse tak van het Finse mediaconcern Sanoma worden 500 medewerkers ontslagen. Er zijn nu 1.600 mensen in dienst.
Dat is vanmorgen bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst op het hoofdkantoor in Hoofddorp. Yvonne Dankfort, NVJ-secretaris Tijdschriften, is ondanks de eerdere geruchten geschrokken van het nieuws. “Natuurlijk hebben we dit zien aankomen maar dat er zo diep zou worden gesneden had ik echt niet verwacht. Het gaat om 500 fte, 32 titels verdwijnen of worden verkocht en daar bovenop gaat het om 2.000 freelancers die voor Sanoma werken. Ook voor hen en voor de freelancersmarkt in het algemeen zal de sanering grote gevolgen hebben. Ik loop al een tijd mee, maar zoiets drastisch heb ik nog nooit meegemaakt.”
De medewerkers werden vanaf 7.45 uur ingelicht over de toekomst van Sanoma. Na de informatiesessie, die tot half negen duurde, zijn er per afdeling gesprekken of zijn informatiebijeenkomsten per aandachtsgebied georganiseerd. Yvonne Dankfort is vandaag in Hoofddorp om te overleggen met kaderleden van de NVJ. Ze adviseert medewerkers zoveel mogelijk informatie in te winnen en vragen te stellen over hun eigen positie en toekomst. “Ik zou hen ook adviseren om deze vragen naar ons te mailen (vereniging@nvj.nl) zodat wij de vragen kunnen meenemen in onze gesprekken met Sanoma.” Dankfort heeft aanstaande maandag overleg met Gieta Veersma, HR-directeur van Sanoma.
Het proces dat nu wordt ingezet zal zes tot twaalf maanden duren. Een nieuw sociaal plan per 1 januari 2014 wordt in overleg met de vakbonden afgesproken. Dankfort hoopt dat Sanoma het huidige sociaal plan handhaaft. Zij wil inzetten op het centraal zetten van werk naar werk.

De NVJ heeft vanochtend haar leden die in dienst zijn bij Sanoma en de freelancers op de hoogte gebracht van het slechte nieuws en staat hen bij met persoonlijk advies en juridische bijstand.(bron: NVJ)

23 mei: Op de redacties van Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant zijn 40 van de 200 redacteuren ontslagen

15 mei 2013: Uitgever Wegener en Media Groep Limburg (MGL) moeten opnieuw in de kosten snijden. Daardoor verdwijnen er voor 2015 weer banen bij de dagbladen. Op basis van bronnen rond beide bedrijven meldt Dagblad de Limburger dat één vijfde van het personeelsbestand wordt geschrapt, wat neerkomt op 525 tot 545 arbeidsplaatsen. Er verdwijnen 125 arbeidsplaatsen op de redacties van de kranten; voorts staan 100 arbeidsplaatsen bij operations op de tocht en 60 tot 70 bij de vier drukkerijen, waarvan er mogelijk twee gesloten zullen worden.

De reorganisatie is nodig vanwege de sterk gedaalde advertentie-inkomsten en teruglopende oplagen. Het management is dinsdag in Apeldoorn over de plannen geïnformeerd door Susan Duinhoven, sinds half mei bestuursvoorzitter van Wegener. Het personeel van beide uitgeverijen is woensdag op de hoogte gebracht, zo meldt De Stentor. Volgens Duinhoven moet de flexibiliteit en efficiency van de organisatie verbeteren. De omzet moet stijgen en de kosten moeten omlaag. Op Twitter zegt eindredacteur bij De Gelderlander Margriet Verschoor dat het zou gaan om de ‘grootste bezuinigingsoperatie uit de geschiedenis van Wegener’. In februari vorig jaar maakte moederbedrijf Mecom al bekend tot 2014 een grote bezuinigingsoperatie door te voeren waarbij bij Wegener en MGL, allebei eigendom van Mecom, tien procent van de arbeidsplaatsen zou verdwijnen. Mecom gaf toen aan ongeveer 50 miljoen euro te willen bezuinigen. Eind juli moeten de nieuwe plannen concreet zijn ingevuld waarna de centrale ondernemingsraad advies moet uitbrengen.
Bron: Villa Media
Den Haag – Jos Timmers legt uit uit wat de gevolgen zullen zijn van het verdwijnen van persbureau Geassocieerde Persdiensten, de GPD, waar hij hoofdredacteur was. Timmers vergelijkt de schade van het verdwijnen van de GPD met een veenbrand: “Een brand die je lange tijd niet ziet en waarvan de gevolgen pas merkbaar zijn als de schade is aangericht. Die schade bestaat op de eerste plaats uit de vernietiging van in vele tientallen jaren opgebouwde kennis van het nieuws, de achtergronden en journalistieke ervaring.”
Zesenzeventig jaar geleden, besloot een aantal van die regionale dagbladen onder het motto ‘zoodat niet bij de grote dagbladen wordt achtergelopen’ te gaan samenwerken op het terrein van landelijke en internationale berichtgeving. Timmers: “Uit dat initiatief is een volwassen en professionele journalistieke organisatie, de GPD, ontstaan, die de aangesloten regionale dagbladen decennialang heeft voorzien van een ongekend rijke berichtgeving. En nu, anno 2013, bestaat die GPD opeens niet meer. Vermalen in het geweld dat de grote dagbladuitgevers inzetten en waarmee ze in een tijd van sterk teruglopende inkomsten en verlies aan abonnees en advertenties de eigen posities zoveel mogelijk denken te versterken. Het was uitgeverij Wegener, die de lont in het kruitvat stak. Het is Wegener dat tamelijk schaamteloos het model van de GPD kopieert. En de overige concerns konden of wilden daar niets tegenover stellen.” Bij de GPD werkten 45 journalisten in vaste dienst en tientallen freelance medewerkers, van wie meer dan de helft nu echt zonder werk zit. De schade bestaat ook uit het feit dat het gezamenlijk front van de regionale dagbladen is verbroken. Jos Timmers werd per 1 maart de nieuwe hoofredacteur van nationaal persbureau NOVUM.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com/td>

]]>
Winner BBC Speaking contest 2013 Frederike Brockhoven http://dailychanneltv.com/?p=3276 Sun, 13 Oct 2013 15:22:23 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3276  

Presentatie:  Frederike Brockhoven
Frederike Brockhoven tijdens haar winnende presentatie

Frederike Brockhoven tijdens haar winnende presentatie

Zeist – Frederike Brockhoven mag zich winnaar noemen van de BBC and ESU Public Speaking Award 2013. Deze prestigieuze wedstrijd voor scholieren, zoekt Nederlands beste sprekers in het Engels. De finale vond plaats op het Mediapark in Hilversum.
Het onderwerp dat Frederike van het Christelijk Lyceum in Zeist had gekozen was verplichte orgaandonatie. “Op dit moment wachten zo’n 10.000 Engelsen op een orgaantransplantatie. En er zijn zeker niet genoeg donoren, dus 3 mensen sterven wachtend elke dag. Duitsland heeft een opt-in systeem van je vrijwillig aanmelden als donor, Oostenrijk veronderstelde toestemming (opt-out). Één van de landen heeft een toestemmingspercentage van 12%, de ander van 99.9%, raad nu eens welk percentage bij welk land hoort. 12% bij Duitsland, en 99.9% bij veronderstelde toestemming in Oostenrijk.” aldus een deel van Frederike haar betoog. Haar volledige verhaal staat nu on line op ons TVkanaal. Ruim 75 scholen uit alle provinciën van Nederland hadden ingeschreven voor deze competitie.

 

]]>
Belasting voor Oldtimers op losse schroeven http://dailychanneltv.com/?p=3252 Mon, 30 Sep 2013 12:27:56 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3252  

Presentatie:  Wouter van Embden
informatie achter gehouden aan de 2e Kamer...

informatie achter gehouden aan de 2e Kamer…

Zeist – Stichting autobelangen voert namens oldtimerbezitters en liefhebbers actie tegen het opheffen van de vrijstelling van wegenbelasting voor voor oldtimers. In tegenstelling tot wat iedereen denkt moet de belastingmaatregel nog door Tweede en Eerste Kamer heen en staat er nog niets vast.
Het is de derde aanpassing in vier jaar tijd die oldtimers treft. Wouter Embden van autobelangen.nl: ” Berijders en de branche hebben nu eindelijk recht op rust. De overheid moet zich betrouwbaar opstellen. De rechtspositie van grote aantallen mensen wordt aangetast. De Maatregel heeft niet alleen betrekking op toekomstige oldtimerbezitters, maar ook bestaande bezitters worden direct belast met nieuwe belastingen. Dit treft meer dan 200.000 oldtimers. Individuele gevallen kunnen zeer zwaar geraakt worden, waarbij het geen uitzondering is dat men per maand meer dan € 300 aan wegenbelasting moet gaan betalen, voor één of meerdere voertuigen waar vrijwel geen kilometers mee worden gemaakt. Deze lastenverzwaring is disproportioneel. Ook rijden oldtimers verwaarloosbaar weinig. De kilometers gemaakt door oldtimers, maken nog geen 1% uit van het totaal aantal kilometers per jaar gereden door personenauto’s”
Om de maatregel er doorheen te krijgen heeft Staatsecretaris Weekers volgens autobelangen informatie achter gehouden en heeft het ministerie van Financiën niet alleen de 2e Kamer, maar ook de ANWB, KNAC, FEHAC, FOCWA, BOVAC en de RAI gemanipuleerd. “Er werd hen een rad voor ogen gedraaid. Wellicht leeft het ministerie in de veronderstelling dat zij de wetten in Nederland maken. Inmiddels heeft autobelangen.nl het ministerie in gebreke gesteld om dat deze weigert antwoord te geven op onze vragen. Ons team heeft een dossier opgesteld van inmiddels 40 pagina’s. Dit zullen wij op 8 oktober aan de Tweede Kamer aanbieden. Wij zullen doorgaan met deze actie totdat er een eerlijke regeling ligt, waar aanzielijke tijd van afgebleven wordt, zodat de klassiekerliefhebber en bedrijven in de oldtimerbranche eindelijk weer weten waar zij aan toe zijn” aldus Wouter van Embden. In het programma vertelt hij uitgebreid over de actie van autobelangen.nl De actie zelf kan worden ondersteund door naar www.vrijstellingoldtimer.nl te gaan.

 

Interview:  Wouter van Embden

 

Den Haag – Ook volgens Kamerlid Pieter Omtzigt is het nog helemaal niet zeker dat er een kamermeerderheid voor de nieuwe oldtimer belastingen kiest. Volgens hem zit er een systeem in dat het ministerie van Financien geen berekeningen kan laten zien en dat ook deze keer het alleen maar geld gaat kosten. “Elke berekende belastingmaatregel op autogebied kost achteraf geld” zo constateert hij. Zo zegt Financien dat er bij de grens niet goedkoper in Duitsland getankt word. Echter, Omtzigt woont daar zelf en ziet meer dan 100 miljoen euro’s verloren gaan naar het buitenland. Ook de subsidie voor elektrische auto’s was verkeerd berekend. “Ik ben allang niet meer geschokt. Op kamervragen hebben ze geantwoord dat ze helemaal geen berekening hebben gemaakt van de gevolgen van onze dure benzine in de grensstreek. En toch zou het nul gevolgen hebben”

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Weggegooid belastinggeld: “EU uitgaven moeten en kunnen anders” http://dailychanneltv.com/?p=3244 Fri, 27 Sep 2013 11:05:40 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3244  

Presentatie:  Lambert van Nistelrooij (Europees Parlement)
Rutte slechte onderhandelaar voor Nederland volgens Van Nistelrooij

Rutte slechte onderhandelaar voor Nederland volgens Van Nistelrooij

Straatsburg – Geluidschermen aan Poolse snelwegen waarlangs alleen koeien grazen, Italiaanse havens waar geen boot komt of nutteloze rotondes. Voorbeelden van Europees weggegooid belastinggeld. Lambert van Nistelrooij onderhandelde de afgelopen maand met als resultaat dat er voortaan meer subsidie naar onderzoek, innovatie en opleidingen gaat in plaats van nutteloze projecten. “Het EU geld ligt op de plank voor vernieuwende projecten. Een voorbeeld is de regio Midden-Brabant die zich specialiseert in helicoptertechniek. De EU uitgaven moeten en kunnen anders” Van Nistelrooij heeft kritiek op de dramatisch slechte onderhandelaar Mark Rutte. “Hij heeft veel te weinig geld voor Nederland binnengesleept.”

U kunt op deze uitzending reageren. Mail naar redactie@dailychanneltv.com
Uw reacties gaan naar het Europees Parlement.

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Exclusief: bezoek aan De Katterugclub tijdens oldtimer Volvo sleuteldag http://dailychanneltv.com/?p=3233 Mon, 16 Sep 2013 14:20:18 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3233  

Verslag: Roel Zaadnoordijk
Ieder clubl;id krijgt les in techniek

Ieder clublid krijgt les in techniek

Alphen aan de Rijn – Sinds er motorrijtuigenbelasting geheven gaat worden voor auto’s jonger dan 40 jaar is er weer veel belangstelling voor de èchte Oldtimer. In Nederland is er de Katterugclub, exclusief opgericht voor de eerste Volvo modellen Katterug en de besteluitvoering, de Duett.
DailyChannelTV ging op bezoek tijdens een sleuteldag van deze in 1981 opgerichte oldtimerclub.

We zien hoe de leden, ook vrouwen, de verdwenen vakkennis aan elkaar doorgeven om hun Volvo up to date te houden. Wie het programma bekijkt weet na afloop hoe bepaalde onderhoudswerkzaamheden gedaan moeten worden. Aan bod komen: ontsteking- en kleppen afstellen, raamreparatie, versnellingsbak onderhoud en verlichting. Ook wordt de truuk uitgelegd hoe je met een vrijwel lege accu toch nog kunt starten.
We zien hoe clublid John erachter komt dat een kleine reparatie een hele grote wordt zodra hij zijn Katterug op de brug heeft staan en er tijdens het sleutelen een belangrijke bout afbreekt. Er blijkt veel meer aan de hand…
Voor de minder technische kijkers laat een clublid het mooie interieur zien van zijn prachtig gerestaureerde Volvo Katterug, oftewel de PV 544, hier rechts afgebeeld.

De Volvo Duett

De Volvo Duett

 

De Volvo Katterug

De Volvo Katterug

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Protest tegen verplichte APK keuring voor motoren: 10.000 likes in 5 dagen http://dailychanneltv.com/?p=3154 Tue, 03 Sep 2013 08:04:51 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3154  

Presentatie:  Wim van de Camp (CDA)

Straatsburg – De Europese Unie heeft besloten dat motoren voortaan APK-gekeurd moeten worden.
“Onterecht en onnodig”, oordeelt Europarlementariër voor het CDA, Wim van de Camp en zijn collega Corien Wortmann. Van de Camp, zelf motorrijder, zegt dat het besluit over de APK nog niet definitief is: “We hebben deze slag verloren maar nog niet de oorlog.”
Er komen nog onderhandelingen tussen het Europarlement en de gezamenlijke EU-landen. Daarbij zit ook Nederland aan tafel, in dit geval minister Schultz van Haegen.
“Ik hoop en verwacht dat de Nederlandse regering daar vol op de rem gaat staan. Bent u het eens met mijn protest, stuur dan een mail naar redactie@dailychanneltv.com. We zullen uw stem meenemen in de komende discussie.” aldus Wim van de Camp.

Geachte redactie,
Naar aanleiding van het filmpje van Wim van de Camp inzake zijn protest tegen de verplichte APK keuring voor motoren willen wij u graag op de hoogte stellen van onze petitie die wij zijn gestart in de vorm van een Facebook pagina.
De pagina had binnen 5 dagen 10.000 (!) likes en wij nodigen u graag uit de pagina te bekijken.
Wim van de Camp rijdt zelf ook motor en weet dat APK niet echt bijdraagt aan de verkeersveiligeheid

Wim van de Camp rijdt zelf ook motor en weet dat APK niet echt bijdraagt aan de verkeersveiligheid

Voor alle protest teksten en afzenders gaat u naar de speciale tab DailyEurope.TV op onze site.

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Oprichting Clean Music Consortium als vuist tegen Buma/Stemra http://dailychanneltv.com/?p=811 Wed, 28 Aug 2013 07:11:35 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=811
Presentatie: Kees Verhoeven (D66)

Haarlem – De druk van de politiek en de druk van de grootste beroepsorganisatie voor componisten en tekstschrijvers, de VCTN om een broodnodige reorganisatie van de Buma/Stemra af te dwingen heeft niets geholpen. Een aantal gedupeerde eisers waaronder hitartiest Rob Bolland, componist Melchior Rietveldt en muziekuitgever Peter van Wijngaarden voeren de druk nu verder op met de gisteren opgerichte Clean Music Consortium. Dit consortium moet ook jonge auteurs waarschuwen wat hen te wachten staat bij de Buma/Stemra wanneer zij zich daar inschrijven.

Alle drie de muziekmensen claimen miljoenen van de Buma/Stemra die volgens hen dure juridische uitputtingsslagen gebruiken om maar geen uitkering te hoeven doen. Volgens woordvoerder Bas Erlings wast de Buma/Stemra haar handen in onschuld en wijst alle claims van de hand.

 

Eerder in het nieuws: De Eerste Kamer heeft ingestemd een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven voor een breder en sterker toezicht op de zogeheten collectieve beheersorganisaties die zich bezighouden met de incasso, het beheer en de verdeling van vergoedingen voor bijvoorbeeld film en muziek. Ook komt er een toetsing vooraf van eenzijdige tariefstijgingen door het College van Toezicht Auteursrechten in combinatie met een individuele toetsing door de geschillencommissie of rechter achteraf. De wet treedt op 1 juli 2013 in werking.

Reactie Buma/Stemra Bas Erlings: We hebben kennis genomen van de wet. Er werd al een tijd over gesproken, en de meeste punten in de wet zijn door zelfregulering inmiddels geregeld de afgelopen jaren. Zaken als Good Governance, transparantie en extern toezicht zijn aangepakt. Buma en Sena hebben gezamenlijk Scan opgericht waardoor een gebruiker bij 1 loket een licentie kan afsluiten voor Buma, Sena en Videma rechten. Ook heeft de sector een keurmerk in gevoerd. Buma/Stemra voldoet aan de eisen daarvan en heeft het keurmerk toegekend gekregen.

Het College van Toezicht controleert nu vijf collectieve beheersorganisaties met een wettelijke taak. Dat zijn de vereniging Buma, de Stichting Exploitatie Naburige Rechten (Sena) alsmede de stichtingen De Thuiskopie, Leenrecht en Reprorecht. Straks houdt het College ook toezicht op organisaties die op vrijwillige basis gelden innen of verdelen, zoals Videma en de Stichting Naburige Rechtenorganisatie voor Musici en Acteurs (Norma).

De nieuwe wet schept een strak kwaliteitskader voor en zal leiden tot meer transparantie bij de activiteiten van de auteursrechtorganisaties, zodat ze beter kunnen worden gecontroleerd. Het groeiende economische belang van de sector rechtvaardigt een veel sterker onafhankelijk toezicht op de activiteiten van deze instanties, aldus Teeven.

Straks moet het College vooraf instemmen met een eenzijdige stijging van de tarieven en moeten de tarieven, de licentievoorwaarden, kortingsregelingen, de beheerskosten en nevenfuncties van de bestuurders openbaar worden gemaakt. Ook wordt het mogelijk om grenzen te stellen aan de beheerskosten van de auteursrechtorganisaties, worden topsalarissen aangepakt en mag het College zonodig een last onder dwangsom en een bestuurlijke boete opleggen. Boetes kunnen oplopen tot 5% van de jaarlijkse incasso.

Ten slotte wordt voorzien in een snelle, gespecialiseerde en laagdrempelige afdoening van tariefgeschillen door de aanwijzing van een onafhankelijke Geschillencommissie auteursrecht. Bedrijven die klachten hebben over de hoogte van hun rekening kunnen daar straks terecht voor een snelle afdoening van hun bezwaren.

Met de maatregelen van de bewindsman kent straks ook de auteursrechtsector een sectorbreed en onafhankelijk kwaliteitstoezicht, met inbegrip van een concrete tarieventoetsing in het individuele geval door een Geschillencommissie.

EERDER IN HET NIEUWS: Ex-Buma-Stemra-bestuurslid Jochem Gerrits heeft de rechtszaak die hij tegen Powned aanspande, op alle punten verloren. Aanleiding hiervoor was de uitzending van Pownews van woensdagavond 30 november 2011 waarin zijn integriteit in twijfel werd getrokken. Als bestuurslid van de Buma/Stemra bood hij componist Melchior Rietveldt zijn diensten aan om het geld dat hij te goed heeft van de Buma/Stemra daadwerkelijk op zijn rekening te krijgen. 1/3 van het bedrag moest Rietveld dan wel aan hem afstaan. Buma/Stemra kan volgens hun persvoorlichter niet garanderen dat de rest van het bestuur niet corrupt is. 

Eerder oordeelde de Raad voor de Journalistiek dat Pownews onzorgvuldig had gehandeld omdat Gerrits niet om een weerwoord was gevraagd en dat hem uitspraken waren ontlokt. De rechter oordeelde dat dit in elk geval niet onrechtmatig is gebeurd.
Den Haag –Staatssecretaris Teeven van Justitie heeft aangekondigd de riante salarissen van de Buma/stemra managers in te dammen. De 2e Kamer had hierover geklaagd omdat het geld dat de muzikanten krijgen voor hun muziek alleen maar afneemt. Terwijl de klachtenstroom over de Buma/Stemra alleen maar toeneemt (zie ook onze eerdere uitzending over de Buma/Stemra) wordt het debat in de Tweede Kamer hierover constant uitgesteld. D66 kamerlid Kees Verhoeven wil dat de staatssecretaris nu ingrijpt.”Collectieve Beheersorganisaties zoals Buma/Stemra beheren rechten van muzikanten, producenten en auteurs. Vooral het slechte functioneren van Buma/Stemra komt vaak ter sprake. Van zowel muziekmakers als muziekgebruikers, zoals winkels, radiostations, discotheken en websites, krijg ik geregeld klachten. Deze klachten gaan over het bestuur, de macht van uitgevers, de omgang met auteursrechten, de onnavolgbare geldstromen en de ondoorzichtige tarieven. Het is niet duidelijk wat er met de inkomsten van auteurs en makers gebeurt. Het gaat om miljoenen euro’s waar artiesten en componisten hard voor hebben gewerkt. Dit geld moeten ze dan ook terugzien.’ aldus Kees Verhoeven. In het programma is de reactie van Buma/Stemra ook te zien. Met deze link kun je het hele gesprek beluisteren. Oordeel zelf: http://www.dumpert.nl/mediabase/mp3/fbcabc28_uncut_1_2.mp3.mp3

Meld je aan voor alle afleveringen! info@dailychanneltv.com

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

]]>
Wereldrecord onderwaterfietsen verbroken http://dailychanneltv.com/?p=3205 Sat, 24 Aug 2013 23:13:27 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3205 Wereldrecord onderwaterfietsen verbroken

Cor Kuyvenhoven-2601sDe Leidse Onderwatersportvereniging Calypso heeft  het wereldrecord onderwaterfietsen gevestigd. Duikers hebben van vrijdag op zaterdag non stop 27 en een kwart uur gefietst op de bodem van zwembad De Zijl in Leiden. Ze hebben hiermee het record verbroken dat eerder door een Brugse duikclub is gevestigd. DailyChannelTV zond non stop de live beelden uit van de fietsers onderwater.

In teams van twee lieten de deelnemende duikers steeds een halfuur lang de trappers van hun spinningfietsen draaien onder toeziend oog van een veiligheidsduiker en een oppervlakte coördinator. Om de verveling van deze nogal saaie bezigheid tegen te gaan, speelden ze ondertussen spelletjes als onderwatertorpedo, of lazen een tijdschrift zolang het papier niet te verweekt was. De hele recordpoging was live te volgen op internet.

Rob Leewis, voorzitter van Calypso, noemt het meest bijzonder nog dat het evenement in heel korte tijd is georganiseerd. “Twee weken geleden wisten we nog niet of het door zou gaan. Bijna alles moest nog geregeld worden. Maar door grote inspanning van een kleine club mensen in de voorbereidingen, en hulp van velen op de dagen zelf, is het allemaal heel goed verlopen, en de sfeer was heel ontspannen.” Leewis beschouwt de recordpoging als een mooi bindend evenement voor de vereniging.

Cor Kuyvenhoven-2962LOV Calypso (1963) is deze uitdaging aangegaan om het 50-jarig bestaan van de vereniging iets bijzonders mee te geven. De vereniging markeert dat met activiteiten voor de eigen leden en voor belangstellenden van buiten. Zo kunnen geïnteresseerden op speciale dagen gratis kennismaken met duiken en onderwaterhockey, en worden er onder andere fotopresentaties georganiseerd. Calypso is een van de eerste verenigingen van de Nederlandse Onderwatersportbond (NOB). De vereniging telt zo’n honderd leden die duiken, onderwaterhockey spelen, en/of conditiezwemmen.
 

Wilt u ook een live uitzending voor uw bedrijf of organisatie?

mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Youtube krijgt voorrang door betaald voordringen http://dailychanneltv.com/?p=3178 Thu, 18 Jul 2013 17:15:56 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3178  

Presentatie:  Lambert van Nistelrooij

Straatsburg – Iemand komt de winkel binnen en dringt voor. Je mag er niets van zeggen want…hij heeft er voor betaald. Dit staat op het internet te gebeuren als de nu uitgelekte plannen van Neelie Kroes doorgaan. Youtube filmpjes laden dan vele malen sneller dan Vimeo filmpjes omdat daar voor is betaald. Maar ook Outlook mail doet het veel sneller dan GMail, want de grootste betaler mag voordringen op internet.

Schermafbeelding 2014-01-16 om 08.59.30Schermafbeelding 2014-01-16 om 09.01.26
De bakker, in dit geval KPN en Vodafone krijgen hier dan officieel toestemming voor en de consument heeft het nakijken.
Nederland heeft in de wet vastgelegd dat dit niet mag, het heet Netneutraliteit, iedereen is gelijk. Zal Nederland slachtoffer worden van de Europese plannen? Volgens Europarlementariër Lambert van Nistelrooij is het plan van Kroes ronduit schadelijk voor beginnende internetbedrijven. “Zij hebben in tegenstelling tot mega bedrijven als Google, geen goedgevulde beurs om voorrang te kopen.
Vanaf september zal het Europees Parlement het definitieve voorstel van Kroes behandelen. Kijk de uitzending en reageer. Uw reacties gaan naar het Europees Parlement.

Ingezonden stuk.

Beste redactie,

Het verhaal van dhr. van Nistelrooij, die zelf duidelijk niet al te technisch is aangelegd, over het “voorrand door betaald voordringen” komt me niet erg sterk over. Wat mij betreft grenst het zelfs aan stemmingmakerij.

Zo zegt dhr. van Nistelrooij in zijn openingszin al dat “je mag verwachten dat als je aan het internetten bent elke website even snel binnenkomt”. Ik weet niet waarop hij deze bewering staaft, maar dit is zeker niet het geval. De snelheid van het een website wordt doorgaans grotendeels bepaald door de snelheid van het hostingbedrijf waarop de site draait. Dat is bijvoorbeeld een van de redenen dat sites zoals YouTube en Gmail erg snel binnenkomen. Dergelijke bedrijven hebben het geld om zich goede hosting te veroorloven. Qua concurrentie is dat vergelijkbaar met het feit dat Apple zich bijvoorbeeld een Applstore op het Leidse Plein kan veroorloven en de kleine computerhandel liever elders huisvest.

Hij zet vervolgens uiteen dat dit wel eens zou kunnen betekenen dat beelden YouTube vlekkeloos op het scherm zouden kunnen verschijnen terwijl bijvoorbeeld die van Vimeo “vertraagd” zouden worden weergegeven. De betekenis van het begrip “vertraagd” is me in deze context onduidelijk. Vimeo is geen live stream en er kan dus moeilijk sprake zijn van “vertraagd” afspelen. Waarschijnlijk bedoeld dhr. van Nistelrooij dat de beelden mogelijk minder vloeiend binnen zouden kunnen komen.

Dat is niks nieuws. Dat gebeurt nu ook al. Alleen al omdat de kleinere bedrijven zich simpelweg de dure en betrouwbare infrastructuur niet kunnen veroorloven die daar voor nodig is.

Dat verschijnsel heet “quality of service”, of QoS, en is een belangrijk begrip in elektronische dienstverlening. Voor sommige bedrijven is een hoge quality of service essentieel voor hun bedrijfsvoering. Zo eisen bijvoorbeeld bedrijven die betalingsverkeer regelen en erg hoge quality of service van hun providers, om ervoor te zorgen dat betalingen snel en vlekkeloos verlopen. Voor YouTube is goede videokwaliteit essentieel en het is dus logisch dat men bereid zou zijn te betalen voor een goede quality of service of dat gebied. Dat doen ze al binnen hun eigen netwerken, maar momenteel kunnen ze de quality of service nog niet gegarandeerd krijgen tot aan de consument. De laatste schakel in de internetketen (op het thuisnetwerk na) is immers de service provider van de consument en die mag momenteel een dergelijke quality of service niet garanderen.

Kroes wil daar wat aan doen. Dhr. van Nistelrooij doet voor alsof dat een bedreiging voor de consument is, terwijl hier feitelijk een betere dienstverlening wordt aangeboden voor bedrijven voor wie die dienstverlening als primair bedrijfsdoel hebben.

Zijn argument in deze dat “in het gewone autoverkeer grote bedrijven ook geen voorrang kunnen kopen” is erg beperkt, als je bedenkt dat in het gewone autoverkeer “quality of service” ook belangrijk is en naar voren komt in bijvoorbeeld het aanbieden van taxibanen en busbanen die een snellere doorstroming bieden.

Dat het kunnen aanbieden van een gegarandeerde quality of service “schadelijk is voor startups en daarmee voor de innovatie”, zoals dhr. van Nistelrooij zegt, is eindelijke een punt waar wel enige waarheid in schuilt. Zo hebben volgens van Nistelrooij “beginnende internetbedrijven, in tegenstelling tot mega-bedrijven, geen goed gevulde beurs om voorrang te kopen”.

Dat klopt. Maar hoe is dat anders dan in andere delen van onze economie waar beginnende bedrijven niet voor niets in “garages” beginnen, of ergens op een industrieterrein, terwijl hun veel grotere concurrenten zich een mooie positie in een commercieel centrum kunnen veroorloven? Kost dat “nieuwkomers de kop”, zoals van Nistelrooij beweert? In mijn ogen wel als de dienstverlening voor bedrijven die niet betalen voor een gegarandeerde quality of service een dermate lage service voorgeschoteld krijgen dat er niet mee te werken valt. Maar dat is maar zeer de vraag. Het is zeker niet in het voordeel van service providers om hun klanten een algeheel slechte ervaring te bieden met uitzondering van het kijken naar Youtube en het lezen van je Gmail mailtjes.

Nee, dhr. van Nistelrooij schetst hier een misleidend en incompleet beeld van de uitbreiding tot het bieden van kwaliteitsdiensten op internet aan de consument. Een beeld dat lijkt te zijn ingegeven door volstrekt negatieve benadering van innovatie op het gebied van quality of service en de vreemde gedachte dat elk bedrijf dezelfde kwaliteit kan leveren op internet, wat nu al niet het geval is.

Ik zou graag het verhaal van Mw. Kroes zelf eens aanhoren over deze zaak. Van haar weten we in elk geval dat ze persoonlijk zeer op de hoogte van techniek is, iets wat ik in deze zaak toch wel belangrijk acht.

Vriendelijke groet,
Rijn Buve
Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Compleet overzicht Peurbakkentocht Leiden 2013 met commentaar http://dailychanneltv.com/?p=3149 Mon, 01 Jul 2013 10:42:14 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3149  

Commentaar: Roel Zaadnoordijk

Leiden – De Peurbakkentocht in Leiden begint net zo groot fenomeen te worden als het bloemencorso. Alleen de wagens zijn vervangen door boten die de mooiste creaties vertegenwoordigen. De boten varen door het centrum van Leiden, bekeken door vele toeschouwers aan de kant. Wij maakten een live-uitzending op 28 juni 2013 met duizenden kijkers die niet in de regen wilden staan. Voor diegene die het gemist hebben en zelf willen zien wie er op de boten zaten is hier het volledige videoverslag. De winnaars waren: 1e prijs categorie bedrijven: COC/De Roze Beurs, 1e prijs categorie particulieren: De Stamgasten, 1e prijs categorie verenigingen: De Lodewiksgroep (Scouting)

1e Prijswinnaar in de categorie bedrijven

1e Prijswinnaar in de categorie bedrijven

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Nederlanders gooien dagelijks voor miljoenen aan spullen weg http://dailychanneltv.com/?p=3131 Fri, 28 Jun 2013 21:54:22 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3131  

Reportage: Roel Zaadnoordijk, presentatie: Shamal Binnendijk

Leiden – Nederlanders gooien dagelijks voor miljoenen euro’s aan waardevolle spullen weg, zonder de moeite te nemen om ze 2e hands te verkopen. Ook de kringloopwinkels zitten overvol. Er is eigenlijk helemaal geen recessie.

DailycChannelTV filmde een dag op de milieustraat in Leiden on ontdekte voor hoeveel geld en wat voor waardevolle spullen er dagelijks worden weggegooid. Een onthutsende reportage.

 

 

 

 

 

 

Leidsch Dagblad 29 juni 2013

Leidsch Dagblad 29 juni 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Overheid in 33 jaar 100.000.000.000 euro te duur uit http://dailychanneltv.com/?p=3035 Sat, 22 Jun 2013 08:39:15 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3035  

Presentatie: Prof. dr. Bert van Wee (TU Delft)

Delft – In 33 jaar zijn er bij de overheid kostenoverschrijdingen gemaakt van in totaal 100 miljard euro. Dit is de schrikbarende balans die Prof.dr. Bert van Wee (TU Delft) opmaakte aan de hand van officiële rapporten en uit onderzoek van zijn promovenda Chantal Cantarelli.
De hoogleraar legt uit dat de kostenoverschrijdingen 4 extra kostenposten met zich meebrengen: oplopende kosten, nog voordat er een besluit is genomen, renteverliezen door vertragingen, projecten worden minder gebruikt dan werd voorgesteld en ten vierde: renteverliezen door de extra kosten, er moet extra geld geleend worden. Toch doet Nederland het beter dan wat wereldwijd het geval is. Van Wee vindt het opmerkelijk dat ervaringen uit het verleden geen betere kostenschattingen opleveren. Toch slagen belangengroepen er steeds weer in om willens en wetens de kosten te rooskleurig voor te stellen en daarmee de kans te vergroten op een positief besluit.
In dit programma rekent Prof. dr. Van Wee u voor hoe hij aan deze onthutsende cijfers is gekomen.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
The story of Henry Royce and Charles Rolls. http://dailychanneltv.com/?p=3022 Mon, 17 Jun 2013 12:45:06 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3022  

Presentatie: John Miley

Engeland – Afgelopen weekend kwamen er weer honderden Rolls-Royces en Bentleys bijeen op het Rockingham Castle in Rockingham in Engeland. Niet iedereen weet hoe Sir Henry Royce en Charles Rolls samen dit merk in de exclusieve markt hebben gezet.

Honderden Rolls-Royces en Bentley verzamelden zich dit weekend in Engeland.

Honderden Rolls-Royces en Bentley verzamelden zich dit weekend in Engeland.

Het is een heel interessante geschiedenis. John Miley is al meer dan 40 jaar lid van de Rolls-Royce Enthousiasts’ Club en vertelt het levensverhaal van deze twee, in de autowereld beroemde namen. Een leuk detail: John zijn nummerbord is BWV608, een verwijzing naar een van Johann Sebastiaan Bach zijn orgelwerken. Hij laat de kijker niet alleen zien hoe mooi het rijden is in een Rolls-Royce, ook het orgelwerk BWV608 In Dulci Jubilo is speciaal in Engeland opgenomen voor deze uitzending. Veel kijk- en luisterplezier!

England– Again hundreds of Rolls-Royces and Bentleys gathered past weekend in Rockingham, England at the Rockingham Castle. Not everyone knows how Sir Henry Royce and Charles Rolls together put this brand on the exclusive market.
It is one very interesting history. John Miley has been a member of the Rolls-Royce Enthusiasts’ club for more than forty years now and tells us the story of these two well-known and famous names in the world of automobiles. One nice detail: John’s number plate is BWV608, a reference to one of the pipe organ works of Johann Sebatian Bach. Not only does he show the viewer how wonderful driving in a Rolls-Royce is, the pipe organ work BWV608 in Dulci Jubilo has been recorded in England especially for this broadcast.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Special Report: The Annual Concours and Rally RREC in England http://dailychanneltv.com/?p=2186 Mon, 17 Jun 2013 09:57:53 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2186
Report from England

The special RREC Bulletin

“This documentary illustrates the true international makeup of the Rolls-Royce Enthusiasts’ Club. It shows how our members from all over the world share their enthusiasm with each other in so many ways. They may be owners of Rolls-Royce and Bentley cars, experts in Concours, collectors of memorabilia, followers of the history and heritage of Sir Henry Royce or just lovers of the English traditions which go with those pursuits. Even the British weather cannot stop them coming together to enjoy this annual event which has now grown to fill a full three day programme”
Jim Fleming
Chairman RREC

Hallo DailyChannelTV,
In June at Rockingham Castle you made a small video of me and my wife after the end of the auction. We had the highest quote for the Bentley lot 3 but the owner didn’t accept, he expected a higher offer. You just made the video when we got the information about this. After some negociations with the owner we made the deal and now the Bentley is at our home in 49434 Neuenkirchen Germany.
We went last weekend to England and picked up the car and drove to Harwich, took the ferry to Hoek van Holland. Unfortunately the car broke down after a short distance, ignition failured minior item.
Surprised we were about the friendlyness of the Dutch people until a friend picked us with a trailer up.

Mit freundlichem Gruß/ Kind Regards
Klaus Kramer

Congratulations!!
The DailyChannelTV team

]]>
Prinses Laurentien: twee werelden van verschil http://dailychanneltv.com/?p=3006 Fri, 14 Jun 2013 06:59:59 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3006  

Reportage: Roel Zaadnoordijk

Schermafbeelding 2013-06-13 om 22.53.33Leiden – De ongeremde en creatieve denkkracht van kinderen gebruiken om nieuwe oplossingen te vinden voor volwassenen problemen. Met zichtbaar plezier bracht prinses Laurentien van Oranje dit in de Pieterkerk in de praktijk. Zij was gespreksleidster in een dialoogsessie met kinderen, georganiseerd door de stichting Openbaar Primair en Speciaal Onderwijs (PROO Leiden). In deze uitzending laten kinderen zien welke input ze kunnen geven, bijvoorbeeld om de regionale krant Het Leidsch Dagblad aantrekkelijker te maken voor kinderen. Saskia Stoelinga is redacteur bij deze krant en brengt de denkkracht meteen in de praktijk met een nieuw idee voor de krant. “Misschien is het wel de redding van de krant als alle ouders een abonnement gaan nemen omdat hun kinderen de krant willen lezen.”
Prinses Laurentien beloofde er op terug te komen zodra er resultaten geboekt zijn bij deze krant. Meer Leids nieuws op www.dichtbij.nl

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Nieuw mediagebruik toegepast in Haagse Schilderswijk http://dailychanneltv.com/?p=2988 Tue, 11 Jun 2013 10:15:07 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2988  

Reportage: Roel Zaadnoordijk

Den Haag – Met de Ipad en smartphones interviewden medewerkers van City Mondial bewoners van de Haagse Schilderswijk. Met deze nieuwe manier van mediagebruik hoopt de gemeente Den Haag extra informatie te krijgen wat de schilderwijkers verbeterd willen zien in hun wijk. De opgenomen filmpjes konden direct bekeken worden vanuit de tot mediabus omgebouwde”Buzz-bus”van City Mondial.
DailyChannelTV ging een dag mee en maakte verslag van deze unieke manier van en inventariseerde mee wat er zoal bij de bewoners van de schilderswijk leeft.
Ondanks het imagoprobleem van deze wijk waren er ook positieve geluiden te horen van enkele bewoners.

Wethouder Marnix Norden van de gemeente Den Haag deed ook mee

Wethouder Marnix Norden van de gemeente Den Haag deed ook mee

De Haagse wethouder Marnix Norder noemde het nieuwe mediagebruik een extra voordeel dat de opnames het echte volksgevoel verwoordt. “We moeten 5 jaar uittrekken om te zorgen dat de Schilderswijk weer een gewone, gemiddelde Haagse wijk wordt” Wat ook veel naar voren kwam in de gesprekken, was dat er heel veel in de Schilderswijk gebeurt; voor jongeren, ondernemers, bewoners; maar de mensen kennen deze mogelijkheden vaak niet, en de organisaties weten het ook niet altijd van elkaar. De buzz-bus van City Mondial zorgt ervoor dat deze informatie in de wijk rondzoemt en op veel plekken terechtkomt.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

]]>
Hans Laroes’ nieuwe boek De Littekens van de Dag met nieuwe onthullingen http://dailychanneltv.com/?p=2349 Thu, 16 May 2013 08:00:12 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2349  

Presentatie: Oud-NOS hoofdredacteur Hans Laroes

Amsterdam – Oud-hoofdredacteur van het NOS journaal Hans Laroes maakt zich
zorgen over de erosie van de journalistiek, de kranten en de omroep. Hij schreef hierover het boek ” De Littekens van de Dag” dat vandaag uitkomt.

Volgens Laroes is er al zoveel weg: “Complete kranten. Haagsche Courant, Utrechts Nieuwsblad, Vrije Volk. De GPD, samenwerkingsverband van de regiokranten verdwijnt eind van het jaar. Uitgeverij Sanoma ontslaat opnieuw mensen en de Wegenerkranten hebben in tien jaar 1000 van de 2000 journalisten laten verdwijnen. Dáár schrijf ik over, omdat ik me zorgen maak. Steeds minder mensen die verhalen kunnen onderzoeken. Over journalisten die steeds vaker de ‘hype’, de opwinding achterna rennen in plaats van wat meer tijd te nemen. Die met z’n allen naar een rechtzaak tegen Badr Hari uitrukken, terwijl dat echt nergens over gaat. Over praatprogramma’s, die vooral op zoek zijn naar luid uitgesproken one-liners. De opkomst dus van, zoals ik dat noem, de Deskundige die Nergens van Weet.” aldus de schrijver.

Meer informatie over het boek? Mail naar redactie@dailychanneltv.com

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

]]>
Relatieplanet doet Moederdagonderzoek http://dailychanneltv.com/?p=2840 Fri, 10 May 2013 21:20:38 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2840  

uitkomst Moederdag onderzoek Relatieplanet
Presentatie: Shamal Binnendijk

Presentatie: Shamal Binnendijk

Groningen – Moeders die starten met daten, maken het meest kans op een succesvolle relatie in de provincie Friesland. Van alle 12 provincies in Nederland staat men daar bovengemiddeld open voor een relatie met iemand met drie of meer kinderen. Dit is een van de uitkomsten van het onderzoek dat Relatieplanet hield onder 1.148 Nederlandse singles van 18 jaar en ouder.
“Ons viel op dat de moeders in de provincie Brabant eerlijker zijn tijdens hun eerste date dan de gemiddelde single. Bijna alle Brabantse singles met kinderen vertelt direct tijdens de eerste date dat hij of zij kinderen heeft.” zegt Ralph Kattenbeld als woordvoerder van Relatieplanet. In het programma geeft hij ook uitkomsten die echt met Moederdag te maken hebben. Zo maakt Ralph de wensen bekend van moeders met een nieuwe relatie.
DailyChannelTV is zeer verheugd met gastpresentatrice Shamal Binnendijk die onze nieuwe programma’s aankondigt.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Laatste officiële daad van Beatrix als Koningin: de opening van de Huygenstentoonstelling http://dailychanneltv.com/?p=2828 Mon, 29 Apr 2013 21:11:48 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2828  

Reportage vanuit de Grote Kerk in Den Haag
Beatrix vlak voor haar laatste openingsdaad als koningin.

Beatrix vlak voor haar laatste openingsdaad als koningin.

Den Haag – Een compleet verslag van de laatste officiële handeling van Koningin Beatrix op woensdag 24 april 2013. Het werd de opening van de tentoonstelling over Constantijn en Christiaan Huygens in de Grote Kerk in Den Haag. “Het maakt ons trots” aldus presentator Hans Goedkoop. Verdere gasten in het programma zijn: Hoogleraar Maarten Prak, kunsthistorica Inge broekman, Sybilla Dekker, organist Aarnoud de Groen, DJ Erik Arbores en natuurlijk Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Beatrix, koningin van ons allemaal http://dailychanneltv.com/?p=2825 Mon, 29 Apr 2013 11:33:19 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2825  

Presentatie: Michiel Zonnevylle

Nederland – Zodra Koningin Beatrix ten tonele verschijnt, horen we regelmatig “Bea Bea, Bea bedankt” vanuit het publiek gezongen worden. Wat maakt haar nou zo speciaal? Voorzitter van de bond van Oranjeverenigingen Michiel Zonnevylle vertelt hierover in deze nieuwe aflevering van DailyChannelTV.
Hij zet de gebeurtenissen vanaf het jaar 2000, het jaar dat de Koninklijke familie Leiden en Katwijk bezocht, op een rij. Nu zij als Koningin aftreed, laat Zonnevylle, zelf ridder in de Orde van Oranje Nassau, zien wat er in deze jaren in haar persoonlijke leven is gebeurd. “Beatrix is Koningin van ons allemaal. Ik kan mij voorstellen dat op sommige momenten, als er in familieverband verdriet of vreugde is, moeite zal zijn om gevoelens te moeten delen met de “buitenwereld”. Het is soms onvermijdelijk.” aldus de oud-burgemeester van Leiderdorp.
“Het is uniek in de wereld dat in Nederland de bevolking altijd zelf de feestdagen organiseert.”
Zonnevylle staat in dit programma stil bij het verdriet van overlijden van Prins Claus, prinses Juliana en Prins Bernhard, het ongeluk van Prins Friso, haar aangepaste kleding bij het staatsbezoek in Oman, haar begeleiden van de kabinetsformaties, de Enschederamp en het afscheid van Koningin Beatrix.

Met speciale dank aan de Leidse Video en Smalfilmliga voor de beelden van het bezoek van Koningin Beatrix aan Leiden.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Toch motorrijtuigenbelasting voor Oldtimers jonger dan 40 jaar http://dailychanneltv.com/?p=2760 Thu, 18 Apr 2013 18:48:51 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2760  

Presentatie: Peter-Aloy Staal van de KNAC
De heer Robert Croll overhandigd de petitie met 63.000 handtekeningen

De heer Robert Croll overhandigde de petitie met 63.000 handtekeningen

Den Haag – Zoals het er nu naar uitziet moet iedere autobezitter belasting gaan betalen, maar onduidelijk is wie de grootste slachtoffers worden. Als het aan staatssecretaris Weekers ligt, zijn alle diesel- en benzine auto’s jonger dan 40 jaar aan de beurt zijn. De oudere auto’s moeten waarschijnlijk jaarlijks een kwart van de belastingaanslag gaan betalen.
De ANWB, KNAC, FOCWA, FEHAC, BOVAG en RAI vereniging vragen zich af wat de milieueffecten zijn waarmee de regering schermt. Directeur Peter-Eloy Staal van de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) wil eindelijk eens antwoord op deze vragen. “Wij krijgen daar maar geen antwoord op, het gaat alleen maar over geld. Maar wij hebben ook nog andere vragen die nog steeds niet zijn beantwoord. De milieueffecten van de maatregel uit het regeerakkoord staan ter discussie omdat deze mogelijk op incorrecte CBS-cijfers zijn gebaseerd. Hoe is staatssecretaris Weekers hiermee omgegaan bij het voorstellen van deze varianten, en wanneer gaat hij de Kamervragen over het aantal gereden kilometers met een oldtimer beantwoorden die zijn gesteld door SP lid Bashir?” Inmiddels heeft Weekers de kamer zover dat een kwart van de wegenbelasting ook wordt gezien als het ontzien van iedere liefhebber van klassieke auto’s. De KNAC is het daar niet mee eens. De KNAC wil een leeftijdsgrens van 30 jaar voor benzineauto’s en 40 jaar voor dieselauto’s.
”Door deze de sterke verhoging van de leeftijdsgrenzen krijgt de regering extra inkomsten van 114 miljoen euro. Wij vragen ons af of het opleggen van nieuwe belastingaanslagen opweegt tegen de economische schade die dit zal gaan veroorzaken. En het leed bij hobbyisten. De KNAC directeur Als dit doorgaat betekent dit de nekslag voor de hobbyisten die hun Renaultje, 2CV of Kevertje dan maar gaan schorsen. Einde hobby.” aldus Staal.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Willie Wortel wedstrijd 2012-2013 http://dailychanneltv.com/?p=2754 Wed, 03 Apr 2013 09:53:27 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2754 Technolab heeft ook dit jaar weer een Willie Wortel Wedstrijd georganiseerd. Kijk naar de video wie de winnaars zijn geworden!

Live vanuit het museum Boerhaave in Leiden

TechnoLab

De Willie Wortel Wedstrijd is een uitvinders wedstrijd voor de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs uit Leiden, Rijnsburg, Alphen aan den Rijn en Nieuwkoop. Duizend leerlingen volgende lessen over uitvinden waarna er 191 uitvindingen werden ingezonden. Hieruit zijn 41 uitvindingen doorgegaan naar de halve finale. In de halve finale maakte alle 140 uitvinders een promotiefilmpje over hun uitvinding, met hulp van de stagiairs van Technolab. Na een spannende strijd zijn er 17 uitvindingen in de finale gekomen. Op deze live stream was op woensdag 3 april vanaf 19:30 te zien wie er zullen winnen. Voor een zaal vol ouders, bouwers, docenten en pers zullen de uitvinders hun uitvinding presenteren voor de Jury van Wethouder Frank de Wit, Docente Pabo Hogeschool Leiden: Judith van Dommelen en de bedenker Grootste mensenlijke stroomkring in Leiden Coen Jonker. Zij hebben de taak om de vier prijzen te verdelen. De WWW-Kanjer is de hoofdprijs. Het Lampje voor de technisch beste uitvinding. De Willie voor het meest creatieve en originele idee en tot slot de Publieksprijs, waarvoor iedereen kan stemmen via de website: www.williewortelwedstrijd.nl.

Van 4 tot 28 april zijn alle uitvindingen te bekijken in Museum Boerhaave.

 

 

 

]]>
Opstelten en Van Aartsen slaan vitrines stuk http://dailychanneltv.com/?p=2611 Thu, 07 Mar 2013 23:37:44 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2611  

Reportage: Roel Zaadnoordijk
Opstelten steunt juwelier  Sunil Prahladsingh

Opstelten steunt juwelier Sunil Prahladsingh

Den Haag – Juwelier Prahladsingh in de Haagse wijk Transvaal is de eerste winkel die veiligheidsfolie heeft geïnstalleerd. Deze folie zit tussen het vitrineglas en maakt het glas moeilijk breekbaar. “Hierdoor zijn overvallers langer bezig met hun werkje en wordt hun pakkans een stuk groter” aldus de Haagse burgemeester Van Aartsen.
Als start van deze proef sloegen minister Opstelten en Van Aartsen afgelopen maandag bij de juwelier met vuisthamers op glasplaten met en zonder folie. De proef moet bijdragen aan het terugdringen van het aantal overvallen op juweliers. De proef met de DNA-douche voor overvallers die in 2010 startte heeft volgens Opstelten nog wel de aandacht, maar succescijfers kon hij niet noemen. De Haagse politie heeft overvallen waar een DNA douche werd gebruik nog niet meegemaakt. De politie verwacht, evenals de juwelier, dat de agressie door het onbreekbare glas bij een overval niet zal toenemen. Volgens de eigenaar van de vorig jaar overvallen juwelierszaak Has Gold in Leiden zal de agressie juist wel groter worden. De “folieproef” zal enkele maanden duren.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Leidse professor Christine Mummery krijgt 2,5 miljoen subsidie voor onderzoek http://dailychanneltv.com/?p=730 Thu, 28 Feb 2013 05:30:28 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=730
Presentatie: Christine Mummery

Leiden – Zij is een grote autoroteit op het gebied van stamcellen, werkt op het LUMC en heeft een Europese subsdie van 2,5 miljoen euro gekregen. Het is professor Christine Mummery en met het geld gaat ze de vorming van volwassen hartcellen proberen tot stand te brengen. Als dat lukt kunnen er medicijnen op getest worden, zonder dus gebruik te maken van proefdieren.
Dat stamcellen commercieel veel waard zijn blijkt wel uit haar verhaal dat ze bij DailychannelTV vertelde. Want in landen als Mexico, Costa Rica, India en Thailand schieten commerciële stamcelklinieken als paddenstoelen uit de grond. Ze bieden wanhopige patiënten zeer dure behandelingen met onbewezen resultaat. Het kostte in Duitsland eerst twee dode patiënten om zo’n kliniek te verbieden.’ waarschuwt prof. dr. Christine Mummery, die in Leiden onderzoek doet naar stamceltherapie en wereldwijd bekend is op dit terrein. ‘Wij krijgen drie of vier keer per maand een verzoek om informatie van mensen die overwegen naar zo’n kliniek te gaan om hun multiple sclerosis of om hun kind met hersenletsel te laten behandelen,” zegt ze op DailyChannelTV. ‘Als we deze mensen dan de feiten voorleggen en uitleggen dat stamceltherapie nog in de kinderschoenen staat, besluiten ze vaak niet naar zo’n kliniek te gaan. ‘
Samen met onder andere Sir Ian Wilmut, de leider van het team dat het schaap Dolly kloonde schreef prof. Mummery het boek “Stem Cells: Facts and Scientific Fiction” Zij hoopt daarmee patiënten en doctoren te helpen begrijpen wat stamcellen echt kunnen doen. “We beschrijven ook de valkuilen voor de mensen die wanhopig zoeken naar een oplossing voor een ziekte die zij hebben.” Christine Mummery is hoogleraar Ontwikkelingsbiologie en Hoofd van de afdeling Anatomie en Embryologie van het Leids Universitair Medisch centrum. Haar boek ‘Stem Cells: Scientific Facts and Fiction’ won in Londen de eerste prijs van The Britisch Medical Association in de categorie basic and clinical sciences.

]]>
Stem Cells, The making of http://dailychanneltv.com/?p=699 Thu, 28 Feb 2013 05:25:05 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=699
Presentatie: Christine Mummery

DailyChannelTV maakte opnames in het laboratorium van het LUMC in Leiden. De beelden laten zien hoe er van huidcellen stamcellen worden gemaakt. Met commentaar is van professor dr. Christine Mummery zelf.

]]>
Minister Bussemaker zet justitie op Amarantis http://dailychanneltv.com/?p=2506 Fri, 15 Feb 2013 10:02:08 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2506  

c
Verslag: Roel Zaadnoordijk

Den Haag – Minister Bussemaker blijkt bijzonder boos te zijn op de directie van de Amarantis scholengroep, zij hekelt het grote graaien en onverantwoorde gedrag van deze bestuurders en managers. Naar aanleiding van een eerste onderzoek draagt ze het Amarantis dossier over aan justitie. Onbekende betalingen van 210.000 euro, een betaling van in totaal 430.000 euro voor een school in Amsterdam Slotervaart die er nooit is gekomen, een salaris van een adviseur van 140.000 euro exclusief onkostenvergoeding plus lease regeling, het gebruiken van twee leaseauto en een ov-jaarkaart door een persoon; het lijkt er sterk op dat bij Amarantis sprake is geweest van vriendjespolitiek en fraude. Een vergelijkbare gang van zake is na de nationalisatie van de SNS bank aan het licht gekomen. Ook daar werden rekeningen van externe adviseurs kunstmatig verhoogd.

Toch wil Bussemaker niet meteen met nieuwe wetten komen en gaat een indringende discussie aan met managers en bestuurders die over de schreef gaan. Volgens Bussemaker heeft deze werkwijze veel meer effect om een nieuwe Amarantis te voorkomen.
Minister Bussemaker beantwoordde op de universiteit van Leiden de vragen van internationale wetenschappers. Het was op de opening van de conferentie over politieke legitimiteit en de schijnbare tegenstelling van regelgeving. Zij legde onderandere uit waarom er in 25 jaar 20% méér regelgeving erbij is gekomen, ondanks drie de-reguleringsacties van de regering. Volgens haar is het indienen van nieuwe wetten van politici een middel geworden om in de media gezien te worden. “Als je tegen een journalist zegt dat je het belangrijk vindt om te beginnen met te discusieren kom je echt niet in nieuwsuur.”
Leiden – Minister Bussemaker answered questions from international scientists at the university of Leiden. This happened at the opening of the conference of political legitimacy and the paradox of regulation. The conference deals with questions of regulation, such as why there has been a 20% rise in regulations over the last 25 years, despite the three de-regulation actions taken by the government.
The minister argued that one way in which politicians address problems in society is to request stricter rules on issues. This is also a way to capture media attention: ‘If you would just say to the journalists that you think it’s important to start a discussion, you will never make it into Nieuwsuur.’
Minister Bussemaker appears to be furious towards the management of the Amarantis school community. She reproached the irresponsible behavior and handling of financial affairs by these managers and the board of directors. Still she said she would not introduce new legislation straight away; she will rather start a discussion with the parties involved. This way of working has, according to Bussemaker, much more effect in order to prevent new cases like Amarantis.
The meeting was organised by the ‘Research Profile Area on Political Legitimacy’.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Stop de banken! sommeert ABN-Amro man Gerrit Zalm, ABN Amro reageert. http://dailychanneltv.com/?p=2541 Tue, 05 Feb 2013 19:07:53 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2541  

Presentatie: Coen Aarts, Stichting Stop de banken!

Deventer – De Stichting Stop de banken sommeert Gerrit Zalm, oud-minister van financiën en nu voorzitter van de Raad van Bestuur van de ABN-Amro bank, de Euribor hypotheekcontracten van zijn klanten na te leven.
Volgens de Vreelandse arts Coen Aarts verhoogt de ABN-Amro de opslag op hun hypotheken met maar liefst 100 tot 400% om zo het ondernemersrisico bij de klanten neer te leggen. “Banken zijn elkaar minder gaan vertrouwen omdat ze elkaar en anderen rommelproducten met schijnzekerheid verkochten. Schijnzekerheid in de vorm van ‘triple AAA’ ratings verkregen door middel van manipulatie en valse informatie. Door het onderlinge wantrouwen kunnen de zwakkere banken, zoals de ABN-Amro, nu niet meer lenen tegen het goedkopere Euribor tarief.”
Stichting Stop de banken heeft kritiek op de wollige brieven met nieuwe termen en opslagen die de bank naar haar klanten stuurt. “Wij zijn geen kiezers maar klanten met een contract. En daar houden wij hem aan” Gedupeerden kunnen zich nog altijd inschrijven via de website www.stopdebanken.nl.

Volgens ABN-Amro woordvoerder Jeroen van Maarschalkerweerd rapporteert de bank elk kwartaal over haar balans. “Op 1 maart a.s. presenteren wij de jaarcijfers over 2012. De cijfers tot en met derde kwartaal 2012 zijn te vinden op: http://www.abnamro.com/nl/press-room/press-release-archive/2012/1116-ABN-AMRO-rapporteert-onderliggende-nettowinst-van-EUR-1201-miljoen-over-eerste-negen-maanden-2012.html
De uitgebreide investor presentatie over onze cijfers en balans is te vinden op: http://www.abnamro.com/nl/investor-relations/latest-presentations/index.html
De kwartaal- en jaarcijfers worden uiteraard gecontroleerd en goedgekeurd door de interne en externe accountant. Uiteraard houden ook de toezichthouders toezicht op de bank. Over onze Griekse obligaties staat ook de laatste stand van zaken in de cijferresultaten. Een voorziening op deze obligaties heeft al plaatsgevonden in 2011 en een deel van de Griekse bedrijfsobligaties hebben we in 2012 kunnen verkopen waardoor er zelfs een stuk vrijval van die voorziening is geweest.
Op onze vraag: heeft u de bankeed afgelegd en denkt u uw maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen te hebben met de verhoging van het vaste opslagtarief? kregen wij het volgende antwoord: “De moreel-ethische verklaring uit de Code Banken is enkele jaren geleden al ondertekend door ABN AMRO. De Bankieerseed heeft dezelfde strekking, maar dan voor de wet. Ook deze wordt door ABN AMRO afgelegd. Maar ook deze vraag lijkt enige (onjuiste) suggestie te bevatten, namelijk dat de verhoging van de opslag moreel of maatschappelijk onverantwoord zou zijn en na aflegging van de bankierseed niet gestand zou blijven. Die relatie zien wij niet.

Alle pogingen van StopdeBanken om een oneigenlijke relatie te leggen tussen de verhoging van de opslag en bovenstaand ten spijt, is en blijft ABN AMRO van mening dat de verhoging eerlijk en gerechtvaardigd is. De verhoging gaat niet over bovenstaand, maar heeft te maken met het feit dat geld lenen duurder is geworden. Deze stijging wordt – conform voorwaarden – in dit specifieke variabele product (deels) doorberekend aan de klant.

Maar ons standpunt over de verhoging is denk ik inmiddels voldoende bekend, zeker ook bij StopdeBanken. Na de verhoging van de opslag is de rente op de Euriborhypotheek (inclusief opslag) ca 2,2%. Dit is voor de bank nog steeds verlieslatend. Bij verhoging van de opslag staat het de klant vrij de hypotheek boetevrij af te lossen of kosteloos over te stappen naar een andre hypotheekvorm. Echter de Euriborhypotheek is nog steeds veruit de goedkoopste hypotheek in de markt” Volgens Gerrit Zalm, bestuursvoorzitter ABN AMRO Group zijn de winstresultaten van de bank tot nu toe bevredigend: “Exclusief de Griekse voorzieningen is er sprake van een opwaartse trend in de voorzieningen, die vergeleken met de eerste negen maanden van vorig jaar fors stegen.” zo valt op de ABN-Amro site te lezen. Toch waarschuwt Zalm voor de vooruitzichten van het vierde kwartaal van 2012. hij noemt daarbij de bankbelasting die de bank jaarlijks 112 miljoen euro gaat kosten.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com/td>

]]>
Peurbakkentocht 2013, Leiden http://dailychanneltv.com/?p=3085 Sat, 26 Jan 2013 17:25:36 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=3085 Het terras biedt een mooi uitzicht.

Het terras biedt een mooi uitzicht.

Aangenaam verpozen bij Dok 2

Aangenaam verpozen bij Dok 2

Leidsch Dagblad 28 juni 2013

Leidsch Dagblad 28 juni 2013

 

 

 

Wij vonden Leidsch.nu erg gaaf!! bedankt voor de moeite! groet familie Spetter

Commentaar: Roel Zaadnoordijk

Leiden – De Peurbakkentocht in Leiden begint net zo groot fenomeen te worden als het bloemencorso. Alleen de wagens zijn vervangen door boten die de mooiste creaties vertegenwoordigen. De boten varen door het centrum van Leiden, bekeken door vele toeschouwers aan de kant. Wij maakten een live-uitzending op 28 juni 2013 met duizenden kijkers die niet in de regen wilden staan. Voor diegene die het gemist hebben en zelf willen zien wie er op de boten zaten is hier het volledige videoverslag. De winnaars waren: 1e prijs categorie bedrijven: COC/De Roze Beurs, 1e prijs categorie particulieren: De Stamgasten, 1e prijs categorie verenigingen: De Lodewiksgroep (Scouting)

1e Prijswinnaar in de categorie bedrijven

1e Prijswinnaar in de categorie bedrijven

 

 

 

 

 

 

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

 

]]>
Overlast voornamelijk een jongens aangelegenheid http://dailychanneltv.com/?p=2487 Thu, 24 Jan 2013 08:18:15 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2487  

Presentatie: René Diekstra

Middelburg – Volgens Professor René Diekstra maken voornamelijk jongens zich schuldig aan de combinatie overlast, agressie en disrespect. Hij roept vooral mannen en vaders op om deze jongens op te voeden. Het grootste gedeelte van de hulpverleners en cliënten van de Centra voor Jeugd en Gezin, de toegangspoort tot de jeugdzorg, wordt gevormd door vrouwen, door moeders. “Het is natuurlijk de wereld op zijn kop als we in de opvoeding voornamelijk vrouwen afsturen op het oplossen van problemen met jongens.”
Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken riep vorige week dat ouders te vaak hun opvoedende taak verzaken waar het gaat om het hun kinderen bijbrengen van respect voor hulpverleners en ambtenaren. Professor Diekstra vindt deze uitspraak een gemiste kans: ouders, leerkrachten, sportbegeleiders en professionals in de jeugdzorg moeten op dit punt nu eindelijk eens speciaal aandacht besteden aan de opvoeding van jóngens. In deze uitzending zet hij uiteen waarom hij tot deze conclusie is gekomen. In de volgende uitzending gaat Diekstra in op de opvoeding van jongens en hoe dat bij voorkeur moet gebeuren.

RIJKELUISKINDEREN

24/01/2013: Eindhoven – De politie heeft woensdagmiddag een 16-jarige jongen uit de omgeving Turnhout (B) aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling van een 22-jarige man op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari 2013. De jongen meldde zichzelf, onder begeleiding van zijn ouders, op het politiebureau in Eindhoven. In totaal waren er 8 jongens betrokken bij dit zinloze geweld. Drie ervan zijn nu aangehouden, een ervan komt uit een welgestelde familie uit Turnhout, België. De acht verdachten zijn bijna allemaal jongens van rijke komaf.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Nieuwe uitvinding: Dagelijkse krant wordt voorgelezen http://dailychanneltv.com/?p=2476 Fri, 11 Jan 2013 12:39:54 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2476  

Presentatie: Karel Raven Solutions Radio

Delft – De Telegraaf en het NRC Handelsblad zijn de eerste kranten in Nederland die ervoor gekozen hebben om hun krant in gesproken vorm aan te bieden aan hun lezers met een visuele- of leesbeperking.
Bij blinden en slechtzienden zijn luisterboeken al jaren sinds de uitvinding van de bandrecorder razend populair. Maar dagelijks de krant voorgelezen krijgen was er nog niet. Sinds kort is het mogelijk om voorgelezen actueel nieuws te beluisteren zonder computer.
Het Delftse bedrijf Solutions Radio ontwikkelde hiervoor de Webbox. Voor deze doelgroep wordt de krant voorgelezen met een kwalitatief zeer goede computerstem. De Webbox is tevens een voorziening voor het voorlezen van de TV ondertiteling. Bij televisie kijken speelt hetzelfde probleem als bij het lezen van de krant, de teksten zijn te klein of gaan te snel. Het dichterbij zetten van de stoel bij de TV helpt op een bepaald moment niet meer.
De voorgelezen dagelijkse krant en de gesproken ondertiteling stellen de slechtziende of blinde gebruiker in staat een zekere mate van zelfstandigheid en vrijheid terug te krijgen, die hij of zij door zijn handicap was kwijtgeraakt. Directeur Karel Raven van Solutions Radio laat in deze uitzending zien en horen hoe de Webbox werkt en klinkt.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

]]>
Veranderingen in het journalistieke landschap http://dailychanneltv.com/?p=2468 Wed, 09 Jan 2013 14:12:28 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2468  

Presentatie: Yael de Haan Communicatiewetenschapper

Amsterdam – Er verandert op dit moment veel op journalistiek gebied. Oud-hoofdredacteur van het NOS journaal Hans Laroes noemde in een eerder programma van DailyChannelTV al het verdwijnen van de Haagsche Courant, het Utrechts Nieuwsblad, het Vrije Volk en de GPD, het samenwerkingsverband van de regiokranten. Yael de Haan is communicatiewetenschapper en onderzocht hoe Nederlandse media hebben gereageerd op de kritiek op hun functioneren. Hiertoe analyseerde ze onder meer dagelijkse redactieprocessen van de Volkskrant, het NOS Nieuws en het RTL Nieuws. Zij signaleert dat onder journalisten de angst om hun journalistieke autonomie te verliezen vaak groter is dan om te luisteren naar het publiek en de kritiek die er bestaat op hun functioneren serieus te nemen. “Mijn onderzoek laat zien dat mediaorganisaties en journalisten de kritiek niet alleen serieus nemen, maar ook steeds meer naar vormen zoeken om verantwoording af te leggen en rekening te houden met het publiek. Toch blijkt de journalistieke praktijk weerbarstig. Journalisten weten de nieuwe reactiemogelijkheden van ombudsman tot correctierubriek en van weblogs tot online discussiefora, moeilijk te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden. Tijdgebrek en de soms harde, beledigende toon van de klachten spelen hierbij een rol.” aldus de Haan. Zij is werkzaam bij de Amsterdam School of Communication Research en als mediadeskundige lid van de Raad voor de Journalistiek.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar:

business@dailychanneltv.com

]]>
De Wereld van Champagne, kerst en nieuwjaarspecial http://dailychanneltv.com/?p=2459 Thu, 20 Dec 2012 08:19:18 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2459  

Presentatie: Champagneridder Roel Zaadnoordijk

Frankrijk – Speciaal voor deze feestdagen gingen wij naar het champagnegebied in Frankrijk om te laten zien hoe leuk het is om zelf champagne te proeven en voordelig te kopen.

Kleine lettertjes zeggen het meest...

Kleine lettertjes zeggen het meest…

Champagneridder Roel Zaadnoordijk besteed aandacht aan de kleine lettertjes op de etiketten van de champagneflessen. Want daaraaan kun je zien hoe deze gemaakt werd. Natuurlijk krijgt de kijker ook te zien hoe champagne gemaakt wordt en wordt er historische en wetenschappelijke aandacht geschonken aan deze bruisende lekkernij. Want er is bewijs dat de “sparkling wine” voor het eerst is geproduceerd door de Engelse wetenschapper Christopher Merret. Maar dat zullen de Fransen natuurlijk nooit toegeven! Het mooie camerawerk werd gemaakt door Rijn Buve.
DailyChannelTV wenst jullie fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!.

Als eerste het nieuwste onderwerp op DailyChannelTV bekijken? Mail aanmelden naar: info@dailychanneltv.com
Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
Kofi Annan: “No war in Europe” http://dailychanneltv.com/?p=2416 Sat, 08 Dec 2012 19:39:35 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2416  

Verslag: DailyChannelTV

Leiden/Den Haag – Oud Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan verwacht niet dat er zo gauw oorlog zal uitbreken in Europa. Hij vind het een grote verdienste van dit Europa. Dat zei hij op de vragen die hem werden gesteld op de bijeenkomst van Hope XXL in de stadsgehoorzaal in Leiden.
Als bemiddelaar in vele conflictsituaties heeft Kofi Annan de nodige ervaring om partijen en landen tot elkaar te brengen. “Wat Europa op het gebied van vrede bereikt heeft is bijzonder, dat weten vooral de mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt.” aldus Annan. Tijdens de bijeenkomst konden de jongeren, afkomstig uit heel Europa, vragen stellen aan hem en aan vertegenwoordigers van Hope XXL. De bomvolle zaal werd getrakteerd op diverse optredens van onder andere Prof. ir. Van Egmond (Geowetenschapper) en Leo Borgman, auteur van het boek “Worldbook of Happiness” dat ook is aangeboden aan Barack Obama. DailyChannelTV maakte een verslag.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>
63.000 protesthandtekeningen tegen voorgenomen oldtimerbelasting http://dailychanneltv.com/?p=2397 Thu, 29 Nov 2012 19:51:54 +0000 http://dailychanneltv.com/?p=2397  

Presentatie: Dr. Peter-Eloy Staal

Den Haag – Niet eerder kreeg de Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club (KNAC) zoveel respons op een campagne tegen de plannen van de regering Rutte II om de vrijstelling van motorrijtuigenbelasting voor klassieke auto´s geheel op te heffen. Meer dan 63.000 mensen ondertekenden de online petitie, die de KNAC heeft opgesteld als protest tegen de maatregel.
De maatregel zou nodig zijn vanuit milieuoverwegingen, maar onderzoek leert dat bezitters van klassieke auto´s slechts een beperkt aantal kilometers per jaar afleggen. Volgens KNAC-directeur Peter-Eloy Staal zal de maatregel alleen maar leiden tot een administratieve lastenverzwaring Veel eigenaren zullen hun auto dan schorsen voor de motorrijtuigbelasting. Het verhogen van de leeftijd die recht geeft op vrijstelling is een effectieve en eenvoudige oplossing voor het probleem. Nu is die 25 jaar, maar die zou 30 jaar moeten worden voor benzine-auto’s en 35 jaar voor diesels. Daarmee wordt voorkomen dat mensen een relatief ‘vuile’ diesel kopen en daarmee dagelijks belastingvrij en dus goedkoop gaan rijden. “Niet alleen wat in musea staat is historisch erfgoed, ook het rijdend deel is dat erfgoed. Behoud van die vrijstelling is een financiële handreiking waaruit waardering en oog voor de mensen spreekt die zoveel energie en vooral ook veel geld steken in behoud van mobiele kunst.” aldus Staal. De enorme lijst steunbetuigingen bundelt de KNAC in een petitieboek, waarvan 327 pagina’s gevuld zullen zijn met namen van de ondertekenaars. Laatste nieuwe: Autoblad Carros is failliet verklaart.

Professionele presentatie voor bedrijf of organisatie, mail naar: business@dailychanneltv.com

]]>